2019-03-07 08:53:34
Φωτογραφία για Οι ακρίτες εκπαιδευτικοί ζητούν να σιτίζονται στις λέσχες αξιωµατικών και να ψωνίζουν από στρατιωτικά πρατήρια (ΕΓΓΡΑΦΟ)
Οι ακρίτες εκπαιδευτικοί ζητούν τη βοήθεια του Στρατού για να επιβιώσουν - Με επιστολή στο υπ. Άμυνας η ΟΛΜΕ ζητά να μπορούν οι καθηγητές στις ακριτικές περιοχές να σιτίζονται στις λέσχες αξιωματικών και να ψωνίζουν από τα στρατιωτικά πρατήρια

Τη συνδρομή της... Εθνικής Άμυνας ζητούν οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σε ακριτικές περιοχές, προκειμένου να μπορέσουν ν’ ανταποκριθούν στη δύσκολη καθημερινότητα. Οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν -λόγω των μισθολογικών μειώσεων, της ανάγκης να συντηρούν παραπάνω από ένα σπίτι αλλά και σπουδές των παιδιών κ.ά.- τους ανάγκασαν να ζητήσουν από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας να τους δοθεί η δυνατότητα σίτισης στις λέσχες αξιωματικών και το δικαίωμα εισόδου στα πρατήρια του Στρατού.

Για τον λόγο αυτό το προεδρείο της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) συναντήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Παναγιώτη Ρήγα, προκειμένου να του θέσει τα παραπάνω αιτήματα
. Οι καθηγητές ζήτησαν τη διεύρυνση της συμμετοχής και των μονίμων καθηγητών στις λέσχες αξιωματικών, όπως γίνεται τώρα με τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς οι οποίοι υπηρετούν σε παραμεθόριες περιοχές και σε απομακρυσμένα νησιά. Επίσης να μπορούν να ψωνίζουν από τα πρατήρια Στρατού τόσο οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί όσο και οι αναπληρωτές, προκειμένου να ανακουφιστούν λίγο από τα καθημερινά δυσβάσταχτα έξοδα διαβίωσης.

Όπως επεσήμαναν οι εκπαιδευτικοί, η κατάσταση που βιώνουν στα χρόνια της κρίσης είναι ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς υπέστησαν τις μεγαλύτερες μισθολογικές μειώσεις (περίπου 30%)από όλους τους δημοσίους υπαλλήλους και ταυτόχρονα έχουν εγκλωβιστεί στις εσχατιές της χώρας λόγω των μη μόνιμων διορισμών. Οι καθηγητές έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός ότι αναγκάζονται να διατηρούν τρία και τέσσερα σπίτια (μόνιμη κατοικία, κατοικία εργασίας και ένα ή δύο σπίτια φοιτητών παιδιών, με σοβαρό οικονομικό κόστος).

Οι εκπαιδευτικοί υπογραμμίζουν ακόμη ότι είναι οι μόνοι δημόσιοι υπάλληλοι (εκτός των στρατιωτικών) που εργάζονται μακριά από τη μόνιμη κατοικία τους, λόγω των μηδενικών μεταθέσεων και των ελάχιστων αποσπάσεων. Ο κ. Ρήγας, αν και δεν αρνήθηκε το αίτημα των εκπαιδευτικών, αναφέρθηκε στις δυσκολίες ενός τέτοιου εγχειρήματος, καθώς υπάρχουν δυσκολίες εξυπηρέτησης τόσο μεγάλου αγοραστικού και πελατειακού όγκου από τις υπηρεσίες του Στρατού.

Πάντως οι καθηγητές θα πρέπει να δώσουν στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των εκπαιδευτικών στις παραμεθόριες, νησιωτικές και ηπειρωτικές περιοχές της χώρας, ώστε οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου να τα επεξεργαστούν και να τους απαντήσουν.

(ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ 06/03/2019 - Νικολίτσα Τρίγκα - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.blogspot.gr])

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΟΛΜΕ:
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ