2019-03-22 11:20:09
Φωτογραφία για Κολύμπησε για 19 ώρες στον ωκεανό χωρίς βοήθεια!

Το νησί του Πάσχα είναι ένα από τα πιο απομακρυσμένα νησιά του κόσμου καθώς βρίσκεται περίπου 2.200 μίλια από τις ακτές της Χιλής.

Αλλά ακόμα και εκεί, το νερό είναι γεμάτο με σκουπίδια και πλαστικά. Αυτός ήταν ο λόγος και το κίνητρο που η Νοτιοαφρικανή κολυμβήτρια, Sarah Ferguson, κολύμπησε για 63,5 χιλιόμετρα γύρω από νησί σε διάρκεια 19 ωρών.

Η Ferguson, συμμετέχει σε διεθνείς διαγωνισμούς κολύμβησης, θέλοντας εκτός των άλλων να αυξήσει την ευαισθητοποίηση για τη μόλυνση των υδάτων από τα πλαστικά. Έτσι, την Παρασκευή, η κολυμβήτρια βυθίστηκε στα νερά των ακτών του νησιού του Πάσχα στις  8:07 το πρωί. Η Ferguson δεν βγήκε από το νερό, δεν άγγιξε κάποια βάρκα ούτε χρησιμοποίησε βατραχοπέδιλα κατά τη διάρκεια του εγχειρήματός της.

«Ήταν ο πιο σκληρός κολυμβητικός αγώνας που έχω κάνει ποτέ», δήλωσε η κολυμβήτρια, συμπληρώνοντας πως ένιωθε για ώρες αργότερα στο στόμα της αλμυρό από τα κύματα μιας και το νησί του Πάσχα βρίσκεται σε μια περιοχή του Ειρηνικού, όπου το νερό έχει πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι. Το νερό ήταν περίπου στους 20 βαθμούς Κελσίου.



GD Star Rating

loading

Let's block ads! (Why?)


πηγη
periergaa
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ