2019-03-21 20:20:42
Φωτογραφία για Εισαγγελέας για το κύκλωμα κοκαΐνης στο Κολωνάκι:
Πρότεινε την απαλλαγή των τεσσάρων μετόχων του εστιατορίου: του γνωστού παρουσιαστή,

της γνωστής ηθοποιού, τον γιο της και έναν επιχειρηματία στο χώρο της εστίασης

Υπέρ της ενοχής της πλειοψηφίας των κατηγορουμένων για την υπόθεση του κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης με «έδρα» το εστιατόριο-μπαρ Lilisou στο Κολωνάκι, τάχθηκε σήμερα η εισαγγελέας της έδρας, ζητώντας όμως μετατροπή του κατηγορητηρίου που τους βαρύνει προς το επιεικέστερο.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα, τέσσερις εκ των 27 συνολικά κατηγορουμένων θα πρέπει να απαλλαγούν. Πρόκειται για γνωστό παρουσιαστή, γνωστή ηθοποιό, τον γιο της και τον επιχειρηματία στο χώρο της εστίασης.

Τα τέσσερα αυτά πρόσωπα μετείχαν στη μετοχική σύσταση της εταιρείας που διαχειριζόταν το εστιατόριο στο Κολωνάκι.

Ειδικότερα, η εισαγγελέας επισήμανε ότι «για τους κατηγορούμενους υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες για το εάν γνώριζαν ότι γινόταν διακίνηση ναρκωτικών στο μαγαζί τους και προτείνω την απαλλαγή τους».


Ως προς τους «επώνυμους» πελάτες του κυκλώματος, μεταξύ των οποίων γνωστή ηθοποιός, η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε τη μετατροπή της κατηγορίας και την καταδίκη τους για το αδίκημα της ιδίας χρήσης ναρκωτικών ουσιών.

«Αυτά τα πρόσωπα δεν διέθεταν περαιτέρω τις ναρκωτικές ουσίες αλλά τις χρησιμοποιούσαν προς ίδιαν χρήση» επισήμανε η εισαγγελική λειτουργός.

Αναφορικά με τον 55χρόνο επιχειρηματία μέτοχο στο επίμαχο εστιατόριο -μπαρ του Κολωνακίου ο οποίος κατηγορείται ότι προμηθευόταν τα ναρκωτικά και, εν συνεχεία, τα διέθετε στην επώνυμη πελατεία, η εισαγγελέας ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος για το αδίκημα της συμμετοχής σε συμμορία κατά μετατροπή του αδικήματος της εγκληματικής οργάνωσης και για διακίνηση ναρκωτικών.

Αρχικά η εισαγγελέας της έδρας τόνισε ότι από την όλη ακροαματική διαδικασία προέκυψε το ότι προσδοκώμενο όφελος των κατηγορουμένων από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών είναι κάτω του ποσού των 75.000 ευρώ και όχι άνω όπως αναφέρεται στο παραπεμπτικό βούλευμα που εκδόθηκε για την υπόθεση.

Παράλληλα, η εισαγγελέας ζήτησε να γίνει δεκτός ο ισχυρισμός ορισμένων εκ των κατηγορουμένων και υπό την προϋπόθεση ότι αποδεικνύεται μέσω επισήμων εγγράφων ότι είναι τοξικοεξαρτημένοι.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ