2019-03-18 23:14:22
Φωτογραφία για Κατά της Ι.Μ. Βατοπεδίου το Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών – Διεκδικεί αποζημίωση 500.000 ευρώ!
Αγωγή κατά της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου έχει καταθέσει το Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών, εξαιτίας των «ιερών ανταλλαγών». Το ΣΟΕ διεκδικεί αποζημίωση ύψους 500.000 ευρώ, για ισχυρισμούς της

μονής σύμφωνα με τους οποίους όλα τα εμπλεκόμενα όργανα ευθύνονται για την ανταλλαγή της λίμνης Βιστωνίδας με τα ακίνητα του Δημοσίου.

Σύμφωνα με το news247.gr, η αγωγή, η οποία αναμένεται να συζητηθεί στο Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, βασίζεται στα όσα η Ιερά Μονή έχει υποστηρίξει σε δικόγραφό της (προσεπίκληση) το Φεβρουάριο του 2012, το οποίο σχετίζεται με αγωγές του ελληνικού Δημοσίου για τις συμβάσεις ανταλλαγής ποσοστών συγκυριότητας και εν τέλει του συνόλου της κυριότητας της λίμνης Βιστωνίδας με ίσης αξίας ακίνητα του Δημοσίου.

Κανείς δεν διατύπωσε την οποιαδήποτε αντίρρηση

«Η Ι.Μ. Βατοπεδίου προέβη στη διάδοση δυσφημιστικών και αναληθών γεγονότων, των οποίων την αναλήθεια γνώριζε ή υπαίτια αγνοούσε όπως αυτά εξειδικεύτηκαν στην ένδικη αγωγή προσβάλλοντας τη φήμη, το κύρος, την πίστη, την υπόληψη και την επαγγελματική αξιοπιστία μου», αναφέρει το Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών και προσθέτει πως ζητά να αποζημιωθεί, εφόσον οι αγωγές κριθούν ως ορισμένες και ουσία βάσιμες με αποτέλεσμα την καταδίκη της μονής.


Όπως αναφέρει το εκτιμητικό όργανο, το Βατοπέδι θεωρεί μεταξύ άλλων, το ΣΟΕ και τους υπαλλήλους του που διενήργησαν τις εκτιμήσεις των ανταλλάξιμων ακινήτων, ως τους φυσικούς αυτουργούς της αδικοπραξίας εις βάρος του Δημοσίου, ενώ στην πραγματικότητα κανείς δεν διατύπωσε την οποιαδήποτε αντίρρηση σχετικά με το αποτέλεσμα των εκτιμήσεων, ούτε και το Βατοπέδι.

Αθώοι και οι 14 κατηγορούμενοι

Υπενθυμίζεται ότι το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έχει κρίνει αθώους και τους 14 κατηγορούμενους της υπόθεσης, ενώ αναγνώρισε ότι η λίμνη Βιστωνίδα και οι παραλίμνιες εκτάσεις αυτής ανήκουν στο Δημόσιο. Τον Μάρτιο του 2017, αποφάσισε πως δεν στοιχειοθετήθηκαν τα αδικήματα της φυσικής ή ηθικής αυτουργίας σε κακουργηματική απιστία και ψευδείς βεβαιώσεις που κατά περίπτωση αποδόθηκαν στους 14 εμπλεκόμενους για τις αποκαλούμενες «ιερές ανταλλαγές».

dikastiko.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ