2019-03-13 15:05:10
Φωτογραφία για Ο Τάσος Θεοφίλου σχολιάζει τον υπό διαβούλευση Ποινικό Κώδικα
Αναδημοσιεύουμε ανάρτηση τού Τάσου Θεοφίλου: Ένα σύντομο σχόλιο για τον υπό διαβούλευση Ποινικό Κώδικα. Με μια πρώτη ματιά έχει προβλέψεις όπως για τον νομικό ορισμό του βιασμού ή

για την ποινικοποίηση του δημόσιου λόγου ή για την κατάργηση των εγκλημάτων ρατσιστικού και έμφυλου μίσους που είναι ικανά από μόνα τους να τον χαρακτηρίσουν έκτρωμα. 

Αν έχει κάποια πρόβλεψη προς την θετική κατεύθυνση, αυτό είναι η ελάφρυνση των ποινών για αρκετά αδικήματα μεταξύ των οποίων και για αυτό της εγκληματικής οργάνωσης. Να θυμίσω ότι το 2015 οι πολιτικοί κρατούμενοι είχαμε διεξάγει πολυήμερη απεργία πείνας με αίτημα -μεταξύ άλλων- την κατάργηση του άρθρου 187 περί εγκληματικής οργάνωσης και του 187α περί τρομοκρατικής. Προσωπικά έφτασα τις 39 ημέρες.

Το ότι τελικά δεν καταργείται αλλά ελαφρύνονται οι εξοντωτικές ποινές που προβλέπει είναι λοιπόν σε εκείνη την κατεύθυνση.

Εκτός από την Χρυσή Αυγή με αυτό το άρθρο εκτίουν ατελείωτα χρόνια φυλακής περίπου ο μισός έγκλειστος πληθυσμός της χώρας.

Ας μην ξεχάσουμε αυτά που ξέραμε. Αν το ευρύτερο αντικαπιταλιστικό κίνημα έχει ένα αίτημα σε σχέση με τα δύο αυτά άρθρα, αυτό είναι της άμεσης και ολοκληρωτικής κατάργησης τους.
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ