2019-03-14 11:55:23
Φωτογραφία για ΒΟΝΙΤΣΑ εκδήλωση Fraport Greece: Το 2026 θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στο αεροδρόμιο του Ακτίου
     Σε μία εκδήλωση, παρουσία πλήθους κόσμου  η Fraport παρουσίασε  τα σχέδια της για την ανάπτυξη – αναβάθμιση  του αεροδρομίου  Ακτίου, το μεσημέρι της Τετάρτης (13/3), στο Πνευματικό Κέντρο της Βόνιτσας.

Σύμφωνα  με τους εκπρόσωπους της  εταιρείας,  μέχρι  το Μάιο θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες και το νέο αεροδρόμιο του Ακτίου θα μπορεί να δέχεται αεροπλάνα και επιβάτες στις εντυπωσιακά ανακαινισμένες εγκαταστάσεις του.

Η ομάδα της εταιρείας, με επικεφαλή τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Fraport,  κ. Alexander Zinell , παρουσίασαν την  πολιτική της εταιρείας ,  που διαχειρίζεται πλέον και το αεροδρόμιο του Ακτίου αλλά και το τι αλλάζει... Στη εκδήλωση  παρευρέθηκαν ο  Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, κ. Απόστολος Κατσιφάρα, οι Δήμαρχοι Ακτίου – Βόνιτσας  και Πρέβεζας κ.κ, Γιώργος Αποστολάκης και Χρήστος Μπαΐλης αντίστοιχα,   ο Αντιδήμαρχος  Λευκάδας, κ. Θανάσης Περδικάρης, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σωτήρης Σκιαδαρέσης κ.α


        Όλοι μίλησαν  για την  νέα εποχή,  που ξεκινάει στο αεροδρόμιο του Ακτίου. Κύριο μέλημα τους,  η  ασφάλεια του αεροδρομίου, την αύξηση της κίνησης των τελευταίων ετών αλλά και την αύξηση της χωρητικότητας του αεροδρομίου καθώς και την βελτίωση της συνολικής εμπειρίας των επιβατών.

      Ο Διευθυντής λειτουργιών της εταιρείας, Ηλίας Μαραγκάκης είπε  μεταξύ άλλων : «Μας ενδιαφέρει τόσο η ασφάλεια των επιβατών όσο και του ίδιου του αεροδρομίου γι αυτό και υπακούμε σε όλους τους Ευρωπαϊκούς κανόνες που αφορούν την ασφάλεια και που είναι το σημαντικότερο για ένα αεροδρόμιο».  Ακόμη, ζήτησε τη συνδρομή των επαγγελματιών των τουριστικών προορισμών για την επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν ξεκινώντας για αρχή  κατά δύο εβδομάδες .

           Την εκδήλωση  χαιρέτησε ο Δήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας Γιώργος Αποστολάκης, που  ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η εικόνα του αεροδρομίου πριν αναλάβει τη διαχείρισή του η Fraport δεν τιμούσε ούτε τη χώρα ούτε την περιοχή μας,. Πρόσθεσε,  ακόμη ότι το αεροδρόμιο αποκτά χαρακτηριστικά ενός πλέον σύγχρονου αεροδρομίου με περισσότερους από 500.000 επιβάτες  που  το εμπιστεύονται κάθε σεζόν.

         Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, στον χαιρετισμό του,  τόνισε πως με το αεροδρόμιο ξετυλίγεται ένα αναπτυξιακό σχέδιο για ολόκληρη την περιοχή και πως οι οδικοί άξονες που βρίσκονται υπό κατασκευή στη Δυτική Ελλάδα θα συμβάλλουν καθοριστικά στο να υλοποιηθεί το σχέδιο αυτό

           Ο  Alexander Zinell έκανε αναφορά στους 14.000 εργαζομένους,  που εργάζονται αυτή τη χρονική στιγμή για τη Fraport στην Ελλάδα και την ωφέλεια  που θα  έχει το Ελληνικό Δημόσιο  από την επένδυση της Fraport αφού ανέρχεται στα 10 δις . Δεν παρέλειψε μάλιστα να απαντήσει σε σχετικό  ερώτημα ότι όλοι οι εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο είναι από τις γύρω περιοχές.

        Ο τεχνικός διευθυντής   της εταιρείας κ. Γιάννης Κλάδης, παρέθεσε το σχεδιασμό των έργων,  που γίνονται και θα γίνουν στο αεροδρόμιο, με ορίζοντα σχεδιασμού το 2026. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει χωρικές επεκτάσεις και αναβαθμίσεις των εγκαταστάσεων, αναδιαμόρφωση των χώρων, για την καλύτερη και ασφαλέστερη εξυπηρέτηση του επιβατηγού κοινού, τη δημιουργία θέσεων στάθμευσης αεροσκαφών και νέων slots, νέων εγκαταστάσεων στο χώρο αποσκευών, νέες εμπορικές χρήσεις , αύξηση του συνολικού εμπορικού χώρου μέσω της εκμετάλλευσης αχρησιμοποίητων χώρων, νέα γραφεία αστυνομίας και τελωνείου, νέοι μηχανολογικοί χώροι, αναβάθμιση της μονάδας βιολογικού καθαρισμού κλπ.

         Τέλος, ο  κ. Zinell μετά από ερώτημα του κ. Σκιαδαρέση είπε ότι πολύ σύντομα θα υπάρξει και συνάντηση των επαγγελματικών φορέων με την Fraport.

Αξίζει , να σημειωθεί ότι ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα  9 εκατ. 242 χιλ. ευρώ.

 Δείτε εδώ το υπό κατασκευή  αεροδρόμιο:

 ΠΗΓΗ: https://www.mylefkada.gr/

********************

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ τ. Λυκειάρχη ΝΩΝΤΑ ΝΙΚΑΚΗ ΣΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ της Fraport Greece:

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΦΩΤΟ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΤΣΗΣ
  
ximeronews
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ