2019-03-21 21:39:29
Φωτογραφία για Πολιτική κατάθεση Νίκου Μαζιώτη στο Εφετείο
Αναδημοσιεύουμε από indymedia.org

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΖΙΩΤΗ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΙΣ 1/3/2019 ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 2ης ΔΙΚΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΤτΕ –ΕΚΤ – ΔΝΤ ΣΤΙΣ 10/4/2014, ΤΙΣ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΕ ΜΕΘΑΝΑ ΚΑΙ ΚΛΕΙΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΠΛΟΚΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ.

Ξεκινώντας θα πω ότι την ενέργεια της οργάνωσης κατά της Διεύθυνσης Εποπτείας της Τράπεζας της Ελλάδας και στο γραφείο του ΔΝΤ στην οδό Αμερικής η οποία ουσιαστικά ήταν μια αντιμνημονιακή ενέργεια, θα μπορούσα να πω ότι αυτήν την ενέργεια θα έπρεπε να την είχαμε κάνει χρόνια πριν, όχι το 2014, θα έπρεπε να είχε γίνει το 2010, το 2011, το 2012, στην περίοδο του Α΄ Μνημονίου. Ήταν μια ενέργεια κατά των θεσμών, αυτών των μηχανισμών, των υπερεθνικών οργανισμών, ΔΝΤ, ΕΚΤ και Ε.Ε όπου οι δύο από τους τρείς μηχανισμούς ήταν στο κτίριο αυτό, στην οδό Αμερικής 3. Χτυπούσε δηλαδή τους πιο μισητούς θεσμούς για τον λαό και την κοινωνική πλειοψηφία.


Ήταν μια ενέργεια, πολιτικά και ηθικά νόμιμη αλλά και νόμιμη ακόμα και με το ακροτελεύτιο άρθρο του ίδιου του Συντάγματος, το άρθρο 120 που λέει ότι η υπεράσπιση του Συντάγματος είναι υποχρέωση και δικαίωμα των Ελλήνων και να το υπερασπίζονται με κάθε μέσο από αυτούς που το επιβουλεύονται με την βία. Το με κάθε μέσο, το έχω ξαναπεί σε προηγούμενες συνεδριάσεις σημαίνει ακόμα και προσφυγή στον ένοπλο αγώνα. Αυτήν λοιπόν την ενέργεια θα έπρεπε να την έχουμε κάνει από το 2010 που είχε γίνει νόμος το Α΄ Μνημόνιο, η πρώτη δηλαδή μητρική σύμβαση από αυτές που ονομάζονται ‘‘Δανειακές Συμβάσεις Διευκόλυνσης’’ τα γνωστά μνημόνια και ήταν η βάση για τα επόμενα μνημόνια, το Β΄, το Γ΄ και το Δ΄. Όμως εμείς το 2010, παραμονή δηλαδή του Α΄ Μνημονίου είχαμε συλληφθεί. Ήταν οι πρώτες συλλήψεις για τον Επαναστατικό Αγώνα, τον Απρίλιο του 2010 και τον Μάιο του 2010, δηλαδή μετά από μερικές εβδομάδες επιβλήθηκε το Α΄ Μνημόνιο. Θα αναφερθώ για το τι είναι αυτές οι Δανειακές Συμβάσεις Διευκόλυνσης που έμειναν στην ιστορία ως μνημόνια. Είναι η απόλυτη μετατροπή της Ελλάδας, της χώρας σε ένα προτεκτοράτο, σε μια αποικία η οποία βρίσκεται σε κατάσταση κατοχής – θα επιμείνω πάνω σε αυτό – από αυτούς τους υπερεθνικούς οργανισμούς που είπα, ΔΝΤ, ΕΚΤ και Ε.Ε οι οποίοι στην πραγματικότητα υπερασπίζονται τα συμφέροντα του διεθνούς τραπεζικού και χρηματιστικού κεφαλαίου. Αυτή η κατάσταση κατοχής οφείλεται στην δέσμευση όλης της χώρας, όλης της εθνικής εδαφικής επικράτειας από αυτούς τους οργανισμούς οι οποίοι δάνεισαν την ελληνική κυβέρνηση 110 δις ευρώ για να αρχίσει να αποπληρώνει τράπεζες, κυρίως ξένες, ευρωπαϊκές κυρίως αλλά και ελληνικές οι οποίες ήταν εκτεθειμένες στο κρατικό χρέος το οποίο το 2009 υπολογιζόταν σε 299 δις ευρώ ή αλλιώς το 129% του ΑΕΠ. Αυτό το χρέος ήταν μεγάλο, δεν μπορούσε να πληρωθεί και γιατί οι αγορές, δηλαδή οι τράπεζες που συνηθίζουν να δανείζουν τα κράτη θεωρούσαν το ελληνικό κράτος αφερέγγυο στο να πληρώσει τα χρέη του, αρνούνταν να το δανείσουν και έτσι υπήρχε ο κίνδυνος αθέτησης πληρωμής του χρέους.

Αυτό ακριβώς θέλανε να αποφύγουν το διεθνές κεφάλαιο και οι τράπεζες με τα μνημόνια, να υποχρεώσουν δηλαδή την Ελλάδα να πληρώσει με τα μνημόνια γιατί αν υπήρχε στάση πληρωμών θα κατέρρεε στην πραγματικότητα το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα το οποίο βρίσκεται σε κρίση από το 2008 ειδικά μετά την κατάρρευση της Leaman Brothers στις ΗΠΑ. Δηλαδή τραπεζική κρίση είναι όταν οι τράπεζες δεν μπορούν να εισπράξουν τα χρέη τους, είτε από κράτη, είτε από επιχειρήσεις και καταρρέουν.

Δεδομένου όμως ότι οι τράπεζες είναι τα αφεντικά του πλανήτη, αυτές είναι η κορωνίδα του καπιταλισμού, δεν θα έπρεπε να υπάρχει στάση πληρωμών, γι’ αυτό επέβαλαν τα μνημόνια στην Ελλάδα. Τι επέβαλαν τα μνημόνια; Επέβαλαν την πληρωμή του τεράστιου χρέους από τον ελληνικό λαό ο οποίος δεν έχει καμία ευθύνη γι’ αυτό το χρέος. Ευθύνη έχει το ελληνικό κράτος το οποίο έδινε επιδοτήσεις στο μεγάλο κεφάλαιο, έδινε χαριστικά χρήματα σε επιχειρήσεις, σε πολυεθνικές, δάνειζε τις τράπεζες και αυτά τα χρέη υποχρεώθηκε να τα πληρώσει ο απλός πολίτης. Αυτό το πράγμα έγινε με μέτρα τεράστιας οικονομικής και πολιτικής βίας και ο ελληνικός λαός επωμίστηκε να πληρώνει για τις επόμενες δεκαετίες τα νέα δάνεια που χορηγήθηκαν από το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και την Ε.Ε για να πληρωθούν τα παλιά δάνεια. Ποιές είναι οι πτυχές αυτών των Δανειακών Συμβάσεων Διευκόλυνσης; Είναι δύο. Αφ’ ενός η κατάργηση της εθνικής κυριαρχίας του ελληνικού κράτους πάνω στην ελληνική επικράτεια.

Σας το είχαμε ξαναπεί, η παραχώρηση της εκτελεστικής εξουσίας στους δανειστές, δηλαδή στην γραφειοκρατία των Βρυξελλών, στην ΕΚΤ στην Φραγκφούρτη ή στο παράρτημα του ΔΝΤ στο Παρίσι και στην Ουάσιγκτον που είναι τα κεντρικά του ΔΝΤ. Αυτοί αποφασίζουν, αυτοί επιβάλλουν τους νόμους και η εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση άσχετα ποιο κόμμα είναι στην εξουσία, ως μαριονέτα τους εφαρμόζει και τους επιβάλλει στον ελληνικό λαό και στην συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας. Είναι αφ’ ενός λοιπόν η κατάργηση της εθνικής κυριαρχίας του ελληνικού κράτους πάνω στην ελληνική επικράτεια, η ίδια η κατάργηση της αντιπροσωπευτικής ‘‘δημοκρατίας’’ και η κατάργηση του ελληνικού Συντάγματος. Και θα επιχειρηματολογήσω πάνω σε αυτό. Αφ’ ετέρου είναι τα μέτρα αυτά που υποχρεώθηκε ο ελληνικός λαός να εφαρμόσει.

Πιστεύω ότι το 2010 οι περισσότεροι πολίτες, όσοι δηλαδή κινητοποιήθηκαν ενάντια στα μνημόνια, δεν είχαν αντιληφθεί τόσο πολύ την πρώτη πτυχή, δηλαδή το ότι αυτοκαταργήθηκε η αντιπροσωπευτική ‘‘δημοκρατία’’, το Σύνταγμα, και το ότι κυρίως ο κόσμος έδινε βάρος στα μέτρα που τον ληστεύανε. Πώς αποδεικνύεται η κατάργηση της εθνικής κυριαρχίας του ελληνικού κράτους πάνω στην εθνική επικράτεια της χώρας; Το άρθρο 14 παράγραφος 5 της Δανειακής Σύμβασης, των μνημονίων δηλαδή, λέει ότι το ελληνικό κράτος παραιτείται και άνευ όρων από κάθε ασυλία που αφορά το ίδιο και τα περιουσιακά του στοιχεία σε όλες τις νομικές διαδικασίες. Τι σημαίνει αυτό; Ότι αν το ελληνικό κράτος δεν μπορέσει να πληρώσει μία δόση του δανείου, ο δανειστής, δηλαδή τα κράτη της Ε.Ε, το ΔΝΤ και η ΕΚΤ μπορούν αν κατασχέσει εδώ στην Ελλάδα τα πάντα. Δηλαδή όλο το έδαφος της χώρας, γι’ αυτό και μιλάω για κατοχή, είναι ενέχυρο και υποθήκη στους δανειστές. Αν λοιπόν το ελληνικό κράτος δεν μπορεί να πληρώσει και αδυνατεί – κάποια στιγμή θα συμβεί και αυτό αργά ή γρήγορα – δεν μπορέσει να πληρώσει μία δόση ενός δανείου, ο δανειστής σύμφωνα με το αγγλοσαξωνικό δίκαιο, όχι με το ελληνικό δίκαιο, μπορεί να κατασχέσει τα πάντα. Οτιδήποτε, κινητή ή ακίνητη περιουσία του δημοσίου, ρευστό, χρήματα, μετοχές, χρεόγραφα, τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας, υπόγειες, επίγειες, ενάλιες, οτιδήποτε. Αυτό συνιστά αυτό που είπα μία κατάσταση κατοχής, μία αποικία υποταγμένη στους δανειστές. Πώς αποδεικνύεται η κατάργηση της αντιπροσωπευτικής ‘‘δημοκρατίας και του Συντάγματος που είπα και προηγουμένως; Με το ότι οι Δανειακές Συμβάσεις Διευκόλυνσης, τα μνημόνια, έγιναν νόμος και ενάντια στην θέληση του ελληνικού λαού, στην συντριπτική του πλειοψηφία γιατί καμία κυβέρνηση από το 2010 και μετά, είτε του Γ. Παπανδρέου, είτε του Σαμαρά –Βενιζέλου, είτε του Παπαδήμου που ήταν μη εκλεγμένος, είτε και του Τσίπρα ακόμα περισσότερο τώρα, δεν είχε καμία λαϊκή εντολή και εξουσιοδότηση να εφαρμόσει όλες αυτές τις συμβάσεις. Καμία κυβέρνηση. Επίσης έγινε νόμος το μνημόνιο με παραβίαση της νόμιμης κοινοβουλευτικής διαδικασίας, με την υπογραφή απλώς και μόνο του υπουργού Οικονομικών της τότε κυβέρνησης, του Παπακωνσταντίνου, αν θυμάμαι καλά. Γιατί; Σας το δώσαμε και σε έγγραφο, ο ‘‘νόμος 3847 της 11ης Μαΐου 2010 ορίζει ότι τα μνημόνια, οι συμφωνίες και οι συμβάσεις δανεισμού εισάγονται στη βουλή για συζήτηση και ενημέρωση. Ισχύουν και εκτελούνται από της υπογραφής τους’’. Στην πραγματικότητα με το που το υπέγραψε ο Παπακωνσταντίνου το μνημόνιο αυτό, έγινε νόμος. Πολλοί βουλευτές όπως ομολόγησαν όπως π.χ. ο Χρυσοχοΐδης που ήταν υπουργός Δημόσιας Τάξης, είπε ότι εγώ δεν ήξερα τι υπογράφω. Τι περιέχει αυτή η σύμβαση δεν ήξερα. Δεν ήταν ο μοναδικός. Και άλλοι δεν ήξεραν τι υπογράφανε. Κατά πόσο αυτό είναι μια νόμιμη κοινοβουλευτική διαδικασία είναι προφανές. Παραβιάστηκαν τα άρθρα 28 παράγραφος 2 και 3 καθώς και τα άρθρα 36 παρ.2 του Συντάγματος.

Σε προηγούμενη συνεδρίαση σας είχα κάνει μια αναφορά, τι λένε αυτά τα άρθρα του Συντάγματος και στο πως τα μνημόνια τα παραβίασαν αυτά. Το άρθρο 28 μιλάει για την κοινοβουλευτική διαδικασία, στο πως ψηφίζονται οι νόμοι. Οι δικοί σας νόμοι, το Σύνταγμα που εσείς υποτίθεται ότι υπερασπίζεστε. Λοιπόν το άρθρο 28 παρ.2 του Συντάγματος λέει ‘‘ότι για να εξυπηρετηθεί σπουδαίο εθνικό συμφέρον και να προαχθεί η συνεργασία με άλλα κράτη, μπορεί να αναγνωριστούν με συνθήκη ή συμφωνία σε όργανα διεθνών οργανισμών αρμοδιότητες που προβλέπονται στο Σύνταγμα. Για την ψήφιση νόμου που κυρώνει αυτή την συνθήκη ή συμφωνία απαιτείται πλειοψηφία των 3/5 του όλου αριθμού των βουλευτών’’ Όλη η πολιτική εξουσία της χώρας, η κυβέρνηση, τα κόμματα, η δικαστική εξουσία που το έβγαλε ‘‘νόμιμο και συνταγματικό’’, το ΣτΕ, και τα ΜΜΕ που από το πρωί μέχρι το βράδυ κάνανε πλύση εγκεφάλου στον κόσμο ότι όλα αυτά γίνονται για το καλό μας, για την σωτηρία της χώρας, μιλάγανε για εθνικό συμφέρον. Το πόσο έχει προαχθεί το εθνικό συμφέρον το έχουμε δει μέχρι τώρα! Παρ’ όλα αυτά το άρθρο 28 παρ.2 μιλάει ότι μια τέτοια συνθήκη έπρεπε να ψηφιστεί από τα 3/5 της βουλής.

Το Α΄ Μνημόνιο ψηφίστηκε κάτω από το όριο των 180 βουλευτών, 172 το επικύρωσαν, όχι το ψήφισαν, έβαλαν την υπογραφή τους ως συνεργοί σε έναν νόμο που έγινε νόμος με την υπογραφή του Παπακωνσταντίνου. Δηλαδή, ήταν κάτω από το όριο των 3/5 της βουλής που λέει το άρθρο 28 παρ.2. Άρα είναι παράνομο! Στην επόμενη παράγραφο, στην παρ.3 λέει (στο άρθρο 28), ‘‘η Ελλάδα προβαίνει με νόμο που ψηφίζεται από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών – και τους 300 εννοεί εδώ πέρα, όχι τους 180 βουλευτές – προβαίνει σε περιορισμούς ως προς την άσκηση της εθνική κυριαρχίας της, εφόσον αυτό υπαγορεύεται από σπουδαίο εθνικό συμφέρον, δεν θίγει τα δικαιώματα των ανθρώπων και τις βάσεις του δημοκρατικού πολιτεύματος και γίνεται με βάση τις αρχές της ισότητας και με τον όρο της αμοιβαιότητας’’ Λοιπόν εδώ δεν μιλάμε για περιορισμό της άσκησης της εθνικής κυριαρχίας αλλά για ολική παραχώρησή της στους δανειστές. Παραχώρηση 100% της εθνικής κυριαρχίας και της εκτελεστικής εξουσίας. Και το κατά πόσο τηρήθηκαν τα ανθρώπινα δικαιώματα όπως λέει (το άρθρο 28 παρ 3), αυτό το καταλαβαίνουμε όλοι και θα πω παρακάτω ποια άρθρα του Συντάγματος επίσης έχουν παραβιαστεί που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα από τις μνημονιακές συμβάσεις.

Επίσης παραβιάστηκε το άρθρο 36 παρ. 2. Αυτό λέει, ‘‘οι συνθήκες για εμπόριο, φορολογία, οικονομική συνεργασία και συμμετοχή σε διεθνείς οργανισμούς ή ενώσεις, και όσες άλλες περιέχουν παραχωρήσεις για τις οποίες σύμφωνα με άλλες διατάξεις του Συντάγματος, τίποτε δεν μπορεί να οριστεί χωρίς νόμο, ή οι οποίες επιβαρύνουν ατομικά τους Έλληνες, δεν ισχύουν χωρίς τυπικό νόμο που τις κυρώνει’’. Δεν έγινε καμία νόμιμη κοινοβουλευτική διαδικασία, το μνημόνιο έγινε νόμος με την υπογραφή του Παπακωνσταντίνου και με συνέργεια των 172 βουλευτών. Στην πραγματικότητα εφάρμοσαν παράνομα μία διαδικασία κοινωνικής ληστείας για την συντριπτική πλειοψηφία του τόπου αυτού. Τα μνημόνια λοιπόν είναι παράνομα και αντισυνταγματικά.

Είτε το συνειδητοποιείτε εσείς οι δικαστές, είτε όχι, έχετε πάψει να είστε ελληνικό κράτος. Κράτος είστε, ελληνικό δεν είστε! Δεν ξέρω αν το συνειδητοποιείτε. Στην πραγματικότητα αυτό έχει συμβεί, τη στιγμή που τα αφεντικά σας – αρνείστε να το συνειδητοποιήσετε αλλά αυτή είναι η αλήθεια – σας επιβάλλουν νόμους που έρχονται από το εξωτερικό, το ελληνικό κράτος πια δεν έχει καν την αρμοδιότητα άσκησης αυτόνομης πολιτικής, οτιδήποτε εφαρμόζεται σε αυτόν τον τόπο, ακόμα και ‘‘οι αντιτρομοκρατικοί’’ νόμοι, έχουν επιβληθεί από το εξωτερικό.

Από το 2010 είστε ένα κράτος– μεταπράτης, το’ χε πει ο Χρυσόγονος που ήταν του Σύριζα – το ’λεγε βέβαια όταν ήταν αντιπολίτευση τότε – είστε κράτος μεταπράτης, είστε ο ιμάντας μεταβίβασης των διαταγών και των εντολών απ’ έξω, από τις Βρυξέλλες στην Ελλάδα, και τα εφαρμόζει ο ελληνικός λαός. Να υποβληθεί σε αυτή την διαδικασία της κοινωνικής ληστείας. Έχετε πάψει να είστε ελληνικό κράτος, αυτή είναι η πραγματικότητα. Είστε κράτος –μαριονέτα, έχετε δώσει – οποιαδήποτε κυβέρνηση και αν είναι στην εξουσία και οποιοδήποτε κόμμα – έχετε δώσει αυτό που λένε οι αρχαίοι ‘‘γη και ύδωρ’’ στους δανειστές. Τα πάντα, όλα. Για το χρέος. Και αυτό δεν είναι γιατί το λέω εγώ.

Για μένα είστε παράνομοι ούτως ή άλλως αλλά είναι και σύμφωνα με τους δικούς σας νόμους, το δικό σας θεσμικό πλαίσιο, το Σύνταγμα το οποίο το έχετε καταπατήσει ως κράτος. Και είναι συνεργός όλο το πολιτικό σύστημα, ΜΜΕ, κόμματα, κυβερνήσεις, δικαστική εξουσία. Γιατί όμως γίνατε συνεργοί σε όλο αυτό; Για να μην αποποιηθείτε τα προνόμιά σας. Γιατί αν έκανε αθέτηση πληρωμής το ελληνικό κράτος το 2010 και γινόταν άτακτη χρεοκοπία και έλεγε ‘‘δεν πληρώνω’’ όπως το είπε ο Τρικούπης το 1893, εσείς δεν θα είχατε να πληρωθείτε, ούτε οι δυνάμεις ασφαλείας, θα έχαναν το προνόμιά τους οι βουλευτές, οι κυβερνήσεις, αυτοί δηλαδή που πληρώνονται με 7.000 ευρώ τον μήνα για να υποχρεώνουν τον πολίτη να ζει με 300 και 400 ευρώ τον μήνα. Γι’ αυτό το κάνατε.

Στην πραγματικότητα, επειδή θυμάμαι και την προπαγάνδα περί συντεχνιών εννοώντας τις απεργίες και τους συνδικαλιστικούς αγώνες, πιο μεγαλύτερη συντεχνία από τον κρατικό μηχανισμό και τους κρατικούς μισθοφόρους δεν υπάρχει. Αν λοιπόν κατέρρεε η ελληνική οικονομία τότε και αθετούσε να πληρώσει το χρέος, θα χάνατε τα προνόμιά σας. Γι’ αυτό έχετε συνεργήσει σε όλη αυτή την κατάσταση. Όλοι οι άλλοι στον καιάδα! Εσείς όμως να έχετε τα προνόμιά σας ως κράτος και ως κρατικοί υπάλληλοι. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Όλοι οι άλλοι στον καιάδα για να πληρωθεί το χρέος. Για να εξακολουθείτε να πληρώνεστε εσείς, το κράτος. Γιατί οι μισθοί σας εξαρτώνται από τους δανειστές του κράτους από τις αγορές και τις τράπεζες. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Κανένα κράτος δεν μπορεί να επιβιώσει και να συντηρήσει το προσωπικό του αν δεν δανειστεί από τις αγορές. Ποιά είναι τα μέτρα που επιβλήθηκαν; Η δεύτερη πτυχή των συμβάσεων; Η πρώτη είναι αυτά που είπα, ότι έχετε πάψει να είστε ελληνικό κράτος, έχει καταργηθεί η αντιπροσωπευτική ‘‘δημοκρατία’’, έχει καταργηθεί το Σύνταγμα.

Ποιά είναι τα μέτρα για τα οποία είχε βγει ο λαός στους δρόμους το 2010 – 2012; Και πολιορκούσε την βουλή, προσπαθώντας να μπει μέσα, φωνάζοντας ότι είναι προδότες οι πολιτικοί, φωνάζοντας να μπει φωτιά και να ‘‘καεί το μπουρδέλο η βουλή’’. Αυτά έλεγε ο κόσμος τότε. Γιατί; Γιατί του κατάσχουν τους μισθούς, την σύνταξη, καταργούσαν τον 13ο μισθό, καταργούσαν τα επιδόματα, αύξαναν το όριο συνταξιοδότησης – να δουλεύει ο άλλος μέχρι να πεθάνει –, τον φορολογούσαν άγρια και αλλεπάλληλα, κατασχέθηκαν περιουσίες γιατί δεν μπορούσαν να πληρωθούν τα τοκοχρεολύσια και τα δάνεια. Αυτό που λένε δημοσιονομική προσαρμογή και πολιτική είναι να εξοικονομήσει το κράτος σας χρήματα για να πληρώνει τους δανειστές, τις τράπεζες ή τώρα τα κράτη της Ε.Ε, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ γιατί αυτοί είναι τώρα οι δανειστές, δεν είναι οι τράπεζες. Γιατί το χρέος έχει μεταφερθεί από τις τράπεζες, από το 2010 και μετά, στα κράτη της Ε.Ε κυρίως. Όταν λένε οι πολιτικοί και οι κυβερνήσεις κόψιμο δημοσίων δαπανών αυτό εννοούνε. Δηλαδή το κόψιμο από τους πολίτες των μέσων για να ζήσουν για να εξοικονομηθούν λεφτά για να σωθούν οι δανειστές.

Αυτό τι είναι κ. σύνεδροι; Δεν είναι ληστεία αυτό το πράγμα; Δεν είναι ποινικό αδίκημα; Όταν διαπράττεται μια τεράστια κοινωνική ληστεία στην συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου, όχι στους λίγους, όταν κάνεις μια αναδιανομή του κοινωνικού πλούτου από την κοινωνική βάση προς την κορυφή της κοινωνικής ιεραρχίας, αυτό δεν είναι ποινικό αδίκημα για σας; Είναι μια νόμιμη μορφή ληστείας γιατί εσείς έχετε την εξουσία και τον νόμο με το μέρος σας, έτσι; Τι συνέπειες είχαν αυτά τα μέτρα; Εμείς σας δώσαμε ένα σωρό έγγραφα για να μην τα λέμε μόνο εμείς αυτά. Εμείς μπορεί να θεωρηθούμε προκατειλημμένοι και μη αμερόληπτοι. Ραγδαία αύξηση της φτώχειας, της εξαθλίωσης, αύξηση της ανεργίας αφού λόγω των πολιτικών του ίδιου του κράτους σταμάτησε ο δανεισμός από τις τράπεζες στις επιχειρήσεις, οι τράπεζες κατακρατούσαν τα πάντα, τον κοινωνικό πλούτο, γίνονται απολύσεις, χάνουν οι άνθρωποι την δουλειά τους και φτωχοποιούνται και περνούν στο περιθώριο. Πολλές επιχειρήσεις έκλεισαν λόγω της δημοσιονομικής πολιτικής, έχουμε αύξηση των αστέγων αφού πολλοί έχασαν τις περιουσίες τους γιατί δεν μπορούσαν να πληρώσουν τα χρέη, αύξηση των ασθενειών αφού το 21% του πληθυσμού της χώρας δεν έχει πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Αυτό τι σημαίνει; Ότι άμα αρρωστήσεις μπορεί και να πεθάνεις. Έχουμε δηλαδή ένα ποσοστό του πληθυσμού, το ¼ χωρίς καμία ιατροφαρμακευτική κάλυψη γιατί έχει πεταχτεί έξω από το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα λόγω των πολιτικών του ίδιου του κράτους σας, έχουμε 20% ανεργία, δηλαδή πάνω από 1 εκατομμύριο ανέργους, έχουμε αύξηση θανάτων λόγω φτώχειας, ασθενειών, λόγω αυτοκτονιών, έχουμε ακόμα και αύξηση της εγκληματικότητας. Σ’ ένα έγγραφο που σας δώσαμε καταγράφεται αύξηση της χρήσης ναρκωτικών κατά 55%. Στην πραγματικότητα ακόμα και για το έγκλημα και την παραβατικότητα εσείς ευθύνεστε. Ευθύνονται οι πολιτικές του κράτους σας. Αφού λοιπόν καταληστέψατε όλο τον κόσμο για να πληρωθούν οι δανειστές, έρχεστε μετά εσείς οι δικαστές για να δικάσετε αυτόν που κάνει διακίνηση ναρκωτικών, εμπορία, αυτόν που θα κλέψει τον διπλανό του που εντάξει είναι έγκλημα, το να κλέψει έναν φτωχό βιοπαλαιστή, αλλά η αιτία είναι η δική σας πολιτική, η δική σας συνέργεια σε αυτό το έγκλημα της κοινωνικής ληστείας που διαπράττεται από το κράτος εναντίον της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας.

Είναι λοιπόν υποκρισία να μιλάτε εσείς για ποινικό αδίκημα και αντιεγκληματική πρακτική και απόδοση δικαιοσύνης όταν το έγκλημα το διαπράττει το ίδιο το καθεστώς σας, το κράτος σας. Αυτό που έγινε ήταν να πετάξετε ένα κομμάτι του λαού στο περιθώριο για να μην επιβαρύνετε το σύστημα και για να εξοικονομήσει χρήματα το κράτος και να πληρώνει τους δανειστές. Αυτό εμείς ως Επαναστατικός Αγώνας το έχουμε χαρακτηρίσει ως πολιτική κοινωνικής γενοκτονίας ή ως πολιτική εκκαθάρισης ενός τμήματος του πληθυσμού για να σωθεί το σύστημα. Έχει αποδεχτεί ψέμα η προπαγάνδα από το 2010 και μετά που έβαζε το δίλημμα ‘‘μνημόνιο ή καταστροφή’’ που το έβαζαν οι κυβερνήσεις, τα κόμματα, τα ΜΜΕ. Ότι αν δεν γίνουν αυτές οι συμβάσεις θα καταστραφεί η χώρα, δεν θα έχουμε να πληρώσουμε συντάξεις, τίποτα, τους πολίτες, το σύστημα υγείας κλπ. Σας δώσαμε και ένα έγγραφο που έλεγε ότι από τα 230 δις που πήρε το ελληνικό κράτος από το 2010 και μετά, μόνο το 5% πήγε στον προϋπολογισμό του κράτους. Το 95% το πήρε και το έδωσε να πληρωθούν τα χρέη. Αποδείχτηκε ψέμα το δίλημμα ‘‘μνημόνιο ή καταστροφή’’. Η κοινωνική πλειοψηφία είναι κατεστραμμένη ούτως ή άλλως, το κράτος επιβιώνει όπως και τα προνόμια των κρατικών μισθοφόρων και των κυβερνήσεων, και των πολιτικών και της άρχουσας τάξης. Αυτοί είναι οι κερδισμένοι, μία μειοψηφία, η άρχουσα τάξη και εσείς ως κράτος. Λαμβάνοντας λοιπόν υπ’ όψιν όλες αυτές τις συνέπειες που είπα, φτώχεια, περιθωριοποίηση, θανάτους, ασθένειες, ανεργία, έχουν παραβιάσει τα περισσότερα άρθρα του Συντάγματος.

Να πούμε ενδεικτικά: Το άρθρο 1 παρ. 2 και 3 που μιλάει για την λαϊκή κυριαρχία και ότι οι εξουσίες πηγάζουν από τον λαό. Βγείτε έξω να ρωτήσετε έναν πολίτη, εσύ κυβερνάς ως πολίτης; Θα σας πει, με δουλεύετε; Ποιός κυβερνάει; Αυτός που δεν έχει να φάει; Που ψάχνει στα σκουπίδια για τροφή; Αυτός που ως γονέας δίνει το παιδί του στα ιδρύματα γιατί δεν έχει να το θρέψει λόγω των δικών σας πολιτικών; Αυτός κυβερνάει; Και όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον λαό; Είναι υποκρισία να λέγεται αυτό το πράγμα.

Παραβιάστηκε το άρθρο 2 παρ. 1 που μιλάει για τον σεβασμό και την προστασία της αξίας του ανθρώπου η οποία αποτελεί και πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας. Η πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας όλα αυτά τα χρόνια είναι να πληρώνει τους δανειστές και να πετάει τον κόσμο στον καιάδα. Αυτή ήταν η πρωταρχική μέριμνα της Πολιτείας. Για ποιά λοιπόν προστασία της αξίας του ανθρώπου μπορείτε να μιλάτε ως κράτος που λέει ότι είναι δημοκρατικό και που οι εξουσίες απορρέουν από τον λαό;

Παραβιάστηκαν τα άρθρα 4 και 5 που λένε ότι όλοι οι Έλληνες είναι ίσοι. Ε, καλά εδώ θα γελάσει ο κόσμος αν του το αναφέρετε. Εφαρμόζεται αυτό το πράγμα; Είμαστε όλοι ίσοι; Όλοι οι Έλληνες είναι ίσοι; Λαμβάνοντας υπ’ όψιν αυτά που συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια! Στο άρθρο 5 λέει ότι καθένας έχει δικαίωμα να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του και να συμμετέχει στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας. Για ποιά συμμετοχή στην κοινωνική και πολιτική ζωή της χώρας μπορείτε να μιλάτε όταν εδώ έγινε δημοψήφισμα από τον Τσίπρα και την αριστερή κυβέρνηση του Σύριζα το 2015, που είναι αμεσοδημοκρατική διαδικασία, και ενώ το 62% αυτών που συμμετείχαν, η πλειοψηφία, είπαν ΟΧΙ στις απαιτήσεις των δανειστών και η κυβέρνηση το έκανε ΝΑΙ. Αυτό τι σημαίνει; Δεν είναι παραβίαση του Συντάγματος; Δεν παραβιάζεται το δικαίωμα στην συμμετοχή στην κοινωνική και πολιτική ζωή της χώρας; Αυτό είναι βιασμός της λαϊκής κυριαρχίας! Και μάλιστα από αριστερούς!

Το άρθρο 17 μιλάει για την προστασία της ιδιοκτησίας. Εδώ έχουμε δύο μέτρα και 2 σταθμά. Προστατεύεται ποιανού η ιδιοκτησία; Των τραπεζιτών, όχι του κοσμάκη, του απλού πολίτη των οποίων η ιδιοκτησία κατάσχεται με δικαστική απόφαση. Έτσι; Κατάσχεται γιατί δεν μπορεί να πληρωθεί ένα χρέος. Τέτοια προστασία της ιδιοκτησίας κάνετε ως κράτος! Όταν είχαμε 200 άστεγους στην Αθήνα και τώρα έχουμε 40.000 δεν μπορείτε να μιλάτε για εφαρμογή του άρθρου 17 περί προστασίας της ιδιοκτησίας.

Το ίδιο ισχύει και για τα άρθρα 21 και 22. Το μεν 21 μιλάει για μέριμνα του κράτους για την απόκτηση κατοικίας από αυτούς που την στερούνται, στην παρ.4 το λέει αυτό. Εδώ είναι για να γελάμε δηλαδή! Όταν οι δικές σας πολιτικές έχουν κάνει χιλιάδες ανθρώπους να είναι άστεγοι, για ποιά μέριμνα της Πολιτείας για την απόκτηση κατοικίας γι’ αυτούς που την στερούνται μπορείτε να μιλάτε; Το άρθρο 22 μιλάει για την προστασία της εργασίας. Μα όταν οι δικές σας πολιτικές έχουν αφήσει 1 εκατομμύριο άνεργους, για ποιά προστασία της εργασίας θα μας ‘‘τσαμπουνάτε’’;

Ποιά είναι η νομιμότητα του δικού σας καθεστώτος; Με τους δικούς σας νόμους και αρχές, με το δικό σας το Σύνταγμα, όχι με τις δικές μου που είμαι αναρχικός και ‘‘τρομοκράτης’’ και μέλος του Επαναστατικού Αγώνα; Αυτό που έχει συμβεί είναι ότι το ίδιο το Σύνταγμά σας το έχετε πετάξει στα σκουπίδια. Δεν μπορείτε να μιλάτε για καμία αντιπροσωπευτική ‘‘δημοκρατία’’. Δεν μπορείτε να μιλάτε για κανένα Σύνταγμα. Καμία κυβέρνηση δεν έχει εξουσιοδότηση να εφαρμόσει τα μνημόνια. Η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου το 2009 είχε εκλεγεί με το σύνθημα, ‘‘λεφτά υπάρχουν’’, τον Οκτώβριο του 2009. Μετά από 2 μήνες, απ’ ότι μαθεύτηκε εκ των υστέρων, ήρθε σε μυστική συνάντηση με τον Ντομινίκ Στρος Καν – παρασκηνιακά μέσω του Π. Ρουμελιώτη που ήταν αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ – για να μπει η Ελλάδα σε πρόγραμμα. Πόσο ψεύτικες αποδεικνύονται οι κυβερνήσεις που δίνουν ψεύτικες υποσχέσεις και κάνουν τα ακριβώς αντίθετα! Ποιά λαϊκή εξουσιοδότηση είχε η κυβέρνηση Παπανδρέου η οποία έβαλε και έχει την ευθύνη να υπογράψει την α΄ μητρική σύμβαση, το Α΄ Μνημόνιο του 2010; Καμία! Είναι παράνομη! Η κυβέρνηση Παπαδήμου που ψήφισε το Β΄ Μνημόνιο τον Φλεβάρη του ’12, στις 12 Φλεβάρη του ’12, τότε που έγιναν τα τελευταία επεισόδια και οι ταραχές στην Αθήνα, ποιά εξουσιοδότηση είχε; Μη εκλεγμένη ήταν. Ποιός τους εξέλεξε να ψηφιστεί το Β΄ Μνημόνιο; Κανένας! Μετά είχαμε την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου. Ο Σαμαράς και η ΝΔ από καιροσκοπισμό καταψήφισαν το Α΄ Μνημόνιο του 2010 και εφάρμοσαν το Β΄ Μνημόνιο όταν έγιναν κυβέρνηση. Οι πλέον υποκριτές όμως είναι αυτοί της κυβέρνησης Τσίπρα – Σύριζα. Θα σκίζανε τα μνημόνια με ένα νόμο, με ένα άρθρο. Θα καταργηθούν υποσχόντουσαν και καταλήξανε στο δημοψήφισμα του 2015, αυτό που είπαμε, όπου το ΟΧΙ του λαού το κάνανε ΝΑΙ και επιβάλλανε και το Γ΄ Μνημόνιο.

Το ίδιο σας το κράτος είναι παράνομο σύμφωνα με του ίδιους τους νόμους του. Αυτοκαταργηθήκατε στην πραγματικότητα! Και θα μας κατηγορήσετε εμάς για ποιό πράγμα; Για την βόμβα στην Τράπεζα της Ελλάδας που είναι παράρτημα της ΕΚΤ και στο γραφείο του Ουές Μακ Γκρόου που είναι ο μόνιμος αντιπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα που το γραφείο του ήταν στον 6ο όροφο του ίδιου κτιρίου; Αυτή είναι αντικοινωνική και εγκληματική πράξη; Ήταν μια τυφλή βομβιστική επίθεση με σκοπό να σκοτωθούν πολίτες; Ενώ όλα αυτά που το κράτος σας έχει κάνει είναι νόμιμο και ηθικό; Όταν εμείς είχαμε συλληφθεί τον Απρίλιο του 2010, είχαμε αναλάβει την πολιτική ευθύνη, κάτι που πρώτη φορά μέλη οργάνωσης αντάρτικου πόλης στην Ελλάδα έχουν κάνει και στο κείμενο ανάληψης ευθύνης που το διαβάσατε, στην ‘‘Πολιτική Επιστολή προς την Κοινωνία’’, στα αναγνωστέα, είχαμε χαρακτηρίσει την κυβέρνηση Παπανδρέου ως κυβέρνηση Τσολάκογλου που ήταν η πρώτη δοσιλογική κυβέρνηση στην γερμανική κατοχή. Εδώ θέλω να κάνω έναν παραλληλισμό. Γιατί είχαμε κατοχή τότε, έχουμε κατοχή τώρα. Η διαφορά είναι ότι τότε είχαμε κατοχή με στρατιωτικά μέσα ενώ τώρα έχουμε κατοχή με οικονομικά, με μέτρα τεράστιας οικονομικής και πολιτικής βίας.

Τότε το ελληνικό κράτος, η χωροφυλακή και τα ‘‘πατριωτικά’’ σώματα ασφαλείας κάτασχαν την σοδειά των αγροτών για να τις δώσουν στις δυνάμεις κατοχής. Τώρα έχουμε την κατάσχεση των λαϊκών εισοδημάτων, μισθών, συντάξεων, επιδομάτων, κατάσχεση περιουσιών για να πληρωθούν οι δανειστές, οι νέοι κατοχικοί άρχοντες που με οικονομικά κυρίως μέσα – όχι στρατιωτικά – διαφεντεύουν τον τόπο. Είναι εύλογος ο παραλληλισμός. Γιατί η κυβέρνηση Παπανδρέου είναι σαν την κυβέρνηση Τσολάκογλου το 1941 –’42. Και το πρώτο πράγμα που έκανε ο ΕΛΑΣ, οι αντάρτες, ήταν να αφοπλίσουν την χωροφυλακή για να μην κατάσχεται η αγροτική σοδειά. Γι’ αυτό είχε μεγάλη κοινωνική βάση τότε το αντάρτικο απελευθερωτικό κίνημα, ο ΕΛΑΣ, ο Ελληνικός Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός. Έπρεπε να αφοπλιστεί η αστυνομία και η χωροφυλακή για να μην κατάσχεται η αγροτική σοδειά. Και όλοι ξέρουνε ότι λόγω των κατασχέσεων, ειδικά τον πρώτο χειμώνα της κατοχής στην Αθήνα, είχανε πεθάνει χιλιάδες άνθρωποι από την πείνα γιατί δεν είχαν τρόφιμα. Αυτά γίνονται και τώρα σε πιο μικρή κλίμακα. Αλλά θα γίνονται για δεκαετίες μέχρι υποτίθεται να πληρωθεί το χρέος. Το παράδοξο, το άλλο ψέμα, είναι ότι απαντώντας πάλι στο δίλημμα ‘‘μνημόνιο ή καταστροφή’’, είναι ότι δεν είναι φάρμακο τα μνημόνια στο πρόβλημα του χρέους, είναι η καταστροφή μας. Δηλαδή ενώ τα μνημόνια επιβλήθηκαν επειδή έχουμε ένα υπέρογκο χρέος, με την εφαρμογή των μνημονίων αυτό το χρέος έχει αυξηθεί ακόμα περισσότερο. Δηλαδή είναι μη βιώσιμο. Και θα είμαστε για πάντα καταχρεωμένοι, για πάντα δουλοπάροικοι στους δανειστές που είναι τα κράτη της Ε.Ε, το ΔΝΤ και η ΕΚΤ. Για πάντα! Γιατί με τα μνημόνια δεν έχει καταστραφεί μόνο αυτή η γενιά αλλά έχει υπογραφεί και η καταστροφή της επόμενης και της μεθεπόμενης, δηλαδή τα παιδιά και τα εγγόνια του ελληνικού λαού. Γι’ αυτό είχε πει ο συνταγματολόγος Κασιμάτης επικαλούμενος το άρθρο 28 του Συντάγματος ότι ούτε και οι 300 της βουλής δεν έχουν δικαίωμα να επικυρώσουν αυτές τις συμβάσεις γιατί θα καταργούσαν την εκτελεστική εξουσία και θα δέσμευαν τις επόμενες γενιές ακόμα και αυτούς που είναι αγέννητοι τώρα, για να πληρώνουν το χρέος. Γιατί η επιμήκυνση του χρέους είναι μέχρι το 2070. Μιλάμε δηλαδή για τις επόμενες γενιές που δεν έχουν ακόμα γεννηθεί. Γιατί τις έχουν υποθηκεύσει για να ζήσουν με σκοπό να είναι σκλάβοι και δουλοπάροικοι για να πληρώνουν το χρέος που άλλοι δημιούργησαν και έχουν την ευθύνη. Το χρέος έχει αυξηθεί με τα μνημόνια. Το 2009 ήταν 299 δις ευρώ ή 129% του ΑΕΠ, σήμερα με τις επίσημες στατιστικές είναι γύρω στα 380 δις ευρώ, δηλαδή 175% -180% του ΑΕΠ. Επομένως θα είμαστε για πάντα σε κατάσταση υποτέλειας, προτεκτοράτου και κατοχής τη στιγμή που δεν υπάρχει περίπτωση να πληρωθεί αυτό το χρέος και υπάρχει αυτό που σας είπα ότι αν δεν μπορεί να πληρώσει ο δανειολήπτης, ο δανειστής θα μπορεί να κατασχέσει οτιδήποτε.

Απέναντι λοιπόν σε ένα τέτοιο καθεστώς, είναι υποκρισία να μας λέτε ότι εμπίπτουμε σε ποινικό αδίκημα. Ήταν νόμιμη η ενέργειά μας. Και θα πω γιατί. Επικαλούμενοι το άρθρο 120 θα ήταν νόμιμο να σκοτώναμε οποιονδήποτε, ακόμα και από την κυβέρνηση Παπανδρέου. Ακόμα με το άρθρο 120 θα ήταν νόμιμη η προσφυγή στα όπλα και να τιμωρηθούν και να εκτελεστούν και να χυθεί το αίμα αυτών που έχουν ευθύνη για αυτές τις συμβάσεις και τα δεινά που έχουν φέρει. Και θα επικαλεστώ εδώ ακόμα και την αρχαία Αθηναϊκή Δημοκρατία γιατί ρώτησε ο κ. σύνεδρος (από την έδρα) κάποιον μάρτυρα υπεράσπισης, αίρεται το ‘‘άδικο’’ μιας τέτοιας πράξης. Ναι αίρεται. Δεν είναι άδικο. Τι λέγανε οι αρχαίοι ημών πρόγονοι; Έχω εδώ και το αρχαίο ελληνικό κείμενο και την νεοελληνική μετάφραση. Προσέξτε, μιλάνε για το πολίτευμα. Είναι νόμος του Σόλωνα. Διαβάζω την μετάφραση, ‘‘όποιος τυχόν επιχειρήσει να καταλύσει το πολίτευμα, καταδικάζεται σε θάνατο’’. Προσέξτε τι ποινές είχανε για την παραβίαση της λαϊκής κυριαρχίας. Παρακάτω έχει το Ψήφισμα του Δημοφάντους και τον όρκο για την τυραννοκτονία. Το 411 π.Χ υπήρξε προσωρινή κατάλυση της Δημοκρατίας όπως και το 404 π.Χ με τους τριάκοντα τυράννους. Είχε καταλυθεί η Εκκλησία του Δήμου και η ολιγαρχική φιλοσπαρτιατική παράταξη είχε καταλάβει την εξουσία.

Υπήρχε δικτατορία όπως δικτατορία έχουμε και σήμερα. Δεν έχει σημασία αν έχουμε κοινοβούλιο. Δικτατορία των αγορών έχουμε και σήμερα. Και εσείς είστε εντολοδόχοι της δικτατορίας των αγορών. Λέει το Ψήφισμα του Δημοφάντους, ‘‘όποιος καταλύσει το δημοκρατικό πολίτευμα της Αθήνας και όποιος αποδεχθεί οποιαδήποτε άσκηση εξουσίας μετά την κατάλυση της Δημοκρατίας, να θεωρηθεί εχθρός των Αθηναίων και να φονευτεί ατιμωρητί’’ κ. σύνεδρε. Δηλαδή αυτοί που υπερασπίζονταν την Εκκλησία του Δήμου λέγανε ότι μπορείς να σκοτώσεις ατιμωρητί τον τύραννο και όχι έναν αλλά όλους όσους το επιβουλεύονται. Αυτό θα μπορούσε να εφαρμοστεί σήμερα. Όλες οι κυβερνήσεις που έχουν καταλύσει από το 2010 και μετά το Σύνταγμά σας, θα έπρεπε να εκτελεστούν. Γι’ αυτό και ο λαός με το ένστικτό του ζητούσε κρεμάλες στην πλατεία Συντάγματος και φώναζε να καεί το μπουρδέλο η βουλή.

Ναι, αίρεται το άδικο των πράξεων κ. σύνεδρε. Και συνεχίζει το ψήφισμα, ‘‘να δημεύεται η περιουσία του φονευθέντος τυράννου και να περιέρχεται στο δημόσιο ταμείο. Αυτός που θα φονεύσει τον τύραννο καθώς και ο τυχόν ηθικός αυτουργός να είναι απαλλαγμένοι από το μίασμα της ανθρωποκτονίας. Να ορκιστούν όλοι οι Αθηναίοι κατά δήμους και κατά φυλές’’. Παρακάτω έχει τον όρκο, που λέει: ‘‘Θα φονεύσω με λόγο – έχει εδώ το αρχαίο κείμενο και εδώ την μετάφραση – , θα φονεύσω με λόγο, με έργο, με την ψήφο μου, και με το ίδιο μου το χέρι, αν είμαι σε θέση να το κάνω, όποιον καταλύσει την δημοκρατία στην Αθήνα. Επίσης και όποιον αποδεχθεί κάποιο αξίωμα, με καταλυμένη τη δημοκρατία, ή προσπαθήσει να εγκαταστήσει τυραννία ή βοηθήσει τον τύραννο να καταλάβει την εξουσία. Αν κάποιος άλλος τον φονεύσει, να είναι απαλλαγμένος από το μίασμα ενώπιον των θεών και των δαιμόνων, ως φονεύς εχθρού των Αθηναίων. Και θα δώσω το ήμισυ των κτημάτων του φονευθέντος – του τυράννου δηλαδή – στον φονέα του χωρίς με λόγο ή ψήφο μου να του αποστερήσω τίποτα. Εάν κάποιος φονεύοντας ή επιχειρώντας να φονεύσει κάποιον από αυτούς φονευτεί ο ίδιος – αν ο δράστης δηλαδή της τυραννοκτονίας φονευτεί πάνω στην απόπειρα – θα τιμήσω αυτόν και τα παιδιά του καθώς και τον Αρμόδιο και τον Αριστογείτονα και τους απογόνους τους’’ Γνωρίζετε τον Αρμόδιο και τον Αριστογείτονα. Ήταν οι φονιάδες του γιου του τυράννου του Πεισίστρατου, του Ίππαρχου. Και μάλιστα οι συγγενείς τους είχανε φορολογική ατέλεια, δεν πληρώνανε φόρους και σιτίζονταν δωρεάν από το πρυτανείο της πόλης. Και εδώ θα αναφέρω γιατί καταδικάσανε οι Αθηναίοι τον Σωκράτη σε θάνατο. Γιατί είχε εξομοιώσει τον εαυτό του με τον Αρμόδιο και τον Αριστογείτονα και είχε προτείνει στην Ηλιαία στη δίκη του, να σιτίζεται και αυτός δωρεάν στο πρυτανείο της πόλης. Ο Σωκράτης ήταν ολιγαρχικός, ήταν με την φιλοσπαρτιατική παράταξη. Απεχθανόταν την δημοκρατία. Και οι κατηγορίες ήταν σωστές. Ήταν όντως εχθρός της δημοκρατίας. Στην πρώτη ψηφοφορία που έκανε η Ηλιαία – έκαναν 2 ψηφοφορίες όπως κάνετε και εσείς, στην πρώτη για την ενοχή ή την αθωότητα του κατηγορουμένου και στην δεύτερη για τις ποινές – η Ηλιαία με μια σχετική πλειοψηφία τον βρήκαν ένοχο και του είπανε να τους προτείνει την ποινή. Ποιά ποινή θες να σου επιβάλλουνε; Αυτός λοιπόν αυθάδης και αναιδής λέει να σιτίζεται στο πρυτανείο της πόλης όπως οι συγγενείς του Αρμόδιου και του Αριστογείτονα. Ακριβώς λόγω αυτής της αυθάδειάς του με μεγαλύτερη πλειοψηφία το σώμα των ενόρκων τον καταδικάζει σε θάνατο.

Και συνεχίζει ο όρκος, ‘‘τον όρκο αυτόν να τον δώσουν όλοι οι Αθηναίοι και όποιος τον τηρεί να έχει όλα τα καλά και τα αγαθά, όποιος δε, τον παραβαίνει να είναι καταραμένος αυτός και όλη η γενιά του’’. Αυτά λένε οι αρχαίοι αθηναϊκοί νόμοι για την τυραννοκρατία. Έχει και παρακάτω. Δημοσθένης κατά Τιμοκράτους, ‘‘όποιος προτείνει νόμο ενάντια προς το κοινό (δημόσιο) συμφέρον θα καταγγέλλεται για κακουργηματική πράξη’’. Και τέλος – είναι το ίδιο πράγμα με αυτό που σας διάβασα, έχει την ίδια ερμηνεία – ‘‘όποιος προτείνει νόμο ενάντια προς το δημόσιο συμφέρον του Αθηναϊκού λαού, να κινείται κατ’ αυτού δίωξη’’. Με βάση αυτά, είσαστε παράνομοι! Είστε εγκληματίες, όλες οι κυβερνήσεις, όλοι οι βουλευτές, όλοι οι υπουργοί που συμμετείχαν από το 2010 και μετά στο να επιβληθούν αυτές οι δανειακές συμβάσεις, θα έπρεπε να δικαστούν για κακούργημα, για εγκλήματα σε βάρος του λαού. Εδώ οι αρχαίοι λέγανε και για θάνατο ακόμα. Δεν μπορείτε λοιπόν εσείς να μας λέτε για ποινικό κώδικα, ότι παραβιάσαμε τους νόμους. Είναι υποκρισία κ. σύνεδροι. Όμως δεν θα ήταν υπερβολή να πω ότι εμείς σαν οργάνωση, σαν Επαναστατικός Αγώνας, ήμασταν πρωτοπορία γιατί βλέπαμε μπροστά από την εποχή μας. Εμείς είχαμε προβλέψει αυτά που γίνονται. Και αυτό αποδεικνύεται στις προκηρύξεις μας. Εμείς είχαμε πει ότι το χρέος της χώρας είναι πολύ μεγάλο, ότι υπάρχει κίνδυνος χρεοκοπίας και ότι αν ξεσπάσει μια διεθνής κρίση, η χώρα υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο να χρεοκοπήσει. Αυτά τα είχαμε πει ήδη από το 2005 μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες όταν το χρέος ήταν τότε στο 114% του ΑΕΠ.

Ο Επαναστατικός Αγώνας είχε 2 περιόδους δράσης με κριτήριο την στρατηγική του. Η μία, από το 2003 ως το 2007 είχε ως αιχμή τον πόλεμο κατά της ‘‘τρομοκρατίας’’ και τις τότε νεοφιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης Καραμανλή. Σε αυτό το διάστημα όταν είχαν γίνει οι βομβιστικές επιθέσεις στα υπουργεία Απασχόλησης και Οικονομίας το 2005, χρόνια δηλαδή πριν ξεσπάσει η κρίση, λέγαμε αυτό το πράγμα, ότι σε αντίθεση με την προπαγάνδα που υπήρχε τότε όταν η Ελλάδα είχε μπει στην ΟΝΕ, στην ευρωζώνη, ότι η Ελλάδα έχει ισχυρή οικονομία, εμείς ήμασταν οι μοναδικοί που λέγανε το άκρως αντίθετο. Ότι η χώρα έχει ένα χρέος μεγάλο, ότι η οικονομία στηρίζεται στον δανεισμό από τις τράπεζες και τις αγορές και ότι υπάρχει κίνδυνος αν ξεσπάσει κρίση να καταρρεύσει η χώρα. Δηλαδή θα μπορούσαμε να πούμε ότι είχαμε προγνώσει αυτά που γίνονται τώρα, χρόνια πριν, πριν ξεσπάσει η κρίση και χρόνια πριν η χώρα μπει στο μνημόνιο. Ακόμα και το μνημόνιο – θα σας διαβάσω αποσπάσματα από τις προκηρύξεις μας – το είχαμε προβλέψει.

Για παράδειγμα, όταν αναλάβαμε την ευθύνη για την επίθεση στο υπουργείο Απασχόλησης που έγινε τον Ιούνιο του 2005 και λεγόταν ότι η Ελλάδα διαθέτει ισχυρή οικονομία, εμείς λέγαμε το άκρως αντίθετο: ‘‘ Είναι αλήθεια πως η Ελλάδα βρίσκεται σε δεινή οικονομική θέση. Είναι αλήθεια πως το ελληνικό κράτος αναζητά συνεχώς τρόπους συγκέντρωσης χρημάτων για να πληρώνει τόκους προηγούμενων δανείων σε ημεδαπούς και αλλοδαπούς χρηματοπιστωτικούς οίκους. Είναι αλήθεια πως μια ενδεχόμενη κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας δεν βρίσκεται στη σφαίρα της φαντασίας’’. Μιλάγαμε για το χρέος, για το τι είναι χρέος στην πραγματικότητα. Ότι ‘‘είναι αποτέλεσμα της συστηματικής ενί bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ