2019-03-11 16:54:29
Φωτογραφία για Έξι απλές συμβουλές για να απαλλαγείτε από τα επιπλέον κιλά!
Υπάρχουν έξι απλές συμβουλές για να χάσουμε βάρος εύκολα, σύμφωνα με τη Γερμανίδα γιατρό Πέτρα Μπράχτ, συγγραφέα του βιβλίου «Η φόρμουλα για την υγεία – Υγιής, κομψή και χαρούμενη».

Δείτε παρακάτω τι πρέπει να κάνετε:

1. Ξεχάστε το αλκοόλ!

Η κατανάλωση οινοπνεύματος πρέπει -αν δεν μπορεί να αποφευχθεί- τουλάχιστον να μειωθεί. Το αλκοόλ αυξάνει τα επίπεδα κορτιζόλης και συνεπώς έχει το ίδιο αποτέλεσμα με το στρες. Αποτέλεσμα είναι να μην επιτυγχάνεται η απώλεια βάρους. Επιπλέον, η ορμόνη κορτιζόλη ευνοεί την αποθήκευση του λίπος στην περιφέρεια της μέσης. Και σε γενικές γραμμές: το οινόπνευμα είναι καρκινογόνο!

2. Επαρκής ύπνος!

Κοιμηθείτε από επτά έως οκτώ ώρες το βράδυ. Αποφύγετε το φαγητό πριν από τον ύπνο, όπως και τα κινητά, τα tablets, ακόμα και την τηλεόραση. Το μπλε φως που εκπέμπουν οι τεχνολογικές συσκευές, εμποδίζουν την καύση λίπους όπως και τις σημαντικές διαδικασίες αναγέννησης στο σώμα.


3. Καταναλώστε τρία γεύματα μέσα σε οκτώ ώρες στη διάρκεια της ημέρας και τις υπόλοιπες 16 κάντε νηστεία!

Πριν πάτε για ύπνο, μην τρώτε τίποτα πέντε ώρες νωρίτερα. Αυτό θα βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα του ύπνου και συνεπώς τη διαδικασία του μεταβολισμού σας.

4.Ποτέ μην αδειάζετε το πιάτο σας!

Αυτή η συμβουλή ακούγεται ασυνήθιστη στην αρχή, αλλά σας δίνει τον έλεγχο των διατροφικών συνηθειών σας. Σταματήστε να τρώτε όταν αισθάνεστε ότι έχετε χορτάσει και μην τρώτε απλά για να αδειάσετε το πιάτο σας. Σίγουρα δεν θα είναι εύκολο στην αρχή, καθώς έχει να κάνει τόσο με τις διατροφικές μας συνήθειες, όσο και με την εκπαίδευση. Μάθετε να αφήνετε κάτι στο πιάτο σας.

5. Πιείτε νερό!

Ανάλογα με το σωματικό σας βάρος, θα πρέπει να καταναλώνετε δύο έως τρία λίτρα πριν από το φαγητό και κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η κατανάλωση νερού είναι καλή για να απομακρύνονται από τον οργανισμό οι τοξίνες και μας βοηθάει να μην πεινάμε. Τα υγρά που μπορούμε να καταναλώνουμε είναι, εκτός από το νερό, τσάι και άλλα βότανα. Όσο περισσότερο νερό καταναλώνουμε, τόσο το καλύτερο.

6. Διαλογιστείτε!

Ο διαλογισμός έχει θετική επίδραση στη δομή του εγκεφάλου, όπως άλλωστε έχει αποδειχθεί και επιστημονικά. Επιπλέον, βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου και εξασφαλίζει την εσωτερική χαλάρωση και την αυξημένη συγκέντρωση. Όλα αυτά εμποδίζουν το σχηματισμό της κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες , εξασφαλίζοντας ενεργό μεταβολισμό. Με το διαλογισμό, μπορούμε να μειώσουμε δραστικά το άγχος και να βάλουμε… φρένο στη λαιμαργία.

Πηγή: iefimerida.gr
_
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ