2019-03-13 18:00:27
Φωτογραφία για Τι θρεπτικά συστατικά μας προσφέρουν τα λαχανάκια Βρυξελλών
Τα λαχανάκια Βρυξελλών αποτελούν ένα είδος λαχανικού, που δε θα λέγαμε ότι είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην Ελλάδα. Ωστόσο, πρόκειται για μια επιλογή που σίγουρα αξίζει μια

θέση στο διαιτολόγιό μας, καθώς μπορεί να το εμπλουτίσει με πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, αλλά και να διευρύνει την ποικιλία του σε γευστικό επίπεδο.

Τα λαχανάκια Βρυξελλών ανήκουν στην κατηγορία των κραμβοειδών ή σταυρανθών λαχανικών, μαζί με το μπρόκολο, το κουνουπίδι, το λάχανο, τη λαχανίδα, τη ρόκα και το ραπανάκι, με τα οποία μοιράζονται κοινά διατροφικά χαρακτηριστικά. Πιο συγκεκριμένα, διαθέτουν υψηλή περιεκτικότητα σε αδιάλυτες φυτικές ίνες που βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου, αλλά και διαλυτές, οι οποίες ασκούν υπολιπιδαιμική δράση.

Παράλληλα, συγκαταλέγονται στις πλούσιες πηγές βιταμινών C και Κ, καθώς αρκεί μόνο ένα φλιτζάνι για να καλυφθούν πλήρως οι ημερήσιες ανάγκες μας στα εν λόγω θρεπτικά συστατικά. Ακόμη, τα λαχανάκια Βρυξελλών περιέχουν βιταμίνες του συμπλέγματος Β –και ειδικότερα φυλλικό οξύ και βιταμίνη Β6-, φώσφορο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, κάλιο, καθώς και φυτοχημικά συστατικά, που ασκούν αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση, προστατεύοντας την υγεία του καρδιαγγειακού συστήματος.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ