2019-03-08 11:17:11
Φωτογραφία για Εξώδικο αστυνομικών των Σερρών στο bloko.gr - Γιατί μας εγκαλούν, ποια η απάντηση μας
Το bloko.gr σεμνύνεται για την ακηδεμόνευτη πορεία του. Μακριά από φράξιες και σέχτες μέσα στην αστυνομία και σε οποιοδήποτε άλλο σώμα, οργανισμό

φορέα κοκ.

Στο πλαίσιο αυτό και για να διατηρηθεί η προμετωπίδα της ενάργειας προς τον αναγνώστη, είμαστε αναγκασμένοι να δημοσιεύουμε επιστολές αναγνωστών, ειδικά και κυρίως όταν σε αυτές εμπεριέχονται καταγγελίες και ενίοτε ανυπόληπτες κι ανυπόστατες κακεντρέχειες που αφορούν σε πρόσωπα του κεντρικού, περιφερειακού κι εν δυνάμει ηγετικού πυρήνα.

Κι αυτό γιατί, δεν θα παραδώσουμε σε κανέναν το δικαίωμα να μας αποκαλέσει πάτρωνες, πατερναλιστές του οποιουδήποτε ή από την άλλη νοσφιστές και παραχαράκτες του οποιουδήποτε δικαιώματος αντλείται από την όποια έκφραση ακόμη κι αν αυτή όπως προαναφέραμε είναι κακεντροχής, ιδιοτελής και συκοφαντική.

Συνήθως, στις καταγγελίες διαγράφουμε ονόματα και προσδιοριστικές φράσεις για τόπους και ειδικά για πρόσωπα, όχι όμως κι εκείνα των συντελεστών μιας εν δυνάμει όπως αναφέραμε ήδη εξουσιαστικής παρουσίας κι εν προκειμένω του προέδρου της ΠΟΑΣΥ, Γρηγόρη Γερακαράκου, ο οποίος σύμφωνα με την καταγγελία υπάρχει κατάχρηση φιλίας και απότοκο αυτής η εξουσιαστική- ελεγκτική επιβολή προς τους συναδέλφους τους αστυνομικούς.


Στην προκειμένη περίπτωση δεν το κάναμε (απόκρυψη προσδιοριστικών στοιχείων ταυτότητας και αστυνομικής υπηρεσίας) με αποτέλεσμα να είμαστε έκθετοι και υπόλογοι έναντι της τιμής και την υπόληψης τους. Τα λάθη μας δεν τα αρνηθήκαμε ποτέ και για το καθένα από αυτά, όπως τα πράττουμε και τώρα, ζητήσαμε, ζητάμε και θα ζητάμε ειλικρινή συγνώμη.

Ο λόγος ωστόσο της δημοσιοποίησης μιας καταγγελίας αναγνώστη και όχι δήθεν αναγνώστη όπως επιγράφεται στην εξώδικη δήλωση διαμαρτυρίας, εξυπηρετεί και έναν ακόμη σκοπό και αυτοσκοπό. Εκείνο του διαλεκτικού αντίλογου απέναντι στο λόγο, του ξεσκεπάσματος της κακεντρέχειας με λόγο κι επιχείρημα. Το bloko.gr είναι μία πλατφόρμα, ένα φόρουμ ενημέρωσης αλλά και διαλόγου, ανταλλαγής απόψεων και θέσεων και σε ένα τέτοιο οργανικό κύτταρο που θέλει και σεμνύνεται επαναλαμβάνουμε να προασπίζει τα δικαιώματα του ένστολου προσωπικού, είναι αναπόφευκτα τα λάθη.

Οι αστυνομικοί που θίχτηκαν, μας ζητούν να αφαιρέσουμε το επίμαχο δημοσίευμα, το οποίο πράξαμε. Μας ζητούν επίσης να ζητήσουμε συγνώμη για την ποινικά κολάσιμη και αδικοπρακτική συμπεριφορά μας, γεγονός στο οποίο ανταποκριθήκαμε με τη δημόσια δήλωση μας μέσα και μέσω αυτής της ανάρτησης.

Ευχόμαστε όμως από την άλλη, εάν όπως τουλάχιστον κρίνουμε είναι συνδικαλιστές, να μην συντελέσουν ώστε ν' αποτελέσουν εφαλτήριο κι εργαλειοθήκη για την λογοκρισία, ακόμη και απέναντι στον κακεντρεχή λόγο- θέση των συναδέλφων τους.

Γιώργος Καραϊβάζ
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ