2012-06-11 16:38:06
Φωτογραφία για «Η Ισπανική διάσωση μπορεί να επιβαρύνει το χρέος του Βελγίου»!
Το είπε ο Υπουργός Οικονομικών του Βελγίου Steven Vanackere. Όπως ανέφερε, σημαντικό ρόλο θα παίξει το πώς θα δοθεί η βοήθεια, από τον έκτακτο μηχανισμό EFSF ή τον μόνιμο ESM; Σε συνέντευξή του στην βελγική Le Soir, είπε πως το Βέλγιο μπορεί να επιβαρυνθεί με το ποσό του 1 δισ. ευρώ από το σύνολο των 100 δισ. ευρώ που αναμένεται να λάβει ως στήριξη ο τραπεζικός κλάδος της Ισπανίας αν για παράδειγμα, το ένα τέταρτο του πακέτου διάσωσης διοχετεύονταν μέσω του τρέχοντος μηχανισμού στήριξης της ευρωζώνης, τον EFSF.

Αν όμως το σύνολο της βοήθειας διοχετεύονταν μέσω του μόνιμου ευρωπαϊκού μηχανιμού στήριξης (ESM) που θα τεθεί σε λειτουργία από την 1η Ιουλίου, τότε το Βέλγιο θα μπορούσε να αποφύγει αυτή την επιβάρυνση.

Γιατί ανησυχεί το Βέλγιο; Γιατί το χρέος της χώρας έχει ήδη αυξηθεί από τις επιπτώσεις για τη διάσωση της γαλλοβελγικής τράπεζας Dexia, που οι τακτικοί αναγνώστες του ΟΛΥΜΠΙΑ, θυμούνται τι ρόλο έπαιξε και στην κρίση του 2008 στις ΗΠΑ, αλλά και τις παρασκηνιακές κινήσεις για τις κερδοσκοπικές επιθέσεις στην Ελλάδα.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ