2019-03-21 14:57:36
Φωτογραφία για Αδειάζουν τα νοσοκομεία της περιφέρειας από τις αλλαγές στις εξετάσεις ειδικότητας! Οι γκρίζες προβλέψεις
Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις των νοσοκομειακών γιατρών για το μέλλον των νοσηλευτικών ιδρυμάτων της περιφέρειας, καθώς εκτιμούν ότι οι αλλαγές στο εξεταστικό σύστημα για την απόκτηση της ειδικότητας, θα αδειάσουν τις κλινικές του ΕΣΥ.

Βασική αιτία το γεγονός ότι πλέον οι εξετάσεις για την ειδικότητα θα πραγματοποιούνται μόνο σε δύο πόλεις, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ενώ και ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής μπορεί να προέρχεται επίσης μόνο από την πρωτεύουσα και την συμπρωτεύουσα, καθώς ο νέος νόμος προβλέπει ότι οι εξετάσεις θα πραγματοποιούνται πάντα στην έδρα του Προέδρου.

Οι συνδικαλιστές εκτιμούν ότι με τις αλλαγές αυτές όλοι οι νέοι γιατροί θα επιδιώκουν να ολοκληρώνουν το χρόνο εκπαίδευσής τους στις δύο πόλεις, αφήνοντας όμως χωρίς γιατρούς τα νοσοκομεία της περιφέρειας. Κάτι που επιβεβαιώνει στο HealthReport.gr και η νέα αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) Άννα Μαστοράκου.


Ήδη πάντως το ΕΣΥ έχει αδειάσει από ειδικευόμενους γιατρούς με αποτέλεσμα να μην βγαίνουν και οι εφημερίες σε πολλά νοσοκομεία.

Ενδεικτικό είναι σύμφωνα με τον Γ.Γ. της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Πάνο Παπανικολάου ότι ενώ θα έπρεπε να υπάρχουν περίπου 9000 ειδικευόμενοι στο ΕΣΥ σήμερα ίσα που φθάνουν τις 4000. Δείτε ΕΔΩ ενδεικτικά τι γίνεται στα νοσοκομεία: «Ειδικευόμενοι ούτε για…δείγμα στα νοσοκομεία! Γιατί μειώθηκε ο αριθμός τους»

Γεγονός βέβαια καθόλου τυχαίο καθώς υπολογίζεται ότι την τελευταία δεκαετία έχουν εγκαταλείψει τη χώρα πάνω από 18.000 νέοι γιατροί. Η μετανάστευση οφείλεται κυρίως στην αναζήτηση ενός καλύτερου εργασιακού μέλλοντος.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ