2019-03-15 22:36:20
Φωτογραφία για Ανακοίνωση διαμαρτυρίας από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας
Πριν μερικούς μήνες, λεωφορείο της Αστυνομίας, που μετέφερε αστυνομικούς με κατεύθυνση την Ηγουμενίτσα, παρουσίασε μηχανικό πρόβλημα κατά τη διάρκεια της

διαδρομής. Συγκεκριμένα, άρχισε να βγάζει καπνούς από τον κινητήρα, γεγονός που προκάλεσε αναστάτωση στους επιβαίνοντες, οι οποίοι κινήθηκαν άμεσα και κατέσβησαν τη φωτιά κάνοντας χρήση των πυροσβεστήρων.

Συγχρόνως, ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία που έσπευσε στο σημείο κλήσης με ισχυρή δύναμη.

Το ζήτημα της ακαταλληλότητας των λεωφορείων με τα οποία μετακινούνται συχνά οι διμοιρίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας και μάλιστα σε μακρινές αποστάσεις προς ενίσχυση άλλων Αστυνομικών Διευθύνσεων της Χώρας, έχει κατ’ επανάληψη αναδείξει η ένωση αστυνομικών υπαλλήλων Ηλείας   τονίζοντας, κυρίως, ότι τα λεωφορεία αυτά δεν πληρούν τις προδιαγραφές ασφαλούς μετακίνησης του προσωπικού.

Με αφορμή το ανωτέρω συμβάν, πριν μερικές μέρες, ο αρμόδιος εισαγγελέας διενήργησε προκαταρτική εξέταση καλώντας άμεσα σε ανωμοτί κατάθεση(υπό ένδειξη κατηγορούμενο),  τον αστυνομικό που οδηγούσε το συγκεκριμένο λεωφορείο
. Και ενώ το πόρισμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας απέδωσε τη βλάβη του οχήματος σε ηλεκτρολογικό βραχυκύκλωμα, η ηγεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας , αν και γνώριζε πολύ καλά ότι το εν λόγω λεωφορείο χρησιμοποιείται και από άλλη Διεύθυνση και ήταν καταπονημένο από πολλαπλά ταξίδια , υπέδειξε ως μοναδικό υπεύθυνο για το συμβάν τον συγκεκριμένο οδηγό .

Δυστυχώς, η προσπάθεια των πραγματικά υπεύθυνων  να αποποιηθούν των ευθυνών τους, είχε σαν αποτέλεσμα ο συνάδελφός μας να περιέλθει σε δεινή θέση και να εμπλακεί αδίκως σε μια δικαστική περιπέτεια που ενέχει ποινικές και όχι μόνο ευθύνες. Η ψυχική πίεση και η ένταση εξαιτίας της συναισθηματικής φόρτισης, οδήγησαν τον άτυχο συνάδελφό μας στην καρδιολογική μονάδα του Ρίου, όπου υπεβλήθη σε επιτυχή ευτυχώς, επέμβαση  Αγγειοπλαστικής & τοποθέτηση stent. Από την πρώτη στιγμή η ένωση μας βρέθηκε δίπλα του παρέχοντάς του ηθική και νομική στήριξη. Του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση και επιθυμούμε να επιστρέψει γρήγορα κοντά μας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Ο Γεν. Γραμματέας

ΖΩΝΤΟΣ Παναγιώτης

ΠΙΚΕΑΣ Δημήτριος

ilialive.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ