2019-03-22 11:08:31
Φωτογραφία για Η Ελληνική Πρωτοβουλία Αυστραλίας υποστηρίζει την αποστολή της Axion Hellas
Η Ελληνική Πρωτοβουλία Αυστραλίας (Τhe Hellenic Initiative Australia) ανακοινώνει τη δωρεά AU$50,000 για την χρηματοδότηση της 7ης εθελοντικής ιατρικής αποστολής της Axion Hellas σε 4 απομακρυσμένα νησιά του Αιγαίου τον επόμενο μήνα. Η αποστολή αυτή θα παρέχει προληπτική και εξειδικευμένη ιατρική περίθαλψη για τους κατοίκους αυτών των απομονωμένων κοινοτήτων. Πιο συγκεκριμένα, θα επισκεφθεί τα νησιά Αστυπάλαια, Τήλο, Χάλκη και Καστελόριζο το διάστημα 6-14 Απριλίου 2019.

Η ομάδα της Axion Hellas με τους εθελοντές γιατρούς θα αναχωρήσει από την Αθήνα με 12 φουσκωτά σκάφη, για την επταήμερη αποστολή και θα καλύψει περίπου 730 ναυτικά μίλια.

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις αναμένεται να παρασχεθούν σε περισσότερους από 1300 κατοίκους των τεσσάρων νησιών, στα οποία υπάρχουν ελλιπείς εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης και περιορισμένη πρόσβαση σε νοσοκομεία με εξειδικευμένες ιατρικές υπηρεσίες.


Η Axion Hellas θα εγκαταστήσει προσωρινές κλινικές σε κάθε νησί, παρέχοντας πρόσβαση σε ειδικευμένους γιατρούς και σε μία ολοκληρωμένη σειρά από ιατρικές εξετάσεις, συμπεριλαμβανομένων εξετάσεων αίματος, όρασης, αναπνευστικές, και υπερήχων.

Η ιατρική ομάδα θα αποτελείται περίπου από 50 γιατρούς από 23 ειδικότητες, 8 νοσοκόμες, 5 οδοντιάτρους και 43 παρεμφερείς επαγγελματίες υγείας και υποστηρικτικό προσωπικό.

Η πρώτη στάση θα πραγματοποιηθεί στις 6 και 7 Απριλίου στην Αστυπάλαια (Πληθυσμός 1334 κατοίκων), έπειτα στις 9 Απριλίου στην Τήλο (Πληθυσμός 780 κατοίκων), στις 10 και 11 Απριλίου στην Χάλκη (Πληθυσμός 478 κατοίκων) και στις 12 και 13 Απριλίου στο Καστελλόριζο (Πληθυσμός 492 κατοίκων).

Οι κλινικές θα λειτουργούν μεταξύ 8.30πμ-3μμ. Θα πραγματοποιηθούν επίσης κατ’ οίκον επισκέψεις για τους κατοίκους που δεν μπορούν να μεταβούν στις κλινικές λόγω κινητικών προβλημάτων.

Αυτή θα είναι η πρώτη αποστολή της Axion Hellas σε αυτά τα νησιά.

Η χορηγία της Ελληνικής Πρωτοβουλίας Αυστραλίας έρχεται ως συνέχεια της περσινής υποστήριξης της αποστολής του Σεπτεμβρίου στα Ψαρά και στη Βολισσό της Χίου, η οποία βοήθησε περισσότερους από 500 ανθρώπους στα δύο νησιά.

«Η Ελληνική Πρωτοβουλία Αυστραλίας είναι υπερήφανη που συνεχίζει να υποστηρίζει το έργο της Axion Hellas στην παροχή ιατρικής περίθαλψης στις απομονωμένες και ευάλωτες κοινότητες των νησιών» δήλωσε ο κ. Nicholas Pappas, Πρόεδρος της Ελληνικής Πρωτοβουλίας Αυστραλίας. «Οι άνθρωποι που ζουν σε αυτά τα απομακρυσμένα νησιά, ιδίως οι ηλικιωμένοι, αντιμετωπίζουν πολλές προκλήσεις αναφορικά με την πρόσβαση που έχουν σε βασική και εξειδικευμένη υγειονομική περίθαλψη, ακόμα περισσότερο κατά τους χειμερινούς μήνες».

Η χορηγία έγινε καλοδεχούμενη από τον Πρόεδρο της Axion Hellas, κ. Βασίλη Πατέρα, που συναντήθηκε με το Συμβούλιο της Ελληνικής Πρωτοβουλίας Αυστραλίας στο Σίδνεϊ τον Φεβρουάριο. «Νιώθουμε ιδιαίτερη τιμή που έχουμε ενώσει τις δυνάμεις μας με την Ελληνική Πρωτοβουλία Αυστραλίας σε αυτή τη σημαντική αποστολή, η οποία υποστηρίζει τους ανθρώπους που ζουν σε απομακρυσμένες κοινότητες και σώζει ζωές» δήλωσε ο κ. Πατέρας.
neoskosmos
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ