2019-03-10 09:48:53
Φωτογραφία για Ελιές στο δέρμα: Ποια σημάδια πρέπει να σας οδηγήσουν στο γιατρό;
Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι όσοι έχουν ελιές στο δέρμα τους, ειδικά αν αυτές βρίσκονται σε σημεία, όπως το πρόσωπο και τα χέρια.

Σύμφωνα με τους ειδικούς της Αμερικανικής Ακαδημίας Δερματολογίας, οι ελιές δεν είναι πάντα επικίνδυνες, αλλά υπάρχουν ορισμένα σημεία τα οποία πρέπει να κινητοποιήσουν τους  πάσχοντες.

Το πιο σημαντικό προειδοποιητικό σημάδι για το μελάνωμα είναι μια νέα κηλίδα επί του δέρματος ή ένα άλλο σημάδι που αλλάζει σε μέγεθος, σχήμα ή χρώμα. Ένα άλλο σημαντικό σύμπτωμα είναι αν ένα σημάδι μοιάζει διαφορετικό από όλα τα άλλα παρόμοια σημάδια στο δέρμα σας.

Δείτε ποια είναι αυτά:

Ασυμμετρία: Το ήμισυ μιας ελιάς ή ενός σημαδιού δεν ταιριάζει με το υπόλοιπο μισό.Περιφέρεια της ελιάς:Οι άκρες είναι ακανόνιστες, τραχείς, με εγκοπές ή «θολές» στην όψη.Χρώμα: Το χρώμα δεν είναι το ίδιο σε όλη την επιφάνεια της ελιάς και μπορεί να περιλαμβάνει αποχρώσεις του καφέ ή του μαύρου, ή μερικές φορές να έχει μπαλώματα με ροζ, κόκκινο, λευκό ή μπλε χρώμα.Διάμετρος: Το σημάδι είναι μεγαλύτερο από 6 χιλιοστά σε διάμετρο. Εντούτοις, κάποια μελανώματα μπορεί μερικές φορές να είναι μικρότερα από αυτό, όταν πρωτοεμφανίζονται.Μετάλλαξη: Η ελιά αλλάζει ως προς το μέγεθος, το σχήμα ή το χρώμα της.


Άλλα προειδοποιητικά σημάδια μιας «ύποπτης» ελιάς είναι:

Μια πληγή που δεν επουλώνεταιΕξάπλωση της χρωστικής ουσίας πέρα από τα όρια της ελιάς στο περιβάλλον δέρμαΕρυθρότητα ή μια νέα διόγκωση πέρα από τα όρια της ελιάςΑλλαγή στην αίσθηση, φαγούρα, ευαισθησία ή πόνοςΑλλαγή στην επιφάνεια μιας ελιάς, ξεφλούδισμα, έκκριση υγρού, αιμορραγία ή η ανάπτυξη ενός οζιδίου

Σε κάθε περίπτωση, πρέπει πάντοτε να ενημερώνετε άμεσα το γιατρό σας για κάθε υποψία σας σχετικά με την εμφάνιση κάποιας ελιάς στο δέρμα σας.

Πηγή: healthreport.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ