2019-03-19 01:52:41
Φωτογραφία για Απόφαση βόμβα της Δικαιοσύνης δικαιώνει τους γιατρούς του ΕΣΥ για νέα αναδρομικά και αυξήσεις μισθών! Πόσα θα εισπράξουν
Μαρία Γλένη 18 Μαρτίου 2019

ΗR

Νέα αναδρομικά αλλά και αυξήσεις μισθών αναμένεται να διεκδικήσουν οι γιατροί του ΕΣΥ, αφού νέες δικαστικές αποφάσεις δικαιώνουν τον κλάδο για τα κουρέματα, που έχουν γίνει στους μισθούς τους.

Αρχικά οι γιατροί του ΕΣΥ είχαν δικαιωθεί όταν είχαν προσφύγει για παράνομες περικοπές λόγω των μνημονίων από το 2012 και μετά. Ωστόσο οι αυξήσεις στους μισθούς τους δε δόθηκαν ποτέ αφού ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός είχε επικαλεσθεί τα δημοσιονομικά προβλήματα της χώρας. Οι γιατροί έλαβαν μόνο ένα μέρος των αναδρομικών τους από τα τέλη του 2014 έως το 2016.

Τώρα όμως φαίνεται ότι δικαιώνονται και πάλι για τα κουρέματα που είχαν υποστεί οι μισθοί τους το 2017 με τα ειδικά μισθολόγια. Διαβάστε ΕΔΩ τι είχε επικαλεσθεί ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός: «Πότε θα αυξηθούν οι μισθοί των νοσοκομειακών γιατρών όπως προβλέπει απόφαση του ΣτΕ! Τι είπε ο υπ.Υγείας»


Έπειτα από αλλεπάλληλες προσφυγές στη Δικαιοσύνη των γιατρών του ΕΣΥ, τα Πρωτοδικεία όπως το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, κρίνουν ότι οι ρυθμίσεις του νόμου 4472/2017, για τους γιατρούς του ΕΣΥ, είναι αντισυνταγματικές και επιδικάζουν διαφορές αποδοχών για τα έτη 2017 και 2018, που κυμαίνεται ανάλογα με τα χρόνια προϋπηρεσίας και τη βαθμίδα από 19.000 έως 24.000 ευρώ, ενώ συνεχίζεται η κατάθεση αγωγών.

Ο κλάδος αναμένεται να ζητήσει εδώ και τώρα την προσαρμογή των μισθών στα νέα δεδομένα αλλά και την καταβολή των αναδρομικών. Γεγονός βέβαια που θα προκαλέσει νέους πονοκεφάλους στην κυβέρνηση, η οποία εδώ και καιρό επικαλείται οικονομικά προβλήματα για τη μη προσαρμογή των μισθών των γιατρών του ΕΣΥ.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ