2019-03-18 09:42:23
Φωτογραφία για Αναπόφευκτη μια νέα πανδημία γρίπης υποστηρίζει ο ΠΟΥ και συνιστά εμβολιασμό
Δυσοίωνες προβλέψεις για το ενδεχόμενο να εκδηλωθεί μία νέα πανδημία γρίπης έκανε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

«Το ερώτημα δεν είναι το αν θα έχουμε επόμενη πανδημία γρίπης, αλλά το πότε», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιέσους σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση και προετοιμασμένοι, καθώς, όπως είπε, το κόστος μιας μεγάλης εστίας γρίπης θα ξεπεράσει πολύ εκείνο της πρόληψης.

Μεταξύ άλλων,  προειδοποίησε για τον κίνδυνο ένας νέος ιός της γρίπης να μεταδίδεται (και) από τα ζώα προς τον άνθρωπο, κάτι που θα προκαλέσει μια τέτοια πανδημία γρίπης.

«Με τις συνεργασίες και το έργο που έχει γίνει κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, ο κόσμος είναι καλύτερα, αλλά όχι ακόμα αρκετά προετοιμασμένος για την επόμενη μεγάλη επιδημία γρίπης. Αυτό το νέο σχέδιο στοχεύει να μας φέρει σε αυτό το σημείο», δήλωσε ο ίδιος.


Ο ΠΟΥ εκτιμάει ότι υπάρχουν περίπου 1 δισεκατομμύριο κρούσματα γρίπης κάθε χρόνο, που καταλήγουν σε 290.000 έως 650.000 θανάτους με λοίμωξη του αναπνευστικού.

Όπως αναφέρει το Reuters, το 2009 και το 2010 προκλήθηκε η τελευταία πανδημία γρίπης από τον ιό H1N1 και σύμφωνα με μελέτες επηρεάστηκαν τον πρώτο χρόνο τουλάχιστον ένας στους πέντε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Ο ΠΟΥ συνιστά τον ετήσιο εμβολιασμό, ιδιαίτερα για τους ανθρώπους που εργάζονται στον τομέα της υγείας, αλλά και όσους ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες.

Πηγή: tanea.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ