2019-03-20 11:00:32
Φωτογραφία για Ισραήλ: Υπουργός ψεκάζεται με το άρωμα… «φασισμός»
Αντιδράσεις προκάλεσε στην ισραηλινή κοινή γνώμη προεκλογικό σποτ, στο οποίο πρωταγωνιστεί η υπουργός Δικαιοσύνης, ενώ ψεκάζεται με ένα άρωμα που ονομάζεται… «φασισμός», λίγο πριν από τις εθνικές εκλογές της χώρας.

Ο λόγος για την Αγιελέτ Σάκεντ, το σποτ της οποίας είχε ως στόχο να τρολάρει τις κατηγορίες περί φασισμού που διατυπώνουν οι επικριτές της, η οποία είναι υποψήφια με το ψηφοδέλτιο του ακροδεξιού κόμματος Hayamin Hehadash (Νέα Δεξιά). Το κόμμα δεν έχει καλή πορεία στις δημοσκοπήσεις.

Στο άριστα σκηνοθετημένο μαυρόασπρο σποτ, που θυμίζει διαφήμιση καλλυντικών, η 42χρονη Σάκεντ κατεβαίνει μια σκάλα ενώ τη συνοδεύει η μελωδία  πιάνου, πιάνει ένα μπουκάλι με την ετικέτα «φασισμός» στα αγγλικά και… ψεκάζεται. «Για εμένα, αυτό μυρίζει δημοκρατία» ακούγεται να λέει κοιτώντας στην κάμερα.

https://www.youtube.com/watch?v=0XvIvYAtuX8

Σημειώνεται ότι το  κόμμα της υπουργού Δικαιοσύνης προσπάθησε να περιορίσει νομοθετικά τη δυνατότητα παρέμβασης των οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και να περιορίσει το δικαίωμα των ισραηλινών δικαστηρίων να δικάζουν στρατιώτες που κατηγορούνται για καταχρήσεις.


Ο συνιδρυτής του κόμματος Νέα Δεξιά Ναφτάλι Μπένετ απορρίπτει κάθε ιδέα δημιουργίας ενός ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους και θέλει να προσαρτήσει το μεγαλύτερο μέρος της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης.

Τα ισραηλινά δικαστήρια, ειδικά το ανώτατο δικαστήριο, θεωρούνται εδώ και πολύ καιρό ως «υπερβολικά φιλελεύθερα» και εμπόδιο από τα «γεράκια» του Ισραήλ.

Επίσης, η Σάκεντ αποδοκιμάστηκε σφόδρα και για το γεγονός ότι τροφοδοτεί σεξιστικά στερεότυπα.
starxeiamas
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ