2019-03-14 12:00:03
Φωτογραφία για Ο Βέμπερ βλέπει «σημάδια καλής θέλησης» από τον Όρμπαν
Αισιόδοξος ότι τελικά θα βρεθεί λύση στην κρίση μεταξύ του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και του Ούγγρου Πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν εμφανίστηκε χθες ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής δεξιάς Μάνφρεντ Βέμπερ κάνοντας λόγο για «σημάδια καλής θέλησης».

«Μίλησα με τον Όρμπαν επί δύο ώρες και θα έλεγα ότι είδα σημάδια καλής θέλησης από την πλευρά του», δήλωσε ο Βέμπερ επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΕΛΚ για τις ευρωεκλογές, μία ημέρα μετά τη συνάντησή του στη Βουδαπέστη με τον Ούγγρο Πρωθυπουργό.

Το ΕΛΚ θεωρεί τις αντιευρωπαϊκές προκλήσεις του Ορμπάν ασυμβίβαστες με τις αρχές της ευρωπαϊκής πολιτικής ομάδας. Ο ίδιος ο Βέμπερ έστειλε την προηγούμενη εβδομάδα τελεσίγραφο στη Βουδαπέστη να τροποποιήσει τις εθνικιστικές της θέσεις, αν θέλει να αποφύγει την αποβολή του κυβερνώντος κόμματος Fidesz.

«Η 20ή Μαρτίου, ημέρα κατά την οποία θα συνεδριάσει το ΕΛΚ και θα συζητήσει το θέμα, θα είναι η τελική ημερομηνία για τη λήψη απόφασης», τόνισε ο αξιωματούχος της πολιτικής ομάδας στο περιθώριο της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Από τη Βουδαπέστη ο Βέμπερ είχε εκτιμήσει την Τρίτη ότι είχε «συζητήσεις σε εποικοδομητική ατμόσφαιρα» με τον Ορμπάν, «όμως τα προβλήματα δεν διευθετήθηκαν».


Περίπου 12 κόμματα που συμμετέχουν στο ΕΛΚ επιθυμούν την αποβολή του Fidesz του Ορμπάν, κυρίως μετά την πρόσφατη εκστρατεία με αφίσες και ολοσέλιδες καταχωρίσεις στον Τύπο, σύμφωνα με την οποία ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και ο δισεκατομμυριούχος Αμερικανός επενδυτής Τζορτζ Σόρος επιδιώκουν να ανοίξουν την Ουγγαρία στους μετανάστες. Στο μεταξύ τα φιλοκυβερνητικά μέσα της Ουγγαρίας εξακολουθούσαν χθες να δημοσιεύουν αντιευρωπαϊκά μηνύματα παρά τις δεσμεύσεις κυβερνητικού αξιωματούχου ότι θα σταματήσει η εκστρατεία.

ΑΜΠΕ/AFP/Reuters

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ