2019-03-21 16:34:47
Φωτογραφία για Κρίσεις στο Λιμενικό προς την κρίση των δικαστηρίων. Τι συμβαίνει
«ΖΗΜΙΩΜΕΝΟ» μπορεί να βγει το Ελληνικό Δημόσιο από τις κρίσεις των ανώτατων αξιωματικών του Λιμενικού Σώματοςπου ολοκληρώθηκαν χθες, καθώς, σύμφωνα με νομικούς κύκλους, οι αποστρατείες πολλών αξιωματικών οι οποίοι είχαν υπηρεσιακό φάκελο από άψογο μέχρι «λίαν καλώς» μπορεί να κηρυχθούν από τα διοικητικά δικαστήρια της χώρας ως παράνομες. Και έτσι, το Ελληνικό Δημόσιο να χρειαστεί να καταβάλει στους μισθούς που υπολείπονται μέχρι την κανονική τους αποστρατεία όπως το εφάπαξ.

Σύμφωνα με απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, οι ανώτατοι αξιωματικοί με βαθμό 8 και 9 αν δεν υπάρχουν άλλα δυσμενή στοιχεία είναι φυσιολογικό να μην προάγονται αλλά δεν σημαίνει ότι πρέπει να αποστρατεύονται.

Η συντριπτική πλειοψηφία των αποστρατευμένων αξιωματικών σκέφτεται να καταφύγει στα διοικητικά δικαστήρια, καθώς το ΦΕΚ 380 Γ’/2019 θα εκπέσει νομικά, αφήνοντας εκτεθειμένη και την πολιτική ηγεσία που το υπέγραψε.


Οι κρίσεις τελικά ολοκληρώθηκαν με νέο ΦΕΚ, το οποίο δημοσιεύτηκε αργά το βράδυ της Τρίτης. Ο Γιάννης Αργυρίου για τον οποίο οι κρίσεις κόντεψαν να τιναχθούν στον αέρα αποφασίστηκε τελικά ότι θα είναι ο νέος β' υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος. Έτσι, αποστρατεύτηκε ο υποναύαρχος Χαράλαμπος Αϊβαλιώτης.

(ΠΗΓΗ: Ε.Τ. 21/03/2019 - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.blogspot.gr])

__________________

Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ