2019-03-18 15:25:50
Φωτογραφία για 11801 - Στο νέο βιβλίο του Γ. Ανωμερίτη «Ορθοδοξία και Φιλοτελισμός» όλα τα γραμματόσημα του Αγίου Όρους
Ένα ακόμα βιβλίο του Γιώργου Ανωμερίτη κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις ΜΙΛΗΤΟΣ. Πρόκειται για ένα θεματικό φιλοτελικό βιβλίο με τίτλο «Ορθοδοξία και Φιλοτελισμός», το οποίο στις 200 έγχρωμες σελίδες του παρουσιάζει όλα τα γραμματόσημα, γενικών και ειδικών εκδόσεων, αναμνηστικές σφραγίδες κ.λ.π., τα οποία έχουν εκδοθεί με θέματα την Εκκλησία, την ορθοδοξία, τις Μονές, μορφές αγίων και έργα τέχνης και φυσικά όλα τα γραμματόσημα του Αγίου Όρους.

Συγγραφέας: Γιώργος Ανωμερίτης                               

Γλώσσα έκδοσης: Ελληνικά

Εκδότης: ΜΙΛΗΤΟΣ

Σελίδες: 200

ISBN: 978-618-5371-13-5

Τιμή: 25 ευρώ

Ο Γιώργος Ανωμερίτης, αν και οικονομολόγος γνωστός για την πολιτική και κοινωνική του δραστηριότητα, είναι ευρύτερα γνωστός επίσης για το πολύπλευρο συγγραφικό του έργο. Στο βιβλίο αυτό, ως παλαιός φιλοτελιστής, αναδεικνύει τις θεματικές εκδόσεις γραμματοσήμων με θρησκευτικό περιεχόμενο, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και οι σπάνιες και εξαιρετικές σειρές του Αγίου Όρους
. Πέρα από τα εισηγητικά του κείμενα για τον φιλοτελισμό, την Εκκλησία της Ελλάδας, τη Μεγάλη Εκκλησία, το Άγιο Όρος του Άθω κ.λ.π., το βιβλίο εμπεριέχει και 52 λήμματα άρθρων σε σχέση με σειρές γραμματοσήμων, τα οποία έχουν εκδοθεί από το 1912 μέχρι το 2016.

Ο Γιώργος Ανωμερίτης, ο οποίος το 2016 χειροθετήθηκε από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο ως Άρχων Πρωτέκδικος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, με βαθειά πείρα και γνώση των εκκλησιαστικών θεμάτων, συνέγραψε αυτό το θεματικό φιλοτελικό βιβλίο για να αποδείξει τη στενή διασύνδεση Κράτους και Εκκλησίας μέσα από μία και μόνη δραστηριότητα, αυτή των συστημάτων επικοινωνίας. Μία ιστορική σχέση, η οποία συνεχίζεται, ανεξαρτήτως συγκυριακών γεγονότων. Μία σχέση η οποία κορυφώθηκε με την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Κρήτη το 2016 και η οποία καλύφθηκε με την έκδοση σειράς φιλοτελικών προϊόντων, μεταξύ των οποίων και η πρώτη αποτύπωση σε γραμματόσημο της Αυτού Θεοτάτης Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.

https://www.biblioanom.gr

Σχετικό: 9838 - Τα γραμματόσημα που εκδόθηκαν για το Άγιο Όρος, από το 1927 μέχρι και το 2017 agioritikesmnimes
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ