2019-03-22 11:08:31
Φωτογραφία για Αύξηση κατά 7% των Γάλλων τουριστών στη Ρόδο το 2019
Απευθείας πτήσεις Παρίσι – Ρόδος από την Transavia τρεις φορές την εβδομάδα

Επιτυχημένη η παρουσία της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου στην έκθεση τουρισμού Salon Mondial du Tourisme 2019

«Οι Γάλλοι αγαπούν τη Ρόδο, την πολιτιστική της κληρονομιά, την ιστορία, την περιήγηση στο νησί, τις δραστηριότητες, τα activities. Θέλουν το ζεστό καλωσόρισμα και τη φιλοξενία των κατοίκων της Ρόδου, να ζήσουν την εμπειρία της Ελλάδας, να γευθούν τον πολιτισμό του νησιού, τους ενδιαφέρει η γαστρονομία. Οι Γάλλοι είναι ποιοτικοί και απαιτητικοί τουρίστες. Αναζητούν την αυθεντικότητα. Φέτος η Ρόδος θα πάει πολύ καλά σε σχέση με τους Γάλλους τουρίστες».

Στην εκτίμηση αυτή προβαίνουν στο σύνολό τους σχεδόν, τουριστικοί πράκτορες της Γαλλίας που επισκέφθηκαν το περίπτερο της Ρόδου στη διεθνή έκθεση τουρισμού “Salon Mondial du Tourisme 2019”, που πραγματοποιήθηκε στον μεγάλο εκθεσιακό χώρο Porte De Versailles στο Παρίσι, στο διάστημα 14 – 17 Μαρτίου 2019 και στην οποία συμμετείχε η Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου, στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.


«Επετεύχθη λοιπόν, όπως όλα δείχνουν, ο στόχος που έθεσε από την αρχή ο Δήμος της Ρόδου με την παρουσία του στην έκθεση “Salon Mondial du Tourisme 2019”, να ενισχύσει δηλαδή την απήχηση της Ρόδου στη Γαλλική τουριστική αγορά, να αυξήσει το μερίδιο της αγοράς και της ανταγωνιστικότητας του νησιού στις αφίξεις των Γάλλων επισκεπτών και για το 2019 και τέλος, να προσελκύσει ποιοτικούς και υψηλής εισοδηματικής στάθμης Γάλλους τουρίστες στη Ρόδο» ανέφερε η αντιδήμαρχος Τουρισμού, Διεθνούς Προβολής και Αποδήμων Ροδίων κα Μαρίζα Χατζηλαζάρου.

Η Γαλλία αποτελεί μία ανερχόμενη αγορά για τη Ρόδο καθώς πλήθος Γάλλων τουριστών την επισκέπτονται κάθε χρόνο. Σύμφωνα μάλιστα με επίσημες εκτιμήσεις μεγάλων τουριστικών οργανισμών, όπως η TUI Γαλλίας, οι προοπτικές είναι ευοίωνες και η τουριστική κίνηση Γάλλων επισκεπτών στη Ρόδο αναμένεται να παρουσιάσει και φέτος άνοδο. Τα μηνύματα από την έκθεση του Παρισιού για τη Ρόδο φέτος είναι θετικά και κάνουν λόγο για αύξηση κατά 7% των αφίξεων των Γάλλων τουριστών στο νησί. Υπενθυμίζουμε ότι βάσει των στοιχείων του αεροδρομίου «Διαγόρας» της Ρόδου το 2018 ήλθαν στη Ρόδο 99.134 Γάλλοι τουρίστες, περισσότεροι κατά 6.000 από το 2017.

«Για δεύτερη συνεχή χρονιά η Ελλάδα είναι ο δεύτερος πιο δημοφιλής προορισμός μετά την Ισπανία» ανέφερε στη Διευθύντρια της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου κα Βεατρίκη Σέρβου η προϊσταμένη του Γραφείου Ε.Ο.Τ. Γαλλίας κα Δήμητρα Βοζίκη και υπογράμμισε: «Μετά από συνεργασία του Ε.Ο.Τ. Γαλλίας με την αεροπορική εταιρεία Transavia κανονίστηκαν φέτος απευθείας πτήσεις από το Παρίσι για τη Ρόδο, συνολικά τρεις φορές την εβδομάδα. Η πρώτη πτήση στη Ρόδο θα πραγματοποιηθεί στις 6 Ιουνίου 2019».

Για σαφή αύξηση στις προκρατήσεις για το 2019 και με προοπτική για περαιτέρω αύξηση το 2020, κάνουν λόγο εκπρόσωποι του πρακτορείου “Voyages” που επισημαίνουν: «Διαπιστώνονται επίσης θετικές εξελίξεις σε επίπεδο δαπανών των Γάλλων επισκεπτών, καθώς παρά τα οικονομικά τους προβλήματα οι Γάλλοι εξακολουθούν να ταξιδεύουν, ενώ παρατηρείται αύξηση 18% σε επίπεδο δαπάνης των Γάλλων τουριστών. Ξοδεύουν δε χρήματα κυρίως για την αγορά τοπικών προϊόντων».

Η Ρόδος είχε ξεχωριστή παρουσία, μέσω της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου. Εκατοντάδες Γάλλοι επισκέπτες, αλλά και εκπρόσωποι φορέων του τουρισμού, επισκέφθηκαν το stand της Ρόδου καθ΄ όλη τη διάρκεια της έκθεσης, στέλνοντας θετικά μηνύματα για τη φετινή σεζόν.

Ανάμεσά τους πολλοί δημοσιογράφοι και bloggers, από έντυπα και τηλεοπτικούς σταθμούς, όπως το Γαλλικό κανάλι News On Line και ο δημοσιογράφος κ. Jean Marian ο οποίος, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τουρισμού, σκοπεύει να έρθει στη Ρόδο για να γυρίσει ντοκυμαντέρ – αφιέρωμα στο νησί. Η δημοσιογράφος του Figaro nautisme website κα Natalie Moreau θα έλθει επίσης στη Ρόδο για ένα press trip, ενώ άλλοι δύο δημοσιογράφοι από την τηλεόραση France TV και την εκπομπή Quizz Show με 800.000 τηλεθεατές, θα έλθουν στο νησί για να προβάλλουν τη Ρόδο σε μία εκπομπή – αφιέρωμα στις ομορφιές του νησιού, την ιστορία, τον πολιτισμό, τις δραστηριότητες, τη γαστρονομία.

Τέλος, ο Δήμος Ρόδου έχει κληθεί να συμμετάσχει, μέσω της Διεύθυνσης Τουρισμού, στην Έκθεση τουρισμού «Top Resa» τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, καθώς και σε άλλες εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στο Παρίσι το 2019.

Η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου κα Βεατρίκη Σέρβου και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Προβολής, Προώθησης και Πληροφόρησης της Διεύθυνσης κ. Κώστας Χατζίκος στήριξαν το stand της Ρόδου και υποδέχονταν τους επισκέπτες, παρέχοντας πληροφορίες και διανέμοντας έντυπο ενημερωτικό υλικό του Δήμου Ρόδου.Πέρα από το έντυπο υλικό δόθηκαν κεράσματα στους επισκέπτες του stand, τοπικά τυριά και παξιμαδάκια, γλυκά, μελεκούνια, κρασιά, ούζο και λικέρ. Επίσης, σε συνεργασία με τους εκπροσώπους του Δήμου Κέας παρουσιάστηκαν στους επισκέπτες και κεράστηκαν σαρακοστιανοί μεζέδες.

Τα τοπικά προϊόντα της Ρόδου ήταν προσφορά ντόπιων επιχειρηματιών, όπως η εταιρία «Ποντικάκης Γεώργιος και Σία Ο.Ε. – Pane Di Capo», Λαδόμυλος Τροφοσύνθεση ΑΒΕΕ – Αποστόλης Διμέλης, Σταύρος Γεώργιος Κάλλας Ο.Ε. – Natura Rodos, Μελισσοκομική Δωδεκανήσου, Tatakis Wines – Νίκος Τατάκης Α.Ε. και Sigonios – Άγγελος Σιφωνιός.
parapona-rodou
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ