2019-03-11 12:31:30
Φωτογραφία για Ιδού πόσα εισπράττουν οι συνταξιούχοι στην Ελλάδα (ΠΙΝΑΚΕΣ)
Αναλυτικοί πίνακες ανά κατηγορία σύνταξης και ανά ύψος αποδοχών - Πόσοι ζουν με συντάξεις πείνας και πόσοι σπάνε το φράγμα των 2000 ευρώ μηνιαίως

Υπάρχουν συνταξιούχοι που εξακολουθούν να εισπράττουν πάνω από 5000 ευρώ τον μήνα; Ναι είναι απάντηση. Αλλά σε σύνολο περίπου 2,5 εκατομμυρίων ατόμων είναι μόλις 35 άτομα. Από την άλλη υπάρχουν περίπου 200 χιλιάδες συνταξιούχοι οι οποίοι ζουν με λιγότερα από 400 ευρώ τον μήνα ως συνταξιούχοι γήρατος. Σε αυτούς πρέπει να προστεθούν και οι 103 χιλιάδες συντάξεις χηρείας οι οποίες επίσης δεν ξεπερνούν τα 400 ευρώ. Είναι, επομένως, στη διακριτική ευχέρεια του καθενός να δει το ποτήρι μισογεμάτο ή μισοάδειο. Σε κάθε περίπτωση, οι αναλυτικοί πίνακες που δημοσιεύονται σήμερα και αποκαλύπτουν τις αποδοχές από συντάξεις στην Ελλάδα θα του φανούν χρήσιμες.

Τα στοιχεία βάσει των οποίων συντάχθηκαν οι αναλυτικοί πίνακες που ακολουθούν, προκύπτουν από το σύστημα "ΗΛΙΟΣ" του υπουργείου Εργασίας και αφορούν στον μήνα Νοέμβριο του 2018
. Ο αριθμός των συνταξιούχων ξεπερνά τα 2,5 εκατομμύρια άτομα ενώ κάθε μήνα η δαπάνη υπερβαίνει τα 2,2 δισ. ευρώ. Γεγονός ότι με την πάροδο των μηνών, η μέση σύνταξη θα μειώνεται καθώς ο νέος τρόπος υπολογισμού του νόμου Κατρούγκαλου, βγάζει χαμηλότερες συντάξεις από αυτές που δίνονταν όλα αυτά τα χρόνια.

Στο εργαλείο που ακολουθεί, ο αναγνώστης μπορεί να επιλέξει τον πίνακα που τον ενδιαφέρει και να δει τη διαστρωμάτωση των συνταξιούχων με βάση το συνολικό τους εισόδημα από συντάξεις. Ο πρώτος πίνακας αφορά στους συνταξιούχους γήρατος, ο δεύτερος στις συντάξεις χηρείας και ο τρίτος στις αναπηρικές.

(ΠΗΓΗ: fpress.gr)
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ