2019-03-08 18:27:31
Φωτογραφία για Κατερίνα Παπακώστα: Δεν θα κρύψουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί
Με αφορμή την ανακοίνωση ίδρυσης Τμήματος Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας στην Ελληνική Αστυνομία, η Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου

έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι ιδιαίτερα ισχυρός ο συμβολισμός που σήμερα, την Ημέρα της Γυναίκας, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προχωρά στην σημαντική παρέμβαση της ίδρυσης ειδικού Τμήματος Αντιμετώπισης της Ενδοοικογενειακής Βίας. Για πρώτη φορά, το Υπουργείο μεριμνά προκειμένου τα επιμέρους Τμήματα και οι Περιφερειακές Υπηρεσίες να έχουν το σωστό συντονισμό και καθοδήγηση με στόχο να προλαμβάνουν και να αντιμετωπίζουν το εν κρυπτώ τελούμενο έγκλημα στους κόλπους της Οικογένειας.

Η συγκεκριμένη πολιτική πρωτοβουλία αποτελεί έμπρακτη απόδειξη πως αφενός τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ενδοοικογενειακή βία μας απασχολούν, αφετέρου δεν πρόκειται να ‘κρυφτούν κάτω από το χαλί’ από την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Η προστασία των θυμάτων βίας, με ειδικά καταρτισμένο αλλά και ευαισθητοποιημένο ανθρώπινο δυναμικό, αποτελεί ζήτημα αιχμής για εμάς και δεν μένει μόνο σε επίπεδο εξαγγελιών. Αντίθετα, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δίνει τον τόνο για την προάσπιση της Οικογένειας στην πράξη».
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ