2019-03-18 11:02:22
Φωτογραφία για Πριμ σε μαθητές από το Μάτι για τις Σχολές Στρατού
Τον καθορισμό ευνοϊκότερων κριτηρίων για την εισαγωγή των μαθητών που προέρχονται από περιοχές της Αττικής που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2018, σε στρατιωτικές Σχολές, για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 αποφάσισε η κυβέρνηση.

Το νομοσχέδιο-σκούπα που προωθεί ο Ευάγγελος Αποστολάκης αφορά το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων.

Η πρόταση έχει τεθεί σε ανοικτή διαβούλευση από τις 8 Μαρτίου και μεταξύ άλλων ρυθμίζει τη δυνατότητα εκπροσώπησης και υπεράσπισης των στρατιωτικών στα ποινικά δικαστήρια, για υπηρεσιακές υποθέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο στοιχείο είναι η πρόταση για την σύσταση Γραφείων Νομικής Προστασίας Στελεχών, τα οποία θα παρέχουν ενημέρωση στα στελέχη σχετικά με υπηρεσιακές τους υποθέσεις.

Παράλληλα προτείνεται ο περιορισμός των περιπτώσεων ποινικών υποθέσεων των στελεχών που υπάγονται στα κοινά ποινικά δικαστήρια.


Προς αναθεώρηση βαίνουν αρκετές διατάξεις του Στρατιωτικού Ποινικού Κώδικα, στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού του όπως και η επικαιροποίηση του Κώδικα Δικαστικού Σώματος των Ενόπλων Δυνάμεων.

Με την ίδια πρόταση θα ρυθμίζονται ζητήματα των στρατονομικών υπηρεσιών, ενώ θετική έκπληξη αποτελεί η πρόταση για σύσταση Εθνικής Στρατιωτικής Αρχής Αξιοπλοΐας.

Τέλος, στο ίδιο σχέδιο πρόκειται να προβλεφθεί και η αλλαγή των στρατιωτικών ταυτοτήτων καθώς δεν φαίνεται αλλάζουν μόνο οι αστυνομικές ταυτότητες αλλά και οι στρατιωτικές, ώστε να χρησιμεύουν και ως ταξιδιωτικό έγγραφο.

ΠΗΓΗ: https://politik.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ