2019-03-18 14:20:10
Φωτογραφία για Λαζόπουλος: ''Είναι ρίσκο που είμαι σε ένα κανάλι που κάνει τα πρώτα του βήματα''
Ο Λάκης Λαζόπουλος, που την προηγούμενη Τρίτη έκανε πρεμιέρα μέσα από το OPEN,μιλά για την επιστροφή του σε ένα νέο κανάλι αλλά και για τη σάτιρα.

Άλλο ένα ρίσκο σε κανάλι που κάνει τα πρώ­τα του βήματα;  

«Ασφαλώς είναι ένα ρίσκο. Είναι κάτι που το ξέρω, αλλά νομίζω ότι ένα βασικό στοιχείο του χαρακτήρα μου είναι η αβεβαιότητα, που χρειάζεται να νιώθω κάθε φορά όταν πρέπει να δημιουργήσω. Έχοντας πίσω μου άπειρες θεαματικότητες, μ' αρέσει το γεγονός ότι θα δοκιμαστώ πάλι από μηδενική βάση. Για μένα αυτό είναι ελκυστικό, θα σκαρφαλώσω άλλο ένα βουνό. Έτσι δεν χάνει ο ορειβάτης την ι­διότητά του».

Το «ΑΛ τσαντίρι νιουζ» θα φέρνει στο προ­σκήνιο τα «φρούτα» που ξεχωρίζουν κάθε εβδομάδα;  

«Το "Αλ τσαντίρι" θα συνεχίσει να κάνει με αυ­θεντικό τρόπο αυτό που έκανε από την αρχή της εμφάνισης του. θα δίνει μια ακριβή φωτο­γραφία, μια ακριβή ακτινογραφία της ελληνικής κοινωνίας, σε όλα τα επίπεδα, θα καταγράφει το βαθύ υποσυνείδητο μιας κοινωνίας που πο­λύ συχνά αρνείται να δει τον εαυτό της».


Στο μουσικό «Αλ σιχτίρι», η σάτιρα θα γίνε­ται μετά μουσικής;  

«Όχι, δεν θα υπάρχει σάτιρα εκεί. Απλώς όλη αυ­τή η βραδιά είναι ωραίο να τελειώνει πιο χαλαρά. Πίνοντας ένα ποτό κι ακούγοντας τραγούδια. Το τραγούδι -το κέφι- είναι πολύ σοβαρό κομμάτι στην ψυχολογία μας. Επειδή περάσαμε πολύ δύσκολες ώρες, ήρθε η στιγμή να ξαναπιάσου­με πάλι τα χέρια και ν' αρχίσουμε να σηκώνουμε το βλέμμα προς κάτι καλύτερο. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα το δούμε κιόλας».

Αφθονεί φέτος η επικαιρότητα για το «Αλ τσαντίρι»;  

«Η αλήθεια είναι ότι τον τελευταίο καιρό δεν ήμουν αυστηρός παρακολουθητής της επι­καιρότητας. Πάντα, όμως, παρακολουθώ την πραγματικότητα. Άλλωστε, η επικαιρότητα κι­νείται πάντα στο πλαίσιο των προσώπων που έχουμε επιλέξει να οδηγούν τη χώρα, σε όλα τα επίπεδα. Είτε αυτό είναι πολιτική είτε τέχνη είτε είναι επιστήμη».

Εντέλει η πραγματικότητα δίνει πολύ υλικό;  

«Η πραγματικότητα είμαστε εμείς, αλλά η σά­τιρα καμια φορά δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι είναι κάποιος άλλος. Η σάτιρα είναι η ίδια επικίνδυνη στροφή, που όλοι κάποια στιγμή μπορεί να πάρουμε στη ζωή μας. Είναι ο τρό­πος για να βλέπουμε μια διάσταση του εαυτού μας, που κανείς δεν μπορεί να μας τη δείξει. Θα επιμένω πάντα να υπενθυμίζω ότι η σάτιρα γεννήθηκε στη χώρα αυτή. 'Οτι ο Αριστοφάνης είναι πάνω από 2.500 χρόνια παρών, ζωντα­νός. Και ο λόγος που έφτασε μέχρι εδώ είναι ότι στην εποχή του κυνηγήθηκε, διώχτηκε, αυτοεξορίστηκε, αλλά πάνω απ' όλα έκανε τους Αθηναίους να γελάσουν με την καρδιά τους».

Η εκπομπή δίνει βήμα σε όλους;  

«Η εκπομπή δίνει βήμα σε όλους όσοι έχουν χιούμορ. Μπορούν να δέχονται τους ανθρώπους όπως είναι, μπορούν να σέβονται και μπορούν να δέχονται οι ίδιοι μια σάτιρα. Σίγουρα, δεν μπορεί να δώσει το βήμα σε όλους. Προσδοκά να δώσει το βήμα στους περισσότερους».

Αυτά δήλωσε στον Τηλεθεατή

http://www.tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ