2019-03-21 14:44:29
Φωτογραφία για Αθ. Εξαδάκτυλος: Μειοψηφίες είχαν κρίσιμο ρόλο στον ΠΙΣ επί μία δεκαετία - Το στίγμα του νέου προέδρου
Παρουσία της α' αντιπροέδρου και του γενικού γραμματέα, ο νέος πρόεδρος έδωσε το στίγμα της νέας διοίκησης, λέγοντας πως "προσεγγίζουμε τα πράγματα με έναν φιλελεύθερο και ρεαλιστικό τρόπο”.

Γράφει: Καραγιώργος Δημήτρης - IATRONET.GR

Αιχμές για τις προηγούμενες διοικήσεις, αλλά και θετικά σχόλια σε ό,τι αφορά τη λειτουργικότητα των υπηρεσιών του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), άφησε την Πέμπτη ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Ο νέος πρόεδρος του Συλλόγου εμφανίστηκε αρνητικός σε μία σειρά από χειρισμούς προηγούμενων διοικήσεων, όπως στο θέμα μετατροπής του ΤΣΑΥ σε επαγγελματικό Ταμείο και τη συμμετοχή των γιατρών στην τιμολόγηση των ιατρικών πράξεων από την ΕΣΑΝ.

Παραδέχτηκε, ωστόσο, πως οι υπηρεσίες του ΠΙΣ λειτουργούν “πολύ καλύτερα από όσο φανταζόταν” και είναι έτοιμες να “τρέξουν” από τον Απρίλιο τις αρμοδιότητες που παραλαμβάνουν από τις Περιφέρειες (άδειες άσκησης επαγγέλματος, εξετάσεις ειδικότητας).


Παρουσία της α' αντιπροέδρου Άννας Μαστοράκου και του γενικού γραμματέα Γιώργου Ελευθερίου (φωτογραφία κάτω), ο κ. Εξαδάκτυλος έδωσε το στίγμα της νέας διοίκησης ως εξής: “Προσεγγίζουμε τα πράγματα με έναν φιλελεύθερο και ρεαλιστικό τρόπο”.

Για τους χειρισμούς των προηγούμενων διοικήσεων, σχολίασε πως “επί μία δεκαετία, μειοψηφίες στο ΠΙΣ είχαν κρίσιμο ρόλο στη λήψη των αποφάσεων”.

Αναφερόμενος στο μέλλον του κλάδου, ο νέος πρόεδρος του ΠΙΣ σημείωσε πως υπάρχει έκδηλη αγωνία για το μέλλον των ΤΟΜΥ και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, καθώς το 2020 θα πρέπει να αξιολογηθούν θετικά προκειμένου να συνεχίσουν να χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ.

Εξέφρασε, επίσης, τον προβληματισμό του για τη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων, λέγοντας πως το επόμενο διάστημα αναμένονται 2.000 αποχωρήσεις από το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Αιτιάσεις

Απαντώντας στις αιτιάσεις περί λαθών στην καταμέτρηση των ψήφων, τόνισε πως όλα έχουν γίνει με σύννομο τρόπο και πως έχει ο ίδιος στείλει στο υπουργείο Υγείας για έγκριση το αποτέλεσμα της αρχαιρεσίας.

Τόνισε πως η ανακαταμέτρηση των ψήφων δεν άλλαξε κάτι στο τελικό αποτέλεσμα, το οποίο έδωσε στην παράταξή του ποσοστό 62%.

Σύμφωνα με τον νέο πρόεδρο του ΠΙΣ, τα θέματα με την καταμέτρηση των ψήφων είναι συνηθισμένα και στην κεντρική πολιτική σκηνή.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Απανωτά δοκιμαστικά...
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Απανωτά δοκιμαστικά...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ