2019-03-07 15:09:43
Φωτογραφία για Απαντήσεις για τον θάνατο του Εύζωνα αναζητά με ειδικές εξετάσεις η οικογένεια του
Ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες η έρευνα για την αιτία που οδήγησε στον αιφνίδιο θάνατο του Εύζωνα Σπύρου Θωμά από την Πάτρα.

Η οικογένεια του έχει μπει στη διαδικασία να κάνει εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπήρξε κάποιο σπάνιο καρδιολογικό νόσημα που να οδήγησε στον θάνατο τον Εύζωνα λίγες ώρες μετά τη βάρδια του στον Άγνωστο Στρατιώτη. Τις επόμενες μέρες αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων που έχουν παραγγελθεί από την ιατροδικαστική υπηρεσία.

“Γνωρίζαμε από την αρχή ότι η εκπαίδευση των Ευζώνων είναι απαιτητική, όμως είχε κάνει όλες τις απαραίτητες εξετάσεις καρδιάς. Το παιδί ήταν αθλητής και είχε υποβληθεί στην Πάτρα πολλές φορές σε καρδιολογικές εξετάσεις και τεστ αντοχής. Εξετάσεις που επανέλαβε και κατά την κατάταξή του στο Στρατό αλλά και για την Προεδρική Φρουρά. Το Ωνάσειο είναι το μοναδικό κέντρο που ίσως μπορεί να δώσει απάντηση, αν υπάρχει πάθηση που μπορεί να επέφερε τον ακαριαίο θάνατο του παιδιού μου. Προσφερθήκαμε μάλιστα εθελοντικά, τόσο εγώ όσο και ο ανήλικος αδελφός του, προκειμένου να γίνουν κάποιες ειδικές εξετάσεις”, ανέφερε ο πατέρας του Σπύρου, Χρήστος Θωμάς στην εφημερίδα Πελοπόννησο.


Remaining Time-0:00

Fullscreen

Mute

“Εστιάζουμε στην καρδιά, καθώς το παιδί παραπονέθηκε τις τελευταίες ημέρες για κάποια κόπωση, την οποία βέβαια εμείς συνδέσαμε με την αυστηρή εκπαίδευση, καθώς το παιδί μας δεν είχε ποτέ παρουσιάσει κάτι το οποίο θα έπρεπε να μας υποψιάσει. Απλά τις συγκεκριμένες ημέρες που μας παραπονέθηκε, είχε κάνει μόνο δύο βάρδιες στον Άγνωστο Στρατιώτη. Για αυτό, και μόνο προς αυτή την κατεύθυνση μιας ανεξήγητης αιτίας κόπωσης, μπορούμε να στραφούμε σε αυτή τη φάση”, σημείωσε ο κ. Θωμάς και πρόσθεσε:

“Θέλουμε να βοηθήσουμε, ώστε να δοθούν επιστημονικές απαντήσεις. Τόσο εγώ όσο και το παιδί μου, με αφορμή και το γεγονός ότι ήταν αθλητής, κάναμε συχνά ελέγχους καρδιάς. Είχα και, παρά το τραγικό συμβάν, συνεχίζω να έχω θετική άποψη για την πρόληψη υγείας. Είναι σημαντικό να πιστοποιηθεί το πρόβλημα, σε βάθος γενεών, ώστε να συμβάλουμε όλοι μας προς αυτή την κατεύθυνση, να μην χάσει τη ζωή του άλλος νέος ή αθλητής με αυτόν τον τρόπο”.

Πηγή πληροφοριών: thebest.gr

ΠΗΓΗ: http://www.enikos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ