2019-03-10 14:30:02
Φωτογραφία για Πώς παρακολουθούσαν τους στόχους τους οι ληστές - Πώς έστησαν την ενέδρα στο Μαρούσι
Με κάμερα τύπου "GoPro", που είχαν στερεώσει στο αυτοκίνητό τους, αλλά και με GPS tracker, που τοποθετούσαν στα οχήματα των υποψηφίων θυμάτων τους, φαίνεται -σύμφωνα με την έρευνα των

στελεχών της Ασφάλειας Λαμίας- πως παρακολουθούσαν τους "στόχους" τους οι τρεις ληστές, που συνέλαβαν οι αστυνομικοί.

Τους κατηγορούν ότι κρύβονται πίσω από τουλάχιστον τρεις ληστείες, με την πιο πρόσφατη στην περιοχή του Αμαρουσίου, πίσω από το μέγαρο τού ΟΤΕ.

Εκεί, στην οδό Διονύσου, το μεσημέρι της 27ης Φεβρουαρίου έκλεισαν με δύο κάδους απορριμάτων τον δρόμο και ανάγκασαν υπάλληλο λογιστηρίου σε ναυτιλιακή εταιρεία να σταματήσει το αυτοκίνητό του. Δύο από τα μέλη της συμμορίας επέβαιναν σε μοτοσικλέτα. Από την πλευρά του συνοδηγού, ο ένας πυροβόλησε και έσπασε το τζάμι, ενώ ο δεύτερος από την πλευρά του οδηγού άρπαξε την τσάντα με πενήντα χιλιάδες σε ευρώ και δολλάρια ΗΠΑ.


Κατηγορούνται ακόμα ότι πριν από έναν χρόνο είχαν στήσει καρτέρι σε εργολάβο της Λαμίας, στη σκάλα του σπιτιού του, όπου τον χτύπησαν και του άρπαξαν 3.800€ από τα ενοίκια που είχε εισπράξει. Αμέσως μετά, με τα κλειδιά του θύματος, είχαν εισβάλει στο σπίτι του. Ακινητοποίησαν τη σύζυγό του, απείλησαν ότι θα κάνουν κακό στην κόρη τους και άρπαξαν από εκεί χρήματα και κοσμήματα.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, είχαν αρπάξει την τσάντα από μία γυναίκα, μπροστά από το σπίτι της στην Εκάλη, προφανώς -λένε οι αστυνομικοί- γνωρίζοντας την οικονομική επιφάνειά της.

Τα στελέχη της Ασφάλειας Λαμίας προχώρησαν στη σύλληψη τριών μελών της συμμορίας, από τα οποία τα δύο έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές.

Θεωρούν ότι υπάρχουν ασύλληπτοι συνεργοί τους, αλλά και περισσότερα περιστατικά ληστειών, που ακόμα δεν έχουν καταφέρει να ταυτοποιήσουν.

Μανώλης Ασαριώτης
_
bloko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ