2019-03-13 13:30:45
Φωτογραφία για Από υφυπουργός του Σαμαρα που δεν έβλεπε σκάνδαλο στο ΚΕΕΛΠΝΟ, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Η Φωτεινή Σκοπούλη, πρώην υφυπουργός Υγείας στην κυβέρνηση Σαμαρά και νυν υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σε παλιότερες δηλώσεις της ήλπιζε να «μην διαλύσει ο ΣΥΡΙΖΑ την Ελλάδα».

Προερχόμενη από τη ΔΗΜΑΡ, η κυρία Σκοπούλη είχε αφήσει έντονο το στίγμα της την περίοδο που είχε στα χέρια της το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Υγείας το 2012, με υπουργό τότε τον Ανδρέα Λυκουρέντζο και αναπληρωτή υπουργό τον Μάριο Σαλμά, με τους οποίους είχε συχνά αντιπαραθέσεις.

Από τη θέση της υφυπουργού, το 2013 είχε ερωτηθεί από το Βήμα πώς βλέπει τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος τότε διεκδικούσε την εξουσία. H απάντησή της μόνο θετική δεν ήταν για το κόμμα που σήμερα την συμπεριλαμβάνει στους υποψήφιους ευρωβουλευτές του:

«Η ελληνική Αριστερά, αφού ταλανίστηκε από την εισβολή εξωγενών παραγόντων σε ηγετικές θέσεις της, αρχίζει σιγά-σιγά να εκφράζεται και να αποβάλλει την ψυχολογία της περιθωριοποίησης. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ευκαιριακό μόρφωμα που ακροβατεί μεταξύ συναισθηματισμού και αντιλήψεων των περασμένων δεκαετιών. Ελπίζω να μη διαλύσει την Ελλάδα, όπως έχει διαπράξει αντιστοίχως το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα με τους χαρισματικούς ηγέτες του».


To 2017 είχε καταθέσει στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για «αν αποδειχθεί νομικά σκάνδαλο στο ΚΕΕΛΠΝΟ να μου τρυπήσετε τη μύτη», θέλοντας να επισημάνει την ύπαρξη νομικών κενών που δεν επιτρέπουν τυχόν παράνομες πράξεις να βγουν στην επιφάνεια. Αν και η ίδια ως υφυπουργός ήταν υπεύθυνη για το ΚΕΕΛΠΝΟ, είχε καταθέσει πως για τα πάντα αποφάσιζε ο υπουργός.

Πριν ένα χρόνο περίπου, τον Φεβρουάριο του 2018, είχε σημειωθεί διάρρηξη στο γραφείο της στην κλινική και πηγές κοντά στην πρώην υφυπουργό δεν απέκλειαν η διάρρηξη να σχετιζόταν με την πρόσφατη κατάθεσή της στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που δερευνούσε τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας την περίοδο 1997-2014, όσο και με την υπόθεση Novartis, λόγω της δήλωσης του συζύγου της, καθηγητή Ιατρικής Χαράλαμπου Μουτσόπουλου, για συνταγογράφηση φαρμάκων που εξυπηρετούν τις μίζες γιατρών και όχι τον ασθενή.

Το βιογραφικό της

Η Φωτεινή Σκοπούλη, καθηγήτρια Παθολογίας-Ανοσολογίας στο Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας, του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, αποφοίτησε το 1981 από την Ιατρική Σχολή του Α.Π.Θ. και το 1985 απέκησε την ειδικότητα της Παθολογίας από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Είναι πρόεδρος της Επιτροπής Βιοηθικής του Χαροκόπειου και αναπληρώτρια πρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών και Εκπαίδευσης του ίδιου πανεπιστημίου. Διευθύνει την Γ' Κλινική Παθολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας και το Εργαστήριο Ανοσολογίας της Ευρωκλινικής Αθηνών. Σύζυγός της είναι ο διακεκριμένος καθηγητής Ιατρικής και ακαδημαϊκός, Χαράλαμπος Μουτσόπουλος.

newpost.gr

Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com/2019/03/blog-post_470.html#ixzz5hz7ook1T
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ