2019-03-18 21:20:40
Φωτογραφία για Η εγκληματικότητα δε θα σταματήσει ποτέ… όταν το κράτος απουσιάζει - της Άννας Ευθυμίου
Η κα Άννα Ευθυμίου, δικηγόρος και πολιτευτής Α’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, επισημαίνει τις τεράστιες ελλείψεις στην επάνδρωση του σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας στη

Θεσσαλονίκη, τη συρρίκνωση και την άσχημη κατάσταση των περιπολικών, τον μη επαρκή εξοπλισμό των αστυνομικών με αφορμή τα στοιχεία που παρουσίασε πρόσφατα ο πρόεδρος  της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, κ. Θ. Τσαϊρίδης.

Αποτέλεσμα αυτής της αλγεινής κατάστασης, τονίζει η κα Ευθυμίου, η γιγάντωση της εγκληματικότητας, που καθιστά πλέον την ασφάλεια των πολιτών ζητούμενο. Ιδιαίτερα χαρακτηριστικές περιπτώσεις αποτελούν τόσο οι αμέτρητες κλοπές και διαρρήξεις σε σπίτια και καταστήματα όσο και η τελευταία  «μόδα» των επιθέσεων των αντιεξουσιαστών σε βάρος αστυνομικών.

«Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πλειοψηφία τους οι άνδρες και οι γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας ασκούν το λειτούργημα τους με αυταπάρνηση και φιλότιμο και προσπαθούν να φέρουν αποτελέσματα κάτω από αντίξοες συνθήκες, ιδίως δε αν λάβουμε υπόψη και τις βίαιες περικοπές που έχουν υποστεί οι μισθολογικές τους αποδοχές.»


Η κα Ευθυμίου, καταγγέλλει την απόλυτη αδυναμία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαιτέρως της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να ανταπεξέλθει έστω και στοιχειωδώς στο ρόλο του. Έχει εγκαταλείψει την Ελληνική Αστυνομία στην τύχη της, χωρίς μέσα, χωρίς σύγχρονο εξοπλισμό, χωρίς ούτε καν καινούριες στολές και έχει καταστήσει τους πολίτες  έρμαιο στα χέρια των εγκληματιών, με μόνη τους ελπίδα να μην αποτελέσουν ένα ακόμη στατιστικό δείγμα στον πλούσιο κατάλογο του εγκλήματος στην Θεσσαλονίκη. Η απουσία της ασφάλειας των πολιτών σε μια οργανωμένη κοινωνία δηλώνει ότι παύει να υπάρχει το κράτος Δικαίου. 
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ