2019-03-13 11:27:00
Φωτογραφία για Σφυροκόπημα απο ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΣΟΛΑ: Να σταματήσουμε τον κατήφορο του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας - Να στραφούν στο αύριο και όχι στο χθες οι δημότες!
    Ο Θανάσης Κασόλας υποψήφιος δήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας, με ανακοίνωση του προς τη δημοτική αρχή Ακτίου Βόνιτσας υπογραμμίζει: "Εν έτη 2019 κ. Αποστολάκη, έχετε αφήσει το δήμο μας ακόμη στον προηγούμενο αιώνα σε επίπεδο τεχνολογίας και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης (e – διακυβέρνησης). Δεν θα μπορούσε φυσικά να περιμένει κανείς περισσότερα από εσάς, λαμβανομένου υπόψη του τρόπου που διοικείτε το δήμο αλλά και πολιτεύεστε, δηλαδή με το μπακαλόχαρτο στην τσέπη σας" και αναλυτικά τονίζει: 

              Εν έτη 2019 κ. Αποστολάκη, έχετε αφήσει το δήμο μας ακόμη στον προηγούμενο αιώνα σε επίπεδο τεχνολογίας και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης (e – διακυβέρνησης). Δεν θα μπορούσε φυσικά να περιμένει κανείς περισσότερα από εσάς, λαμβανομένου υπόψη του τρόπου που διοικείτε το δήμο αλλά και πολιτεύεστε, δηλαδή με το μπακαλόχαρτο στην τσέπη σας.

         Μπορείτε να μας πείτε στα 13 χρόνια που διοικείτε το δήμο ποια από τα παρακάτω έργα έχετε υλοποιήσει και θέλετε παρόλα αυτά να συνεχίσετε το καταστροφικό σας έργο?


1.-Έχει υλοποιηθεί στα 13 έτη της δημαρχίας σας το e – ΚΕΠ (Αυτοματοποιημένο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολίτη), όπου ειδικά μηχανήματα τύπου ΑΤΜ παρέχουν τη δυνατότητα στους πολίτες καθ’ όλο το 24ωρο να ζητούν και να εκτυπώνουν διάφορα πιστοποιητικά όπως δημοτική ενημερότητα, πιστοποιητικά δημοτολογίου, καθώς και άλλα σχετικά έγγραφα άμεσα και με εύκολο τρόπο, αφού έχει ο πολίτης προηγουμένως πιστοποιηθεί ηλεκτρονικά και στις 3 δημοτικές ενότητες, ώστε να κερδίζουν οι δημότες μας χρόνο και χρήμα και να μην ταλαιπωρούνται?          Μέσω του συστήματος αυτού οι αιτήσεις και τα σχετικά δικαιολογητικά κοινοποιούνται απευθείας μέσω ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου στην κατάλληλη διεύθυνση του δήμου (τεχνική υπηρεσία, οικονομική υπηρεσία, δημοτολόγιο κλπ) και ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να εκτυπώσει μέσω του e – ΚΕΠ την απάντηση της αντίστοιχης υπηρεσίας στο αίτημά του άμεσα, με ισχύ, χωρίς γραφειοκρατία και χωρίς να ζητά εξυπηρέτηση από τον κάθε αρμόδιο αιρετό..

2)-Μήπως έχετε υλοποιήσει την ηλεκτρονική εφαρμογή mobile check app, η οποία είναι διαθέσιμη για κινητά τηλέφωνα και μέσω της οποίας θα μπορούν οι δημότες να στέλνουν απευθείας τα αιτήματά τους στο δήμο, καθώς ανάμεσα στις δυνατότητες αυτής της εφαρμογής είναι η καταχώρηση και η παρακολούθηση της πορείας των αιτημάτων του κάθε χρήστη? Η εφαρμογή αυτή προς ενημέρωσή σας (κατάλαβες τώρα...) μπορεί να λειτουργήσει και ως τουριστικός οδηγός αναδεικνύοντας σημεία ενδιαφέροντος, μνημεία και αξιοθέατα του δήμου μας (κάστρο Βόνιτσας, Κεχροπούλα, μουσείο Θυρρείου), αν όντως ενδιαφέρεστε πραγματικά για την τουριστική προβολή του δήμου μας. 

3)-Μήπως έχετε υλοποιήσει το κέντρο ελέγχου όλων των υπηρεσιών του δήμου που αποσκοπεί στην άρτια και σωστή λειτουργία αυτού, το λεγόμενο κέντρο διαχείρισης της «έξυπνης πόλης»? Η πλατφόρμα του συστήματος αυτού είναι σχεδιασμένη για να προβάλει όλα τα στοιχεία που συγκεντρώνει σε μία οθόνη προβολής και διαχείρισης:

α)-σύστημα αποτύπωσης κίνησης δημοτικών οχημάτων

β)-καταγραφή και παρακολούθηση πορείας αιτημάτων δημοτών

γ)-GIS όπου φαίνονται τα χωρικά και χωροταξικά δεδομένα και σημεία ενδιαφέροντος του δήμου μας.

δ)-έξυπνη διαχείριση απορριμάτων, το οποίο με τη βοήθεια αισθητήρων να ενημερώνει σε πραγματικό χρόνο το κέντρο αποκομιδής για την πληρότητα των κάδων και να μη παρατηρούνται φαινόμενα υπερχείλισης των κάδων ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και τις γιορτές, όπου υπάρχει αυξημένος αριθμός επισκεπτών στο δήμο μας και υπάρχει η σε όλους μας γνώριμη άσχημη εικόνα.

-Τίποτα και καμία ενέργεια και σ’ αυτό το θέμα 4)-Μήπως υλοποιήσατε το ολοκληρωμένο σύστημα γεωγραφικών πληροφοριών GIS, το οποίο περιλαμβάνει μια μεγάλη γκάμα δυνατοτήτων (business intelligence), ώστε να παρέχει διαχείριση σε όλα τα επίπεδα με εργαλεία για την λήψη καλά πληροφορημένων αποφάσεων για τον δήμο και εύκολη πρόσβαση στα δεδομένα για τον δημότη? Το σύστημα αυτό περιλαμβάνει εφαρμογές πολεοδομικών δεδομένων, αρχείο τεχνικών έργων, αρχείο πολεοδομίας, αρχείο δημοτικής περιουσίας και καταγραφής της (π.χ. δεν υπάρχει καν ηλεκτρονική αποτύπωση του σχεδίου πόλης της Βόνιτσας που είναι και η έδρα του δήμου μας, έργο απαραίτητο το οποίο δεν υλοποιήσατε στα 13 χρόνια δημαρχία σας, ενώ ο ίδιος σας είχα παρακαλέσει πάρα πολλές φορές να προχωρήσετε σε ψηφιακή αποτύπωσή του σχεδίου πόλεως της Βόνιτσας). 

       Δυστυχώς ακόμα οι μηχανικοί και οι δημότες “κολλάνε” χάρτες – πινακίδες σχεδίου για να εντοπίσουν τα οικόπεδά τους. Ευτυχώς όμως στις δύο άλλες δημοτικές ενότητες (Πάλαιρος – Κατούνα) υπάρχει ήδη ηλεκτρονική αποτύπωση του σχεδίου τους και ευτυχώς ήταν άλλοι δήμαρχοι εκεί στην προ Καλλικράτη εποχή...

5)-Μήπως υλοποιήστε το σύστημα έξυπνου φωτισμού, μέσω του οποίου δίνεται η δυνατότητα διαχείρισης του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού και επιτυγχάνεται μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας άνω του 50% (δεν γράφεται 50 στα 100..., όπως γράψατε σε προηγούμενη ανάρτησή σας) και τα υφιστάμενα φωτιστικά συμβατικής τεχνολογίας αντικαθίστανται από νέα σύγχρονα συστήματα LED? Στο σύστημα αυτό μπορούσατε να εγκαταστήσετε και σύστημα αυτόματης διαχείρισης που παρέχει την δυνατότητα έγκαιρου και έγκυρου εντοπισμού δυσλειτουργιών και βλαβών. 

        Υλοποιώντας έργα όπως αυτό θα έδινε τη δυνατότητα στο δήμο μας να μειώσει το κόστος ηλεκτροφωτισμού, καταβάλλοντας πολύ λιγότερα τέλη ηλεκτροφωτισμού στην ΔΕΗ και να μην επιβαρύνει κάθε χρόνο τους δημότες με ένα ποσό της τάξεως των 150.000 ευρώ – 200.000 ευρώ, το οποίο αυξάνεται συνεχώς, με την μετάπτωση του στα δημοτικά τέλη και σύμφωνα με τις παρατηρήσεις έγκρισης του προϋπολογισμού 2019 είστε υποχρεωμένος να κάνετε αύξηση (εξ ορθολογισμός χαρακτηριστικά αναφέρει) των ανταποδοτικών τελών και το αποκρύβετε από τους δημότες εν οψει εκλογών και θα πρέπει να κάνετε αναμόρφωση προϋπολογισμού και να χορηγήσετε τα πραγματικά στοιχεία στις αρχές για να είναι ρεαλιστικός και εφαρμόσιμος ο προϋπολογισμός 2019 σύμφωνα με το 44177/4-3-19 έγγραφο που σας έχει σταλεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

          Ο δήμος μας αδυνατεί και δεν μπορεί και δε γίνεται  να μετατραπεί σε «έξυπνο δήμο – έξυπνη πόλη» με εσάς δήμαρχο γιατί αποδεδειγμένα δεν μπορείτε. Σας έχουν ξεπεράσει κατά πολύ οι εξελίξεις τις οποίες αδυνατείτε να παρακολουθήσετε.

      Αυτό το υποτιθέμενο όραμά σας δεν έχει ολοκληρωθεί μετά από 21 ολόκληρα χρόνια ενασχόλησής σας με την τοπική αυτοδιοίκηση?

        Όπως ακριβώς είναι και το σύνθημα του συνδυασμού σας συνεχίζουμε... -Συνεχίζουμε την αδράνεια? -Συνεχίζουμε τα ρουσφέτια? -Συνεχίζουμε να παραμένουμε ένας δήμος στάσιμος χωρίς ανάπτυξη? -Συνεχίζουμε να πλουτίζουν λίγοι σε βάρος των πολλών (και κατά τύχη όλο οι ίδιοι και οι ίδιοι όλα τα χρόνια)?

        Στη νέα εποχή μπαίνουμε με νέους ανθρώπους, νέα μυαλά, νεες  ιδεες….

         Δυστυχώς για εσάς οι δημότες δεν θα αφήσουν να συνεχίσετε το καταστροφικό σας έργο και επιτέλους θα μπει ένα τέλος στις εκλογές του Μαΐου στο καθεστώς που προσπαθείτε να δημιουργήστε ,και η δημοτική αλλαγή είναι περισσότερο επιβεβλημένη από ποτέ.

ΚΑΣΟΛΑΣ ΕΛ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ
ximeronews
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ