2019-03-21 13:01:23
Φωτογραφία για Δ. Βίτσας: Ο ρατσισμός και η ξενοφοβία αντλούν δύναμη και από την κοινωνική σιωπή
«Καταδικάζουμε κατηγορηματικά και ξεκάθαρα οποιαδήποτε έκφραση ρατσισμού, ξενοφοβίας, μισαλλοδοξίας και διακρίσεων από όπου κι αν προέρχεται», τονίζει ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού, υπογραμμίζοντας ότι «δεν θα ανεχθούμε όσους προσπαθούν συστηματικά να δηλητηριάσουν με μίσος την κοινωνία μας».

Ο κ. Βίτσας, επισημαίνοντας στη δήλωσή του ότι δυστυχώς το μήνυμα αυτό παραμένει επίκαιρο, αναφέρεται στις πρόσφατες επιθέσεις σε πρόσφυγες και μετανάστες, ακόμα και σε μικρά παιδιά, «που δείχνουν ότι ο ρατσισμός και η ξενοφοβία επιβιώνουν σε λανθάνουσα ή ωμή εκδοχή, ακριβώς διότι καλλιεργούνται από ορισμένα σκοτεινά κέντρα. Συχνά, αντλούν τη δύναμη και το θράσος τους από την ανοχή ή ακόμη και από την κοινωνική σιωπή».

Σύμφωνα με τον Υπουργό, αντίδοτο και ανάχωμα είναι η αλήθεια των λόγων μας και το ισχυρό και μαζικό μέτωπο αλληλεγγύης, ισότητας, δικαιοσύνης και ανθρωπισμού που οικοδομούμε.

Ο κ. Βίτσας τονίζει ότι ως οργανωμένη πολιτεία «λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την εξάλειψη προκαταλήψεων και στερεοτύπων και για την καταδίκη και απομόνωση της ρητορικής και των πράξεων μίσους. Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να εξαφανιστούν πλήρως και τα τελευταία αποκρουστικά υπολείμματα ιδεολογημάτων, που έφεραν μόνο καταστροφή και όλεθρο στην ανθρωπότητα. Λέμε ανοιχτά όχι στη σιωπή, όχι στα βολικά άλλοθι, όχι στις υπεκφυγές».

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ