2019-03-20 09:42:30
Φωτογραφία για Διασώστες του ΕΚΑΒ…για όλες τις δουλειές
Από Γιάννα Σουλάκη - IATROPEDIA

Εξώδικο έστειλαν τα μέλη της Ομοσπονδίας Προσωπικού του ΕΚΑΒ σε τρεις συναρμόδιους υπουργούς, καταγγέλλοντας την παράνομη τοποθέτηση των πληρωμάτων σε “αλλότρια καθήκοντα”, με άμεσο κίνδυνο ακόμη και την ίδια τη ζωή των ασθενών.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των διασωστών του ΕΚΑΒ, που κοινοποιήθηκαν με εξώδικη επιστολή στους υπουργούς Υγείας, Εργασίας και Οικονομικών, οι διασώστες που έχουν προσληφθεί με αποκλειστικό σκοπό τις επείγουσες διακομιδές ασθενών, χρησιμοποιούνται κατά το δοκούν, σε καθήκοντα που δεν ταιριάζουν με αυτά που τους είχαν ανατεθεί αρχικά.

Οι διασώστες του ΕΚΑΒ εξήγγειλαν μάλιστα αποχή διαρκείας από τις δευτερογενείς διακομιδές (εξιτήρια από νοσοκομεία, επανεξετάσεις, επιστροφές από Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) από την ερχόμενη Παρασκευή και έως ότου ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, με άμεση συνέπεια την μεγάλη ταλαιπωρία των ασθενών.


Διασώστες σε ρόλο “παιδιού για όλες τις δουλειές”

Τα πληρώματα του ΕΚΑΒ αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι προχωρούν σε κινητοποιήσεις, για τους παρακάτω λόγους:

Διασώστες σε ρόλο βοηθητικού διοικητικού προσωπικού:

Οι διασώστες του ΕΚΑΒ τοποθετούνται ως βοηθητικό διοικητικό προσωπικό του ΕΚΑΒ “με αποτέλεσμα να αποδυναμώνεται η δυναμική των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ και να διακινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές”

Διασώστες ως βοηθητικό προσωπικό

(π.χ.τραυματιοφορείς) σε νοσοκομεία “για την ικανοποίηση αναγκών άλλων ΝΠΔΔ και όχι του ΕΚΑΒ, με αποτέλεσμα να αποδυναμώνεται η δυναμική των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ και να διακινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές”

Διασώστες που παίρνουν εντολές να ικανοποιούν ανάγκες διακομιδής ασθενών από και προς ιδιωτικές κλινικές,

“με αποτέλεσμα αφενός να εξυπηρετείτε συμφέροντα ιδιωτών, αφετέρου να αποδυναμώνεται η δυναμική των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ και να διακινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές”.

Από την Παρασκευή θα εξυπηρετηθούν μόνο τα επείγοντα

Από την Παρασκευή και μετά, τα ασθενοφόρα κάθε βάρδιας θα εξυπηρετούν μόνο τα επείγοντα περιστατικά, ενώ ως προσωπικό ασφαλείας ορίζεται όλη τη δύναμη του ΕΚΑΒ. Εχοντας υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους ασθενείς, οι διασώστες ξεκαθαρίζουν ότι κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης θα εξυπηρετούνται όλα τα επείγοντα περιστατικά, και μεταξύ αυτών οι αιμοκαθαρόμενοι ασθενείς, οι καρκινοπαθείς και οι παραπληγικοί.

Να σημειωθεί ότι στην Ομοσπονδία πληρωμάτων του ΕΚΑΒ (Π.Ο.Π.Ε.Κ.Α.Β.), εντάσσονται οι διασώστες των πληρωμάτων όλης της Ελλάδας, εκτός του λεκανοπεδίου της Αττικής, οι οποίοι ανήκουν στην ΠΟΕΔΗΝ.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ