2019-03-16 14:45:38
Φωτογραφία για Ο Γιώργος Αυγερόπουλος αποκαλύπτει: «Θυμάμαι μια φορά ένα υψηλόβαθμο στέλεχος μου ζήτησε να...»
Σε λίγες μέρες ξεκινά το νέο ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου στο OPEN. O ίδιος με αφορμή

την επιστροφή του μιλά στο TV Έθνος Εργαστήκατε για πολλά χρονιά στην ΕΡΤ. Είστε ευχαριστημένος από την πορεία της δημόσιας τηλεόρασης μετά το «μαύρο»;  

Όχι, δεν είμαι. Νομίζω η ΕΡΤ έχασε μια εξαιρετική ευκαιρία. Είδαμε μια κακή δημόσια τηλεόραση. Πάλι μία από τα ίδια, κομματικά ελεγχόμενη. Το τελευταίο διάστημα βλέπω μια προσπάθεια βελτίωσης. Βλέπω την καινούργια διοίκηση να κινείται με μια τελείως διαφορετική φιλοσοφία.  

Ποια είναι η γνώμη σας για τη δημοσιογραφία του σήμερα;  

Κοιτάξτε, νομίζω πως οι δημοσιογράφοι φταίμε για την κατάντια. Έχουμε βγάλει μόνοι μας τα ματάκια μας. Ωστόσο, υπάρχουν φωτεινές εξαιρέσεις γύρω μας που πρέπει να τις ψάξει κανείς. Πρέπει να τις βρει. Ειλικρινά απορώ πώς είναι δυνατόν με τόσο μεγάλη ευκολία δημοσιογράφοι να περνούν στον πολιτικό στίβο και μετά να ξαναγί­νονται δημοσιογράφοι. Αυτό με ξεπερ­νάει.  


Το φαινόμενο των fake news έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Συμφωνείτε;  

Επίσης ένα πολύπλοκο ζήτημα. Και πά­λι πιστεύω στην προσωπική ευθύνη των δημοσιογράφων. Δηλαδή δεν πιστεύω ότι άνθρωποι με τεράστια εμπειρία και χρό­νια στο επάγγελμα μπορούν να λένε δη­μοσίως ό,τι τους κατέβει στο κεφάλι. Από την άλλη, έχουν τεράστιες ευθύνες και συντάσσομαι με την άποψη που λέει ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν ως εκδότες. Δηλαδή να έχουν ποινικές ευθύνες για το υλικό που ανεβάζουν οι χρήστες στην εκάστοτε πλατφόρμα. 

Έχετε δεχτεί παρεμβάσεις στη δουλειά σας;  

Όχι, και δεν άφησα ποτέ να συμβεί κά­τι τέτοιο. Θυμάμαι μια φορά το 1997, ένα υψηλόβαθμο στέλεχος καναλιού που υπάρχει και σήμερα μου ζήτησε στις 12 το μεσημέρι να κάνω μια έρευνα για να παίξει το βράδυ της ίδιας μέρας. Δημοσί­ως και φωναχτά, του είπα πρώτα να την κάνει ο ίδιος την έρευνα, και εν συνε­χεία του είπα, άμα είναι να συνεννοούμα­στε να μου λες κάνε μια μ...α να παίξει το βράδυ. Έκτοτε δεν μου ζητήθηκε ποτέ κά­τι ανάλογο.

http://www.tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ