2019-03-09 08:17:05
Φωτογραφία για Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τούνελ κάτω από τις φυλακές του Αλκατράζ
 Η φυλακή-θρύλος, που έγινε αντικείμενο δεκάδων κινηματογραφικών επιτυχιών, απασχ

ολεί εκ νέου την παγκόσμια επικαιρότητα. Αρχαιολόγοι που ερευνούσαν το οχυρό πάνω στο οποίο κατασκευάστηκαν οι φυλακές του Αλκατράζ, ανακάλυψαν ένα δαιδαλώδες σύστημα από τούνελ, τα οποία προφανώς είχε σκάψει οι κατάδικοι, προκειμένου να αποδράσουν.

Ο «Βράχος», όπως αναφέρθηκε και στην ομώνυμη ταινία, παρέμεινε ένα «απόρθητο φρούριο» εκ των έσω για τους κρατούμενους. Από το 1934 έως και το 1963, συνολικά 36 άτομα επιχείρησαν να αποδράσουν, αλλά είτε σκοτώθηκαν, είτε συνελήφθησαν εκ νέου.

 Οι αρχαιολόγοι μελετούσαν ένα οχυρό του εμφυλίου πολέμου, όταν διαπίστωσαν τα τούνελ που είχαν σκάψει τις προηγούμενες δεκαετίες οι κρατούμενοι, για να αποδράσουν. Μεγάλη εντύπωση, ωστόσο, προκάλεσε το γεγονός ότι σε αυτό το βάθος, υπήρχαν και κτίρια, όπως αποθήκες με πυρομαχικά από την εποχή του Εμφυλίου.

Η ομάδα των αρχαιολόγων χρησιμοποίησε ραντάρ διείσδυσης εδάφους, επίγειους σαρωτές λέιζερ, ιστορικούς χάρτες και εικόνες προκειμένου να μελετήσουν τα θαυμαστά ευρήματα.

Τα αποτελέσματα των ερευνών δημοσιεύτηκαν στο Near Surface Geophysics. Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως κάτω από τα ογκώδη κτίρια υπάρχουν υπόγεια δωμάτια γεμάτα πυρομαχικά και σήραγγες που θυμίζουν αρχιτεκτονικά τον 19ο αιώνα.

Η φυλακή πάνω στη βραχονησίδα, έκλεισε το 1963, με την αποφυλάκιση του τελευταίου κρατουμένου.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ