2019-03-19 11:55:26
Φωτογραφία για Η πικρή αλήθεια είναι ότι δεν αποκομίσαμε καμία ρητή δέσμευση για το αγαθό της ασφάλειας - του Λάζαρου Μαχαιρίδη
Διαβάστε κείμενο τού Λάζαρου Μαχαιρίδη από την Ένωση Θεσσαλονίκης: Ο Έλληνας Αστυνομικός έχει αποδείξει διαχρονικά μέσα από το παραγώμενο έργο, τις θυσίες ,την αυταπάρνηση και τον

επαγγελματισμό του, παρά τις δύσκολες συνθήκες που κανονικά είναι χρέος της επίσημης πολιτείας να του παρέχει, ότι τιμά στο έπακρον τον όρκο που έδωσε να υπηρετεί πιστά και απαρέγκλιτα το καθήκον που εκπορεύεται από το λειτούργημα που επιτελεί.

Με λύπη διαπιστώσαμε για πολλοστή φορά κατά την διάρκεια της χθεσινής ανοιχτής συζήτησης που προκλήθηκε από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, πως ΡΗΤΉ ΔΈΣΜΕΥΣΗ για ένα καλύτερο και αξιοπρεπέστερο αύριο από όσους διαχειρίστηκαν, διαχειρίζονται ή πρόκειται να διαχειριστούν τις τύχες της χώρας, όσον αφορά το αγαθό της ασφάλειας του πολίτη της πόλης μας και κατ' επέκταση της επικράτειας, ΔΕΝ υπάρχει!

Με ευχολόγια υποσχέσεις παχιά λόγια και χτυπήματα στην πλάτη, προσκολλημένοι σε ιδεοληψίες απ' όπου και αν προέρχονται, η καθημερινότητα του σκληρά εργαζόμενου Αστυνομικού που παλεύει για να διατηρήσει σε υψηλό επίπεδο το αγαθό της ασφάλειας του πολίτη της χώρας δεν αλλάζει.


Ο θυμόσοφος λαός μας λέει πως για να φτιάξεις ομελέτα χρειάζεται να σπάσεις αυγά.

Αν επιθυμούμε να φτιάξουμε μια Αστυνομία που δεν θα στηρίζεται απλά στο φιλότιμο και το μεράκι του απλού Αστυνομικού και θα είναι σύγχρονη για να παράγει και τα ανάλογα αποτελέσματα, χρειάζονται έμπρακτες λύσεις και μάλιστα το συντομότερο δυνατόν κυρίως από την νομοθετική εξουσία.

Βασική προϋπόθεση για να επιτευχθεί ο συγκεκριμένος στόχος είναι επιτέλους το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων της χώρας να κάτσει σε ένα τραπέζι χωρίς κομματικές παρωπίδες και περιχαρακώσεις, εκπονώντας ένα εθνικό σχέδιο ασφάλειας σε όλα τα επίπεδα, που θα τηρείται ευλαβικά και θα δώσει το έναυσμα λύνοντας τα χέρια του απλού Αστυνομικού για ένα καλύτερο ασφαλέστερο και αξιοπρεπέστερο μέλλον για όλους μας.

Φυσικά το εγχείρημα αυτό πρέπει να βασίζεται σε δύο καταλυτικές παραμέτρους. Να μπει πρωτίστως βαθιά "το χέρι στην τσέπη" ασχέτως δημοσιοοικονομικής στενότητας και να συνεπικουρείται βέβαια με ανάλογες προτάσεις από το σύνολο των υπόλοιπων θεσμών ( δικαστική εξουσία κ.α ).

Μόνο έτσι θα αντιστραφεί η βαλτώδης κατάσταση που βιώνουμε ως αποτέλεσμα των σφοδρών εκπτώσεων στην ασφάλεια του πολίτη της χώρας.

Το συνδικαλιστικό κίνημα του κλάδου μας είναι έτοιμο με όλες του τις δυνάμεις να συμβάλει τα μέγιστα όταν τα κέντρα αποφάσεων τολμήσουν να κάνουν πράξη αυτό που σήμερα φαντάζει ως ουτοπία. Λάζαρος Μαχαιρίδης

Μέλος του Δ.Σ της Ε.Α.Υ.Θ

Αντιπροσώπος στην Π.Ο.ΑΣ.Υ

Μέλος του ΕΚΑ Θεσσαλονίκης
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ