2019-03-18 21:02:02
Φωτογραφία για ΠΟΜΕΝΣ: Αναγκαία η παράταση στην διαβούλευση
Διαβάστε ανακοίνωση τής ΠΟΜΕΝΣ: Από τις απογευματινές ώρες της περασμένης Παρασκευής, μέχρι και την Δευτέρα στις 18 Μαρτίου και περί ώρας 15:00 βρίσκεται σε ανοιχτή ηλεκτρονική

διαβούλευση το νέο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με τίτλο: Ρυθμίσεις Μέριμνας Προσωπικού Ενόπλων Δυνάμεων, Στρατολογίας, Στρατιωτικής Δικαιοσύνης και άλλες διατάξεις.

Με λύπη μας λάβαμε πληθώρα μηνυμάτων από δεκάδες συνάδελφους οι οποίοι υπέβαλλαν παρατηρήσεις / σχόλια τα οποία ουδέποτε αναρτήθηκαν.

Σε σχετικό ερώτημα που υποβλήθηκε προς τους διαχειριστές του ιστοχώρου η απάντηση που δόθηκε ήταν η εξής: "Καλημέρα σας κ. ……….., Σε συνέχεια της επικοινωνίας μας θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με την διαδικασία υποβολής σχολίων. Τα σχόλια που υποβάλλετε δεν εμφανίζονται άμεσα στην πλατφόρμα του OpenGov όταν πατάτε το πλήκτρο "Υποβολή". Προς αποφυγή ανάρτησης τυχόν υβριστικών σχολίων, πρώτα αποθηκεύονται στην πλατφόρμα, και στη συνέχεια, αφότου ελεγχθούν από το αρμόδιο Υπουργείο, δημοσιεύονται. Η εν λόγω επεξεργασία ενδέχεται κατά περίπτωση να διαρκέσει παραπάνω από 1-2 εργάσιμες ημέρες. Θα προωθήσουμε το e-mail σας στο αρμόδιο Υπουργείο. Σας ευχαριστούμε πολύ. Με εκτίμηση".


Παράλληλα, όποιος ελέγξει τα στατιστικά της διαβούλευσης θα πληροφορηθεί πως έχει γίνει «επεξεργασία» μερικών εκατοντάδων σχολίων, ενώ ΕΚΚΡΕΜΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ για να έρθουν στο φως τις δημοσιότητας!

Το εν λόγω σχέδιο νόμου επηρεάζει την σχέση εργασίας χιλιάδων στελεχών (Ε.Μ.Θ - ΕΠ.ΟΠ κλπ) οι οποίοι έχουν άμεσο λόγο να εκφραστούν επί της πρότασης που εισηγείται το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Γνωρίζουμε πως τα παραπάνω στελέχη εκφράζονται μαζικά!

Επίσης, ο χρόνος που επιλέχθηκε να εισαχθεί σε διαβούλευση, καταλαμβάνει συνολικά περισσότερες ημέρες αργίας παρά εργάσιμες. Αν σε αυτή την συνθήκη προστεθεί και η «αργοπορία» των αξιολογητών των σχολίων, τότε, η διαβούλευση εκ των πραγμάτων πάει περίπατο!

Κατόπιν των ανωτέρω αν σας ενδιαφέρει πραγματικά η άποψη των εν ενεργεία συναδέλφων μας, να δοθεί παράταση στην διαβούλευση ώστε όλοι οι συνάδελφοι να μπορέσουν να υποβάλουν και να καταχωρηθούν οι προτάσεις τους αλλά και  οι σχολιασμοί επί του Νομοσχεδίου.

   Για την Εκτελεστική Γραμματεία

                    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

                      Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

               ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΩΤΑΣ

                    Επγός (ΥΔΚ)

                        ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ

                                 Λγος (ΠΖ)
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ