2019-03-20 05:20:24
Φωτογραφία για Σε ισχύ η μηδενική συμμετοχή στα αναλώσιμα υλικά για τους πάσχοντες από Σακχαρώδη Διαβήτη
Χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν δύο μήνες μέχρι η απόφαση του ΕΟΠΥΥ να δημοσιευτεί

σε ΦΕΚ - Η Πανελλήνια Ομοσπονδία των ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη καλεί το Υπουργείο Υγείας να μεριμνήσει για την επιστροφή των καταβληθέντων ποσών που έχουν πληρώσει οι ασφαλισμένοι

Δημοσιεύτηκε μετά από σχεδόν δύο μήνες το ΦΕΚ που παρέχει διευκρινίσεις σχετικά με τη μηδενική συμμετοχή στα αναλώσιμα υλικά των ατόμων (ταινίες μέτρησης σακχάρου, σκαριφιστήρες, βελόνες) με Σακχαρώδη Διαβήτη είτε ακολουθούν θεραπεία με δισκία, με ινσουλίνη ή άλλη ενέσιμη αγωγή.

Υπενθυμίζεται ότι στις 28 Ιανουαρίου ο ΕΟΠΥΥ είχε εκδώσει σχετική απόφαση που επέβαλλε συμμετοχή 25% στους ανθρώπους με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2 που βρίσκονται σε θεραπεία με δισκία ή άλλη ενέσιμη αγωγή εκτός ινσουλίνης για τη χορήγηση των αναλωσίμων υλικών που δικαιούνται (ταινίες μέτρησης σακχάρου, σκαριφιστήρες, βελόνες). Ωστόσο, στο νέο Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) του ΕΟΠΥΥ η συμμετοχή ήταν μηδενική.


Η άμεση αντίδραση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων - Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) είχε ως αποτέλεσμα το ΔΣ του ΕΟΠΥΥ, κατά τη συνεδρίαση της 29ης Ιανουαρίου 2019, να αποφασίσει τη μηδενική συμμετοχή όλων των ανθρώπων με Σακχαρώδη Διαβήτη, είτε ακολουθούν θεραπεία με δισκία, ινσουλίνη ή άλλη ενέσιμη αγωγή.

Αλλά χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν δύο μήνες μέχρι η απόφαση του ΕΟΠΥΥ να δημοσιευτεί σε ΦΕΚ!

Τώρα η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ απαιτεί την άμεση εφαρμογή του ΦΕΚ για να σταματήσει η επιβολή συμμετοχής στους ανθρώπους με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2 που ακολουθούν θεραπεία με δισκία ή άλλη ενέσιμη αγωγή.

«Επιπλέον, αναμένουμε να μπει σε εφαρμογή και η παράγραφος 8 του άρθρου 6 του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ), σύμφωνα με την οποία οι πάσχοντες από Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 δεν πληρώνουν συμμετοχή για τη διενέργεια των παρακλινικών εξετάσεων», σημειώνει η Ομοσπονδία σε σχετική ανακοίνωση.

Και ζητά από το Υπουργείο Υγείας να μεριμνήσει για την επιστροφή των καταβληθέντων ποσών που έχουν πληρώσει οι ασφαλισμένοι πάσχοντες από Σακχαρώδη Διαβήτη, τόσο για τα αναλώσιμα υλικά, όσο και για τις παρακλινικές εξετάσεις.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ