2019-03-14 15:45:23
Φωτογραφία για Εξελίξεις: Τελειώνει το ημερήσιο ΕΘΝΟΣ;
Έντονος προβληματισμός επικρατεί στα υψηλά κλιμάκια της εφημερίδας, «Έθνος», του Ιβάν

Σαββίδη, αφού, παρά τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν για την ενίσχυση των πωλήσεων του φύλλου, κάτι τέτοιο δεν αποτυπώνεται στις κυκλοφοριακές επιδόσεις. Απεναντίας, η ημερήσια έκδοση εξακολουθεί να κινείται στα όρια των 3.000 φύλλων, με καθοδικές τάσεις.

Το γεγονός αυτό έχει ως συνέπεια -όπως είναι λογικό- να ξεκινήσουν γκρίνιες τόσο για τη διευθυντική ομάδα όσο και για τη γενικότερη στρατηγική που θα πρέπει να ακολουθηθεί σε σχέση με τις εκδόσεις. Στο πλαίσιο αυτό, γίνεται μια συζήτηση που σχετίζεται με τον διευθυντή του «Έθνους», Αντώνη Σκυλλάκο, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι θα πρέπει να ληφθούν το συντομότερο δυνατόν αποφάσεις για την αναστολή κυκλοφορίας του ημερήσιου φύλλου. Μάλιστα, αρκετοί εισηγούνται ότι αυτό πρέπει να συμβεί άμεσα, ανεξάρτητα από τις πολιτικές εξελίξεις.


Παρά το γεγονός ότι η σχετική απόφαση είναι σχεδόν ειλημμένη, εσχάτως προέκυψε ένα ζήτημα, που σχετίζεται με τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών. Συγκεκριμένα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι οποιαδήποτε κίνηση, όσον αφορά το ημερήσιο «Έθνος», δεν θα πρέπει να εκδηλωθεί πριν από τις εκλογές του Μαΐου. Αυτή φαίνεται πως θα είναι και η εισήγηση που θα φτάσει αργά ή γρήγορα στα χέρια του μεγαλομετόχου της Dimera, Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος θα έχει και τον τελευταίο λόγο.

Πάντως, το μόνο σίγουρο στην παρούσα φάση είναι ότι, με βάση τα οικονομικά δεδομένα, θεωρείται σχεδόν απίθανο να μην ανασταλεί η κυκλοφορία της ημερήσιας έκδοσης. Παράλληλα, οι επιτελείς του μιντιακού Ομίλου Σαββίδη έχουν αποφασίσει να ενισχύσουν το ethnos.gr, θεωρώντας ότι υπάρχει χώρος για να προσελκύσουν αναγνώστες, στόχος που δεν επετεύχθη στην εφημερίδα. Σε αντίθεση με το ημερήσιο φύλλο, οι επιτελείς της Dimera δείχνουν να είναι ικανοποιημένοι από την κυριακάτικη έκδοση, χωρίς αυτό να σημαίνει απολύτως τίποτα, αφού εκεί τα κόστη είναι πάρα πολύ μεγάλα, δεδομένων των προσφορών.

Πηγή:  Parapolitika.gr

http://www.tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ