2019-03-13 18:30:01
Φωτογραφία για Είναι τα Apple AirPods και τα galaxy της Samsung ασύρματα ακουστικά υπεύθυνα και προκαλούν καρκίνο;
Μια ομάδα 250 εμπειρογνωμόνων εξέφρασε την ανησυχία της για την επίδραση των Apple AirPods, της Samsung Galaxy Buds και άλλων παρόμοιων ασύρματων ακουστικών στην ανάπτυξη καρκινικών όγκων μεταξύ των ιδιοκτητών αυτών των συσκευών. 

Φυσικά, η Apple κατάφερε να αλλάξει τον κόσμο για άλλη μια φορά εισάγοντας τα ασύρματα ακουστικά Airpods το 2016 με την κυκλοφορία τους. Από τότε, πολλοί κατασκευαστές έχουν επαναλάβει το σχεδιασμό και την ίδια την ιδέα των ακουστικών αυτών, απελευθερώνοντας τις δικές τους συσκευές.

Τώρα όμως μετά από ερεύνα μια ομάδα επιστημόνων δήλωσε ότι η χρήση ακουστικών Bluetooth μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο του καρκίνου.

Μια ομάδα 250 εμπειρογνωμόνων υπέγραψε την αναφορά και απέστειλε τα επιχειρήματά της στα Ηνωμένα Έθνη και στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Εξέφρασαν σοβαρές ανησυχίες για τους κινδύνους των ασύρματων ακουστικών, καθώς και άλλων ασύρματων συσκευών.


Αξίζει να σημειωθεί ότι τα Airpods συμμορφώνονται με τους νομικούς περιορισμούς των ραδιοκυμάτων με ηλεκτρομαγνητική συχνότητα (EMF), αλλά 250 εμπειρογνώμονες πιστεύουν ότι αυτές οι συστάσεις για το EMF δεν είναι κατάλληλες για χρήση σε τρέχοντα Bluetooth ακουστικά.

Ο καθηγητής βιοχημείας στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο, Τζέρι Φίλιπς, δήλωσε ότι η χρήση ασύρματων ακουστικών προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία επειδή εισάγεται στο κανάλι του αυτιού.

"Ανησυχώ για το γεγονός ότι AirPods, Galaxy Buds και άλλα παρόμοια ακουστικά τοποθετούνται στο κανάλι του αυτιού, εκθέτοντας έτσι τον ιστό της κεφαλής σε σχετικά υψηλά επίπεδα ακτινοβολίας ραδιοσυχνοτήτων", δήλωσε ο καθηγητής Phillips.

Σε μια έκκληση προς τον ΟΗΕ και τον Π.Ο.Υ., οι επιστήμονες τόνισαν ότι πολυάριθμες επιστημονικές δημοσιεύσεις απέδειξαν τον αρνητικό αντίκτυπο του ΗΜΠ στους ζώντες οργανισμούς, ακόμη και σε επίπεδα που είναι αρκετά κάτω από τα περισσότερα διεθνή και εθνικά πρότυπα.

Οι παρενέργειες της χρήσης τέτοιων συσκευών περιλαμβάνουν αυξημένο κίνδυνο καρκίνου, κυτταρικό στρες, αύξηση επιβλαβών ελευθέρων ριζών, γενετική βλάβη, διαρθρωτικές και λειτουργικές αλλαγές στο αναπαραγωγικό σύστημα, έλλειψη μνήμης, νευρολογικές διαταραχές και αρνητική επίδραση στη γενική ευημερία των ανθρώπων.

Αυτοί οι εμπειρογνώμονες της αναφοράς ζητούν να αναθεωρηθούν οι υφιστάμενες κατευθυντήριες γραμμές και οι περιορισμοί για τα ραδιοκύματα με ηλεκτρομαγνητική συχνότητα.

Αυτό το θέμα είναι πολύ αμφιλεγόμενο, επειδή απορρίφθηκαν προηγούμενες μελέτες που αποδεικνύουν την "άμεση επίδραση" των κινητών τηλεφώνων στην ανάπτυξη του καρκίνου.

Σε αντίθεση με τη γνώμη των 250 εμπειρογνωμόνων που κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα μόνο με βάση τα δεδομένα σχετικά με τα επιτρεπόμενα ποσοστά ακτινοβολίας, 30ετές μελέτες από επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ απέδειξαν ότι το ποσοστό εμφάνισης καρκίνου του εγκεφάλου μεταξύ των Αυστραλών παρέμεινε ουσιαστικά αμετάβλητο από το 1982 έως το 2013. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η Αυστραλία δεν είναι η μόνη χώρα στην οποία διεξήχθησαν τέτοιες μελέτες όπως για παράδειγμα επιστήμονες από τη Σουηδία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Νέα Ζηλανδία και άλλες χώρες κατέληξαν σε παρόμοια συμπεράσματα.

Δυστυχώς, ούτε η Apple ούτε η Samsung σχολίασαν ακόμη αυτή την κατάσταση.

Πιστεύετε ότι νιώθετε ασφάλεια από ραδιενεργό ακτινοβολία από τα σύγχρονα αυτά gadgets;
argonaytis-iphone
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ