2019-03-15 14:46:11
Φωτογραφία για Χανιά: Συνδικαλιστές καταγγέλουν τραγικές ελλείψεις στην Πυροσβεστική Υπηρεσία
Με τα πιο μελανά χρώματα περιέγραψαν την κατάσταση που επικρατεί στο Πυροσβεστικό Σώμα και στις υπηρεσίες της Πυροσβεστικής στη χώρα, εκπρόσωποι της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης

Πυροσβεστών και μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Πυροσβεστικού Σώματος.

Όπως ειπώθηκε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου από τον κ. Δημήτρη Βλάχο που υπηρετεί στα Ιωάννινα και είναι μέλος του Δ.Σ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Πυροσβεστικού Σώματος η μείωση στην χρηματοδότηση του Πυροσβεστικού Σώματος και της πυρασφάλειας της χώρας, τα τελευταία χρόνια είναι τεράστια.

Χαρακτηριστικά ο κ. Βλάχος είπε πως υπάρχουν ελλείψεις τόσο στην αντιπυρική όσο και στην αντιπλημμυρική θωράκιση ενώ σε απόλυτους αριθμούς ανέφερε πως τα τελευταία 10 χρόνια οι χρηματοδοτήσεις είναι μειωμένες κατά ένα ποσό που ξεπερνάει το 1 δις ευρώ.

Μάλιστα τόνισε πως το μόνο που κάνει η σημερινή κυβέρνηση για να ενισχύσει το Πυροσβεστικό Σώμα είναι να «ζητιανεύει δωρεές από επιχειρηματίες για να καλύψει τις ελλείψεις».


Ο κ. Βλάχος σημείωσε πως σε ότι αφορά στο έμψυχο δυναμικό, μειώθηκε η οργανική δύναμη του προσωπικού τα τελευταία 18 χρόνια κατά 993 θέσεις.

Σε ότι αφορά και στο προσωπικό, όπως είπε ο κ. Βλάχος τα τελευταία 10 χρόνια μειώθηκε και αυτό κατά 1181 άτομα.

Για τις συνθήκες εργασίας των πυροσβεστών είπε το μέλος της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών, συνεχώς επιδεινώνονται ενώ οι θάνατοι σε ώρα υπηρεσίας τα τελευταία χρόνια ολοένα αυξάνονται.

Τέλος σχετικά με τις υποδομές, τα οχήματα, τα πυροσβεστικά μέσα και τα μέσα προστασίας τονίσθηκε πως και εκεί υπάρχουν σοβαρά προβλήματα.

Για τα οχήματα, ο κ. Βλάχος ανέφερε πως πολλά είναι πεπαλαιωμένα, ενώ εκατοντάδες είναι παροπλισμένα εξαιτίας βλαβών ή φθορών.

Zarpanews.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ