2019-03-19 08:07:19
Φωτογραφία για Άνοιξαν τον διάλογο για τα προβλήματα τους οι αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ)
Απαντήσεις, σε μια σειρά βασικών ερωτημάτων και λύσεις σε ζωτικά προβλήματα που απασχολούν τους αστυνομικούς της Θεσσαλονίκης, «ανίχνευσε» η εκδήλωση-συζήτηση που

πραγματοποίησε το απόγευμα της Δευτέρας η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, σε ξενοδοχείο της πόλης, με βασικούς ομιλητές τον εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης Βασίλη Φλωρίδη και τον καθηγητή της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ και γνωστό ποινικολόγο Λάμπρο Μαργαρίτη.

Στην εκδήλωση που συντόνιζε η δημοσιογράφος του GrTimes.gr Μαρία Σαμολαδά, κλήθηκαν να παραστούν και να πάρουν θέση, οι βουλευτές και οι αιρετοί στην Τ.Α του νομού και τα βασικά θέματα που τέθηκαν «επί τάπητος» ήταν:

Η αναγνώριση του επαγγέλματος του Αστυνομικού ως επικίνδυνου και ανθυγιεινούΗ απομάκρυνση της Αστυνομίας από τα γήπεδαΤο πανεπιστημιακό άσυλοΗ καθιέρωση της επίθεσης σε Αστυνομικό εν ώρα υπηρεσίας ως ιδιώνυμου αδικήματος

Θόδωρος Τσαϊρίδης, Πρόεδρος Ε.Α.Υ.Θ «Το άσυλο μετατράπηκε σε άσυλο εγκληματιών και μπαχαλάκηδων»

«Για τους αστυνομικούς, η θεσμοθέτηση του επαγγέλματος μας ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού, είναι πρώτα από όλα, θέμα ηθικό» ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης Θόδωρος Τσαϊρίδης κατά την ομιλία του, λέγοντας πως όλοι οι υπουργοί, όλες οι κυβερνήσεις, έλεγαν πως το επάγγελμα του αστυνομικού είναι όντως τέτοιο, αλλά αυτό το έκαναν μόνο προφορικά, χωρίς κανένας να αναλάβει ποτέ  να το θεσμοθετήσει.

«Είναι απορίας άξιο, πως το επάγγελμα με τους περισσότερους νεκρούς και πεσόντες εν ώρα καθήκοντος, 130 και πλέον και με χιλιάδες αστυνομικούς τραυματίες, κάθε χρόνο , ειδικά τα χρόνια των μνημονίων, να μην έχει αναγνωριστεί το επάγγελμα ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό;» διερωτήθηκε.

Για τη βία στα γήπεδα είπε ότι ποτέ κανείς δεν πήρε ουσιαστικές πρωτοβουλίες να λύσει το πρόβλημα, οι αστυνομικοί, παρά τις επανειλημμένες δεσμεύσεις συνεχίζουν να προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους στα γήπεδα, στερώντας τις υπηρεσίες τους από τους πολίτες. Έθεσε μάλιστα ως παράδειγμα τον πρόσφατο αγώνα ΠΑΟΚ – Ολυμπιακού στην Τούμπα, στη διάρκεια του οποίου είχε σημειωθεί μια δολοφονία στο Πανόραμα. «Τέσσερις ομάδες ΔΙΑΣ και μια ΟΠΚΕ ήταν στο γήπεδο, αλλά δεν έφυγαν αμέσως για να κάνουν αναζητήσεις για τους δράστες, γιατί περίμεναν να αποχωρήσει η ομάδα του Ολυμπιακού και οι δράστες δεν βρέθηκαν ποτέ» είπε ο κ.Τσαϊρίδης.

Εξέφρασε δε τον προβληματισμό του που στα περισσότερα Δ.Σ των ΠΑΕ και ΚΑΕ, ή στις θέσεις υπευθύνων ασφαλείας, οι περισσότεροι είναι απόστρατοι αξιωματικοί, κάνοντας λόγο για πελατειακές σχέσεις.

Για το θέμα του ασύλου, είπε ότι αυτό πλέον έχει μετατραπεί σε «άσυλο εγκληματικών οργανώσεων και μπαχαλάκηδων» και πως αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί γιατί προσβάλλει τους πάντες, ενώ παρουσιάζοντας ένα βίντεο από επεισόδια με ρίψη μολότοφ, τόνισε ότι  στη συγκεκριμένη περίπτωση και σε άλλες, οι δράστες συλλαμβάνονται  και την επόμενη μέρα είναι ελεύθεροι. «Πως θα περιοριστούν αυτά τα άτομα; Με το να λέμε ότι η κατοχή της μολότοφ είναι πλέον πλημμέλημα και αν μας τις παραδώσουν πριν τη σύλληψη, δεν θα έχουν καμία επίπτωση;» διερωτήθηκε.

Για το θέμα των ελλείψεων, σημείωσε πως οι αστυνομικοί είναι αναγκασμένοι να ξοδεύουν έναν ολόκληρο μισθό τον χρόνο για την καθαριότητα, τις στολές τους και τον εξοπλισμό. «Φτάσαμε σε σημείο ως συνδικαλιστές, να μη διεκδικούμε μισθούς, αυξήσεις και επιδόματα, αλλά για τα αυτονόητα, για την ασφάλεια του πολίτη. Η ηγεσία μας έχει μετατρέψει την αστυνομία σε αστυνομία δημοσίων σχέσεων» κατέληξε ο κ.Τσαϊρίδης.

Γρηγόρης Γερακαράκος πρόεδρος ΠΟΑΣΥ: Θέλουν τον αστυνομικό «έρμαιο»

Την ανομία έθεσε ως κύρια πηγή των προβλημάτων που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των πολιτών ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Γρηγόρης Γερακαράκος, υποστηρίζοντας πως αντίστοιχα φαινόμενα με ευθύνη των κυβερνήσεων, βλέπουμε στα Πανεπιστήμια, στα γήπεδα, σε καταστήματα, σε όλη την κοινωνία.

«Ο αστυνομικός της Θεσσαλονίκης, όπως ο κάθε αστυνομικός έχει πολλά προβλήματα και κάθε κυβέρνηση τον θέλει «έρμαιο» και φοβισμένο, να μην έχει ξεκάθαρες εντολές», είπε ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, θέτοντας ως παράδειγμα την αθλητική βία που είναι ένα πρόβλημα που δεν λύθηκε ποτέ, λόγω των οικονομικών συμφερόντων και που συχνά εμφανίζεται η αστυνομία ως συνυπαίτια, σύμφωνα με τον ίδιο.

«Η αστυνομία φτιάχτηκε για όλους, όχι για τους επιχειρηματίες» σημείωσε, ενώ «καυτηρίασε» τις προληπτικές προσαγωγές που έγιναν το τελευταίο διάστημα λόγω των εκδηλώσεων για το ονοματολογικό των Σκοπίων, λέγοντας πως ήταν παράνομες και στοχοποίησαν για άλλη μια φορά τους αστυνομικούς.

Αναφορικά με την αναμόρφωση του ποινικού κώδικα, επεσήμανε πως οι αστυνομικοί δεν θέλουν σκληρές, ή μεγάλες ποινές, αλλά ποινές που να τηρούνται. «Σήμερα δεν υπάρχει τίποτα. Υπάρχει ατιμωρησία. Πως θα επέλθει ο διαχωρισμός του νόμιμου και του μη νόμιμου;» διερωτήθηκε, προσθέτοντας πως  ο αστυνομικός συλλαμβάνει πολλές φορές κάθε μέρα τον ίδιο και τον ίδιο, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις που τιμωρείται επειδή κάνει σωστά τη δουλειά του.

Σχολιάζοντας τις αλλαγές που προτείνονται για την κατάργηση των επιβαρυντικών ποινών για σωματικές βλάβες κατά αστυνομικού, για τις βόμβες μολότοφ και άλλα σοβαρά ερωτήματα, είπε χαρακτηριστικά ότι «καμία κυβέρνηση δεν θωράκισε ποτέ τον αστυνομικό, ούτε νομικά, ούτε σε θέματα εκπαίδευσης, ούτε σε θέματα εξοπλισμού».

«Η αστυνομία σήμερα δουλεύει από την τσέπη του αστυνομικού, δεν δουλεύει από το κράτος. Συμπληρώνουν και οι Περιφερειάρχες, που αυτό είναι ντροπή.

Για το Πανεπιστημιακό Άσυλο τόνισε πως και οι φοιτητές που θέλουν εκπαίδευση έχουν δικαιώματα, ενώ για το θέμα της παρουσίας των αστυνομικών στα γήπεδα, είπε ότι περιμένει αυτό να σταματήσει άμεσα. «Αλλιώς εμείς θα κλείσουμε τους αγωνιστικούς χώρους» κατέληξε ο κ.Γερακαράκος.

Καθηγητής Νομικής Λάμπρος Μαργαρίτης: Θεατρική παράσταση οι ποινές που βλέπαμε τόσα χρόνια

Εντυπωσιασμένος δήλωσε ο ποινικολόγος Λάμπρος Μαργαρίτης, από το κοινό της εκδήλωσης το οποίο χαρακτήρισε ιδιαίτερα φανατισμένο ή.. τουλάχιστον αγανακτισμένο, ακούγοντας όλα αυτά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί. Παίρνοντας τον λόγο μετά τους εκπροσώπους των αστυνομικών, διερωτήθηκε που στρέφουν τα «βέλη» τους.

Για το νέο ποινικό κώδικα, παρατήρησε πως παρότι ο ίδιος είναι ειδικός στον χώρο, δεν είναι σε θέση να τον αξιολογήσει ακόμη, διαπιστώνοντας όπως είπε, καταλήξεις εκ μέρους των αστυνομικών,  που στο σύνολο τους δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και φέρνοντας ως παράδειγμα το θέμα των βομβών μολότοφ, η χρήση των οποίων, δηλαδή η έκρηξη, παραμένει κακούργημα, αντίθετα με ότι αφέθηκε να εννοηθεί πως μετατρέπεται σε πλημμέλημα.

Σχολιάζοντας τη γενική φιλοσοφία του νέου ποινικού κώδικα, είπε πως είναι «να πάψει αυτή η θεατρική παράσταση που ζούσαμε τόσα χρόνια. Ο νομοθέτης να απειλεί δρακόντειες ποινές, το δικαστήριο να μην επιβάλλει το ύψος των ποινών που ο νομοθέτης προβλέπει και στον χώρο της έκτισης, τα μεγέθη να είναι ακόμη πιο μικρά». Σύμφωνα με τον ίδιο, ο νομοθέτης κάνει μικρότερες τις ποινές που γνωρίζαμε ως τώρα, λαμβάνοντας όμως μέτρα για την πραγματική τους έκτιση, ενώ υπάρχουν πτυχές που πρέπει να συζητηθούν περισσότερο, όπως η κατάργηση της μέχρι σήμερα υφιστάμενης πρόβλεψης για αυξημένη ποινή του διευθύνοντος μιας εγκληματικής οργάνωσης.

Στο κυρίως μέρος της ομιλίας του, για την καθιέρωση της επίθεσης σε αστυνομικό εν ώρα υπηρεσίας ως ιδιώνυμου αδικήματος, ανέφερε ότι υπάρχει μια σύγχυση ως προς την ερμηνεία του σε σχέση με την επιβαρυντική περίσταση, λέγοντας πως το «ιδιώνυμο» παραπέμπει σε παλαιότερες εποχές, ενώ μάλλον, το ζητούμενο που θέτουν οι συνδικαλιστές, είναι η αυστηροποίηση των ποινών για τους δράστες επιθέσεων κατά αστυνομικών.

Σημείωσε πως το συγκεκριμένο θέμα, ανέκαθεν αποτελούσε μέλημα του νομοθέτη, κάνοντας μια αναδρομή στη σχετική νομολογία, τις τελευταίες δεκαετίες. Με τον νέο ποινικό κώδικα, ο θεσμός της μετατροπής των ποινών καταργείται παντελώς όπως είπε, ενώ το μόνο που απομένει είναι ο θεσμός της αναστολής, ο οποίος κατά την εφαρμογή του πρέπει να σταθμίζεται από μια σειρά από παράγοντες.

Ο κ.Μαργαρίτης έκανε διαχωρισμό του πλημμελήματος της απλής και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης (η απρόκλητη καταργείται με το νέο κώδικα) και της βαριάς σκοπούμενης ή της θανατηφόρας βαριάς βλάβης, οι οποίες  έτσι και αλλιώς είναι κακουργήματα, λέγοντας πως η συζήτηση γύρω από την επιβαρυντική περίσταση για την επίθεση σε αστυνομικό θα μπορούσε να ανοίξει μόνο γύρω από τις πρώτες δύο περιπτώσεις και πως σε κάθε περίπτωση οι δικαστές συνεκτιμούν τα δεδομένα και μπορούν να επιβάλλουν τις ανώτερες ποινές που είναι αρκετές κατά τη γνώμη του.

Βασίλης Φλωρίδης, Εισαγγελέας Εφετών Θεσσαλονίκης: Νομική παράνοια το άσυλο

«Η αναγκαιότητα και η καταλληλότητα είναι δύο βάσεις  που πρέπει πάντα να τηρούνται, για να οικοδομήσεις σωστά έναν νόμο» δήλωσε ο Εισαγγελέας Εφετών Θεσσαλονίκης Βασίλης Φλωρίδης, λέγοντας ότι οι σωστοί νομοθέτες πρέπει να έχουν πάντα υπόψη τους, τις μελλοντικές επιπτώσεις των νόμων. Ξεκινώντας την ομιλία του με παραδείγματα από εφαρμογές νόμων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Είπε πως πρέπει να γίνει ένας σαφής διαχωρισμός, ανάμεσα στους ταραξίες των γηπέδων και των πανεπιστημίων και στους εγκληματίες όπως ληστές, δολοφόνους κ.α, προκειμένου να αντιμετωπίζονται διαφορετικά από τον νόμο. «Αν βγάζεις έξω έναν ληστή, πρέπει, αν έχεις λίγο μυαλό, να ξέρεις ότι αυτός θα ξαναληστέψει. Άρα βάζεις σε κίνδυνο τόσο κόσμο… Αν πιάσεις 5-10 ταραξίες και τους βάλεις φυλακή, αυτομάτως θα σταματήσει το φαινόμενο αυτό, γιατί αυτοί δεν είναι ληστές, ούτε δολοφόνοι» ανέφερε χαρακτηριστικά, κατακρίνοντας τον νόμο Παρασκευόπουλου για τις άδειες σε εγκληματίες, αλλά και τις προβλέψεις για πρόωρες αποφυλακίσεις.

Μιλώντας για το θέμα του ασύλου στα Πανεπιστήμια, το χαρακτήρισε ως «νομική παράνοια», σημειώνοντας πρόκειται για μοναδική νομική παραδοξότητα στον κόσμο. Κάνοντας αναδρομή από την έναρξη της εφαρμογής του, έκανε γνωστό ότι το 1973, πριν τη θέσπιση του, υπήρχαν σκέψεις να ενταχθεί ακόμη και στο Σύνταγμα ως ρύθμιση, χωρίς ευτυχώς να περάσει κατά τον ίδιο, καθώς μεγάλα ονόματα της νομικής επιστήμης όπως ο συνταγματολόγος Δ.Τσάτσος, προέβλεψαν ότι στο μέλλον μπορούσε να έχει αποτελέσματα που δεν θα μπορούσαν να ελεγχθούν.

Χαρακτήρισε επίσης ως αντισυνταγματική τη διάταξη περί ασύλου, υποστηρίζοντας ότι έρχεται σε σύγκρουση με την πρόβλεψη του Συντάγματος του άρθρου 5 παρ2, για την απολύτως απαραβίαστη προστασία της ζωής, της ελευθερίας του ανθρώπου κτλ.

«Υπάρχει ανομία στα πανεπιστήμια. Δεν μπορεί να εφαρμοστεί ο νόμος εκεί μέσα. Στην ουσία το άσυλο παρέχει μια ασφάλεια στον εγκληματία, στον ταραξία. Ιερό και απαραβίαστο είναι το σύνταγμα μας. Είναι η εκπαίδευση, η παιδεία. Δεν είναι η ασυδοσία» κατέληξε ο κ.Φλωρίδης που καταχειροκροτήθηκε παρατεταμένα από το κοινό.

Σταύρος Καλαφάτης: Με κυβέρνηση ΝΔ, το άσυλο και ο νόμος Παρασκευόπουλου θα καταργηθούν

Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία της ΕΑΥΘ να πραγματοποιήσει τη συγκεκριμένη εκδήλωση, έδωσε ο βουλευτής της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης, κάνοντας λόγο για πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη.

«Τόσο για την έξαρση της ανομίας, όσο και τις υπερβάλλουσες δράσεις της αστυνομίας, η ευθύνη ανήκει στην πολιτεία, ανήκει στην κυβέρνηση. Αυτή είναι η αλήθεια που επιβάλλεται να συνειδητοποιηθεί από όλους, από χρέος προς τον αστυνομικό, στο παιδί και στον οικογενειάρχη που ξενυχτάει για εμάς και  κινδυνεύει από τραμπούκους» είπε ο βουλευτής, καταγγέλλοντας τις «προληπτικές συλλήψεις δήθεν υπόπτων , για δήθεν πιθανά επεισόδια» και αφετέρου «την αποφυγή των απλών προσαγωγών προσώπων που αποδεδειγμένα μετείχαν σε εγκληματικές πράξεις», υποστηρίζοντας ότι αυτές τις εντολές είχαν οι αστυνομικοί από την κυβέρνηση. «Και ερωτώ. Πρέπει να θρηνήσουμε θύματα για να καταργηθεί το πανεπιστημιακό άσυλο;  Πρέπει να υπάρξει νεκρός αστυνομικός για να γίνουν αυστηρότερες οι ποινές;» διερωτήθηκε.

Καταλήγοντας, ο κ.Καλαφάτης ανέφερε ότι με κυβέρνηση Ν.Δ «το άσυλο θα καταργηθεί, ο νόμος Παρασκευόπουλου θα καταργηθεί. Η αστυνομία θα κάνει απερίσπαστη τη δουλειά της. Η αστυνομία θα ενισχυθεί και πρέπει οι ποινές, τόσο για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, όσο και για τις μολότοφ, να είναι αυστηρές. Η χώρα έχει ικανούς στην αστυνομία, χρειάζεται ικανούς και στην κυβέρνηση».

Νίκος Παρασκευόπουλος: Η κατάργηση του ασύλου δεν έφερε μείωση της εγκληματικότητας

«Επειδή φρουρούμαι, ζω με αστυνομικούς πολλές περισσότερες ώρες από ότι με την οικογένεια μου, επομένως τη σημασία του έργου του αστυνομικού, τη γνωρίζω πάρα πολύ καλά» τόνισε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παρασκευόπουλος στην αρχή της τοποθέτησης του.

Χαρακτήρισε ως λαϊκισμό, τις αναφορές του τύπου «εμείς τρώμε τις μολότοφ, όχι οι πολιτικοί», θυμίζοντας ότι ο ίδιος είχε πέσει θύμα επιθέσεων και με μολότοφ στο γραφείο του και μελών του Ρουβίκωνα στο σπίτι του, ενώ έχει δεχτεί επανειλημμένα απειλές για τη ζωή του.

Είπε ότι συμφωνεί με τις ενστάσεις και τις αντιρρήσεις που έχουν διατυπωθεί για το νέο ποινικό κώδικα και από τον καθηγητή Μαργαρίτη, χαρακτηρίζοντας ακατανόητη τη μείωση της ποινής για εκείνον που διευθύνει εγκληματική οργάνωση, ενώ σημείωσε ότι διαφωνεί με την κατάργηση του άρθρου που προβλέπει βαρύτερη ποινή για όσους τελούν διάφορα εγκλήματα κατά προσώπων, με ρατσιστικά χαρακτηριστικά κ.α

«Βεβαίως και διαφωνώ σε πολλές ρυθμίσεις. Αλλά μη το χρεώνετε σε κάποιο κόμμα, ούτε στην κυβέρνηση. Το σχέδιο το έκαναν κάποιοι νομικοί και τώρα θα το παραδώσουν στο υπουργείο. Τώρα βγήκε σε διαβούλευση και ο υπουργός έχει πει, ότι θα περιμένει να δει τι θα προκύψει από τη διαβούλευση και ανάλογα θα δει αν θα προωθήσει το σχέδιο του ποινικού κώδικα» διευκρίνισε ο κ.Παρασκευόπουλος, λέγοντας ακόμη πως στις σχετικές επιτροπές δεν υπήρχε κανένα κομματικό στέλεχος.

Για το θέμα του ασύλου, επικαλέστηκε στατιστικά στοιχεία λέγοντας πως το διάστημα από το 2011 έως το 2017 που είχε καταργηθεί, η εγκληματικότητα δε σημείωσε καμία πτώση στους χώρους των ΑΕΙ, αντίθετα εκείνη την περίοδο άρχισαν να σχηματίζονται οι μεγάλες συμμορίες διακίνησης ναρκωτικών στους χώρους του ΑΠΘ.

Είπε ότι τα πράγματα είναι πιο πολύπλοκα από ότι φαίνονται και κάνοντας γνωστή γνωμοδότηση επιτροπής για το άσυλο στην οποία συμμετείχε πρόσφατα, σημείωσε πως ορισμένες δυσλειτουργίες στην εφαρμογή του νόμου που υφίσταται, όπως η  ασυνεννοησία μεταξύ των πρυτανικών και των αστυνομικών αρχών, μπορεί να λυθεί με απλούστευση του πλαισίου επικοινωνίας, ενώ για το θέμα της αντιμετώπισης των πλημμελημάτων στους χώρους του πανεπιστημίου, είπε πως πρόταση της επιτροπής ήταν τα περιστατικά να κρίνονται  με βάση την αρχή της αναλογικότητας, σταθμίζοντας από τη μια τη βαρύτητα του ζητήματος που δημιουργεί θέμα ασφάλειας και από την άλλη την ευρυθμία της εκπαίδευσης, πράττοντας κατά περίπτωση.

Αρνήθηκε τέλος ότι δεν εφαρμόζονται οι νόμοι στα πανεπιστήμια, λέγοντας πως όσοι όλοι δρουν στον χώρο των πανεπιστημίων και κάνουν εγκλήματα, προβλέπεται να τιμωρούνται κανονικότατα, ενώ το μόνο που ισχύει είναι η απαγόρευση επέμβασης για πλημμελήματα.

«Και βεβαίως, να εξαρτάται η επέμβαση σε ένα ποινικό αδίκημα, το οποίο τιμωρείται πάντως από μια διαδικαστική προϋπόθεση, καθόλου δεν αντιβαίνει στο άρθρο 5, παρ2 του συντάγματος» είπε ο πρώην υπουργός δικαιοσύνης, απαντώντας και στη σχετική νύξη που έκανε νωρίτερα ο κ.Φλωρίδης.

Στη συνέχεια της εκδήλωσης, υπήρξαν παρεμβάσεις και άλλων προσκεκλημένων, ενώ έγινε συζήτηση με το πάνελ, που διήρκεσε αρκετή ώρα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Θόδωρος Καράογλου, Γιώργος Αρβανιτίδης, Γιώργος Λαζαρίδης, Κατερίνα Μάρκου, Κώστας Γκιουλέκας, οι δήμαρχοι Δέλτα Ευθύμιος Φωτόπουλος, Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτετζίδης, Λαγκαδά Γιάννης Καραγιάννης, ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ και πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου του δήμου Πυλαίας Χορτιάτη, Μιχάλης Γεράνης, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παυλίδης, του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Φεστερίδης, των ΑΝΕΛ Π.Μαραπίδης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Φάνης Παπάς, οι υποψήφιοι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης Ταχιάος και Ζαρωτιάδης, ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ Θεόδωρος Λαόπουλος, ο υποστράτηγος Δημήτριος Μπουραζάνας και ο Ιωάννης Μάρκοβιτς από την Υπηρεσία Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων.

grtimes.gr
_
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ