2019-03-12 07:52:28
Φωτογραφία για «Fake news» η μακαρονάδα μπολονέζ, υποστηρίζει ο δήμαρχος της Μπολόνια
Εκστρατεία κατά της μακαρονάδας μπολονέζ διεξάγει ο δήμαρχος της Μπολόνια, Βιρτζίνιο Μερόλα, ζητώντας από τους τουρίστες που επισκέπτονται την πόλη της Ιταλίας να σταματήσουν να την παραγγέλνουν, αφού στο συγκεκριμένο πιάτο στην πραγματικότητα «δεν υπάρχει».

Παρότι αναγνωρίζει ότι η «μπολονέζ» είναι διάσημη σε όλον τον κόσμο, ο Βιρτζίνιο Μερόλα δηλώνει ότι η καταγωγή αυτού του πιάτου από την πόλη του αποτελεί «fake news».

«Η μακαρονάδα μπολονέζ στην πραγματικότητα δεν υπάρχει, παρά το γεγονός ότι είναι διάσημη σε όλη την υφήλιο. Οι κάτοικοι της Μπολόνια θα θέλαμε να συνδέσει ο κόσμος την πόλη μας με τις ταλιατέλες, τα τορτελίνι και τα λαζάνια, που παρασκευάστηκαν εδώ για πρώτη φορά», δήλωσε ο Μερόλα στο ραδιόφωνο του RAI.

O 64χρονος δήμαρχος, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Τwitter, κάλεσε τους λάτρεις της μπολονέζ ανά τον κόσμο να του στείλουν φωτογραφίες από το «μυθικό» πιάτο.

«Αγαπητοί πολίτες, συλλέγω φωτογραφίες με σπαγγέτι μπολονέζ απ’ όλον τον κόσμο, διαδίδοντας τα fake news. Αυτή η φωτογραφία έρχεται από το Λονδίνο, παρακαλώ στείλτε μου τη δική σας», έγραφε στην ανάρτησή του ο δήμαρχος, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι απαντήσεις που έχει λάβει.
starxeiamas
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ