2019-03-15 12:25:13
Φωτογραφία για Μακελειό στη νέα Ζηλανδία: Το μανιφέστο μίσους του Αυστραλού «Μπρέιβικ»
Ο 28χρονος δράστης ανέβασε το κείμενο στο διαδίκτυο λίγες ώρες προτού σκορπίσει τον

θάνατο στα δύο τζαμιά - Ήθελε να επιτεθεί και σε τρίτο τέμενος - Στόχος του ήταν να πάρει εκδίκηση από τους ισλαμιστές «εισβολείς» για τη δολοφονία μιας μαθήτριας στη Σουηδία

Ο δράστης της Νέας Ζηλανδίας που αιματοκύλισε δύο τεμένη είχε αναρτήσει το μανιφέστο του στο Διαδίκτυο, λίγες ώρες πριν την εν ψυχρώ δολοφονία τουλάχιστον 49 ανθρώπων.

Ο 28χρονος ακροδεξιός υποστηρίζει ότι πηγή έμπνευσής του ήταν ο Νορβηγός μακελάρης Άντερς Μπρέιβικ.

Ο Μπρέντον Τάραντ, όπως γράφει στο μανιφέστο του 73 σελίδων, αρχικά ήθελε να επιτεθεί σε τέμενος στο Dunedin, στην συνέχεια όμως άλλαξε γνώμη.

Ο Αυστραλός τρομοκράτης δημοσίευσε στο διαδίκτυο το μανιφέστο υπό τον τίτλο «The Great Replacement» (Η Μεγάλη Αντικατάσταση) προτού ανοίξει πυρ εναντίον των πιστών στα δύο τεμένη στο Christchurch, στο νότιο νησί της Νέας Ζηλανδίας.


Στο μανιφέστο αποκαλύπτει τους λόγους για τους οποίους προέβη στη δολοφονία απλών πολιτών και τον άνθρωπο που τον ενέπνευσε, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail.

Πριν από οκτώ χρόνια, το 2011, ο Νορβηγός μακελάρης Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ είχε προκαλέσει παγκόσμιο σοκ σκοτώνοντας εν ψυχρώ 77 άτομα.

«Έχω διαβάσει για τα κατορθώματα του Dylan Roof και πολλών άλλων, αλλά αυτός ο οποίος πραγματικά με ενέπνευσε ήταν ο Iππότης Μπρέιβικ», έγραψε.

Η αναφορά του Tάραντ στον Μπρέιβικ ως «Ιππότη» σχετίζεται με την υποστήριξη του Νορβηγού για τους Ιππότες των Ναών - μια εξτρεμιστική χριστιανική ομάδα εξειδικευμένων μαχητών του 12ου αιώνα.

Ο Tάραντ γράφει επίσης ότι ήθελε να πάρει «εκδίκηση» για μια τρομοκρατική επίθεση στη Σουηδία, όπου μεταξύ των θυμάτων, ήταν και μία νεαρή κοπέλα.

«Υπήρξε μια περίοδος δύο χρόνια πριν από την επίθεση που άλλαξε δραματικά τις απόψεις μου. Η χρονική περίοδος ήταν από τον Απρίλιο του 2017 έως τον Μάιο του 2017», γράφει .

«Το πρώτο γεγονός που ήταν η τρομοκρατική επίθεση στη Στοκχόλμη στις 7 Απριλίου 2017. Δεν μπορούσα πλέον να γυρίσω την πλάτη μου στη βία. Αυτό ήταν κατά το διαφορετικό. Αυτή η διαφορά ήταν η Έμπα Έκερλουντ. Η Έμπα περιπατούσε για να συναντήσει τη μητέρα της μετά το σχολείο όταν την δολοφόνησε ένας άγνωστος ισλαμιστής...».

Ο Αυστραλός μακελάρης σκιαγραφεί τον εαυτό του

Ο Tάραντ περιγράφει τον εαυτό του ως «συνηθισμένο λευκό άνδρα που γεννήθηκε στην Αυστραλία, σε μία εργατική οικογένεια με χαμηλό εισόδημα.

«Είμαι απλά ένας κανονικός λευκός, από μια συνηθισμένη οικογένεια, που αποφάσισα να πάρω θέση για να εξασφαλίσω το μέλλον για τον λαό μου», έγραψε.

Mεγάλωσε στο Grafton, στη βόρεια Νέα Νότια Ουαλία, όπου εξακολουθούν να διαμένουν πολλοί συγγενείς του.

Στο μανιφέστο του εξηγεί πως δεν τον ενδιέφερε η μόρφωση και «δεν πήγε στο Πανεπιστήμιο. Επισημαίνει ότι αρχικά σχεδίαζε να επιτεθεί σε τέμενος στο Dunedin, αλλά άλλαξε γνώμη και επιτέθηκε σε δύο άλλα τεμένη επειδή είχαν «πολύ περισσότερους εισβολείς».

Ο πατέρας του απεβίωσε σε ηλικία 49 ετών από την επάρατη νόσο. Έχει εργαστεί ως personal trainer και μία γυναίκα που τον γνωρίζει, λέει ότι ακολουθoύσε πάντα αυστηρό διατροφικό πρόγραμμα και πρόσεχε πολύ το σώμα του. Έκανε βάρη.Ταξίδευε σε πολλές χώρες για να έχει εμπειρίες , όπως έλεγε ο ίδιος.

Εκτός από τα δύο τεμένη στα οποία επιτέθηκε, είχε στόχο να επιτεθεί και σε ένα τρίτο, στο Ashburton, μια ώρα νότια του Chirstchurch.

Εξηγώντας τα σχέδια του για τη σφαγή, ο 28χρονος δράστης γράφει στο μανιφέστο του: «Πάνω από όλα να δείξουμε στους εισβολείς ότι οι χώρες μας δεν θα είναι ποτέ οι χώρες τους, οι πατρίδες μας είναι δικές μας και ότι, όσο ζει ένας λευκός , δεν θα κατακτήσουν ΠΟΤΕ, δεν θα αντικαταστήσουν ποτέ το λαό μας». «Ναι.. Πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση. Πιστεύω, όμως, ότι πρόκειται για μια δράση εναντίον μιας κατοχικής δύναμης».

Ο μακελάρης αποκάλυψε ότι, αρχικά δεν είχε σχεδιάσει να πραγματοποιήσει την επίθεση στη Νέα Ζηλανδία. «Μόλις έφθασα στη Νέα Ζηλανδία για να ζήσω προσωρινά .... σύντομα ανακάλυψα ότι η χώρα ήταν στόχος.

«Δεύτερον, μια επίθεση στη Νέα Ζηλανδία θα εφιστούσε την προσοχή στην αλήθεια της επίθεσης που δέχεται ο πολιτισμός μας».

Ο ίδιος ισχυρίζεται επίσης ότι έχει εμπνευστεί από την Candace Owens, μία ένθερμη υποστηρίκτρια του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ. «Το πρόσωπο που με επηρέασε πάνω από όλα ήταν η Candace Owens, κάθε φορά που μιλάει, εντυπωσιάζομαι από τις ιδέες της».

 
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ