2019-03-21 23:35:29
Φωτογραφία για Ζωντανή σύνδεση με φωλιά πελαργών στην Φιλιππιάδα
Δείτε live εικόνα πατώντας εδώ

Στην πόλη τους ,τη Φιλιππιάδας ,κατέφθασαν οι πελαργοί σηματοδοτώντας με τον ερχομό τους και επίσημα τον ερχομό της Άνοιξης!

Τα δύο συμπαθή πτηνά εγκαταστάθηκαν στη φωλιά τους και ξεκίνησαν να φτιάχνουν το “σπιτικό ” που θα τους φιλοξενήσει έως τα μέσα Αυγούστου .

Με τη live camera του filoiko.blogspot.com μπορούμε όπως κάθε χρονιά να βλέπουμε λεπτομέρειες από τη διαμονή την αποδήμησή τους , την αναπαραγωγή τους αλλά και την φροντίδα των μικρών τους !

Το πουλί της ευσέβειας και της αυτοθυσίας!

Ο πελαργός έχει χαρακτηριστεί ως το πουλί της αυτοθυσίας και της ευσέβειας.

Ο Αριστοφάνης στις “Όρνιθες” αναφέρει ότι όταν ο πατέρας πελαργός αναθρέψει τα παιδιά του κάνοντάς τα ικανά να πετούν στη συνέχεια οι νεοσσοί οφείλουν με τη σειρά τους να φροντίσουν και να θρέψουν τον πατέρα τους .

Υπενθυμίζεται ότι ο νόμος στην αρχαιότητα που υπαγόρευε τη φροντίδα των γονιών από τα παιδιά τους ονομαζόταν “πελαργικός”.

Οι πελαργοί τα αγαπητά πτηνά του λαού είναι εκείνοι που φροντίζουν για τη διατροφή των αδύναμων γέρων γονιών τους και μάλιστα ως πουλιά της αυτοθυσίας ,μαδούν τα φτερά τους για να τους ζεστάνουν Η λαϊκή παράδοση θέλει τον πελαργό να φέρνει καλοτυχία και ευημερία στον σπιτονοικοκύρη ,όταν χτίσει στο σπίτι του τη φωλιά του!

πηγή:epirus-tv-news.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ