2019-03-11 13:27:13
Φωτογραφία για «Βουτιά» στις μετοχές της Boeing μετά την τραγωδία - Αναβάλει την παρουσίαση του νέου της αεροσκάφους
Αεροπορικές εταιρείες καθηλώνουν στο έδαφος το επιτυχημένο μοντέλο της 737 ΜΑΧ 8,

έπειτα από τη συντριβή αεροσκάφους του συγκεκριμένου τύπου της Ethiopian Airlines

Η αμερικανική εταιρία παραγωγής αεροσκαφών Boeing ανέβαλε την τελετή παρουσίασης του αεροσκάφους 777X, μετά την χθεσινή συντριβή του αεροσκάφους 737 ΜΑΧ 8 των Αιθιοπικών Αερογραμμών.

Η εταιρία προγραμμάτιζε την παρουσίαση του πρώτου 777Χ για την 13η Μαρτίου στο πλαίσιο ειδικής τελετής με την συμμετοχή προσκεκλημένων, διευθυντικών στελεχών της, προμηθευτών, αλλά και δημοσιογράφων του ειδικού Τύπου.

Ωστόσο, η Boeing μετά τις τραγικές εξελίξεις της χθεσινής ημέρας στην Αιθιοπία, ακύρωσε όλες τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις της τελετής παρουσίασης του 777X, που είναι αεροσκάφος νέας γενιάς και ευρείας ατράκτου.

Η κατασκευάστρια εταιρία επικεντρώνει τώρα τις προσπάθειές της στην διερεύνηση και την παροχή τεχνικής υποστήριξης προς τις αρμόδιες αρχές της Αιθιοπίας, προκειμένου να διερευνηθούν και να εντοπιστούν τα αίτια της πτώσης του 737 ΜΑΧ 8.


Μέχρι στιγμής, δεν έχει προγραμματιστεί κάποια νέα ημερομηνία για την τελετή παρουσίασης του 777Χ.

«Βουτιά» στις μετοχές της κατασκευάστριας εταιρείας

Οι μετοχές της εταιρείας κατασκευής αεροσκαφών Boeing υποχώρησαν κατά 9% σήμερα στις αγορές, καθώς μία προς μια οι αεροπορικές εταιρείες καθηλώνουν στο έδαφος το επιτυχημένο μοντέλο της 737 ΜΑΧ 8, έπειτα από τη συντριβή αεροσκάφους του αυτού τύπου της Ethiopian Airlines.

Οι μετοχές της ανταγωνίστριας κατασκευάστριας εταιρείας Airbus κατέγραψαν άνοδο κατά 0,5%.

Πτώση κατά 1,6% σημείωσαν επίσης σήμερα και οι μετοχές της εταιρείας Safran SA, η οποία συνεργάζεται σε διεθνή κοινοπραξία με τη General Motors για την κατασκευή των κινητήρων LEAP-1B που χρησιμοποιούν τα μοντέλα τύπου 737 ΜΑΧ 8.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ