2019-03-22 11:33:50
Φωτογραφία για Έκλεψαν από τον Αλβανό πρόξενο 100 διαβατήρια στο κέντρο της Αθήνας!
Το αυτοκίνητο του πρόξενου βρισκόταν παρκαρισμένο στο κέντρο της Αθήνας, πριν ο ίδιος μεταβεί στην πρεσβεία της Αλβανίας για να παραδώσει τα διαβατήρια.

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε η πρέσβειρα της Αλβανίας στην Αθήνα Αντριάνα Χομμντάρι αλλά και ο πρόξενος της Αλβανίας στα Ιωάννινα Πέρβιν Τσικούρια απολύθηκαν, με απόφαση του υπουργού Γκεντ Τσάκα.

Ο λόγος είναι μια περίεργη κλοπή 100 περίπου διαβατηρίων της γείτονος στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην οδό Ασωμάτων στο κέντρο. Τα διαβατήρια εκλάπησαν από το διπλωματικό αυτοκίνητο του Αλβανού πρόξενου ενώ αυτός τα μετέφερε από τον συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς στην Αλβανική πρεσβεία στην Αθήνα.

Η περίεργη αυτή υπόθεση ξεκινά από το γεγονός πως μέχρι σχετικά πρόσφατα η μεταφορά των διαβατηρίων από τα Τίρανα στην Αθήνα γινόταν με απλή αποστολή μέσω λεωφορείων και όχι μέσω διπλωματικού σάκου, όπως συνηθίζεται.

Σε έναν έλεγχο του λεωφορείου στο τελωνείο στην Κακαβιά εντοπίστηκε μια τσάντα με 300 διαβατήρια και αμέσως κλήθηκε ο πρόξενος της Αλβανίας στα Ιωάννινα στο σημείο.


Εκείνος αφού εξήγησε ότι τα έγγραφα είναι νόμιμα και πως με αυτόν τον τρόπο γινόταν η αποστολή τους στην Αλβανική πρεσβεία, ανέλαβε ο ίδιος να τα μεταφέρει με το αυτοκίνητό του στην Αθήνα.

Το αυτοκίνητο του πρόξενου βρισκόταν παρκαρισμένο στην οδό Ασωμάτων στο κέντρο της Αθήνας, πριν ο ίδιος μεταβεί στην πρεσβεία της Αλβανίας για να παραδώσει τα διαβατήρια, όταν άγνωστοι δράστες έκλεψαν τα 100 από τα 300 διαβατήρια, με αποτέλεσμα να επέμβει το αλβανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του αλβανικού υπουργείου Εξωτερικών, η Χομπντάρι και ο Τσικούρια «εμπλέκονται στην υπόθεση κλοπής 100 διαβατηρίων από αυτοκίνητο του διπλωματικού σώματος της Αλβανίας που βρισκόταν επί ελληνικού εδάφους. Το όχημα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο των εξωτερικών υποθέσεων της Αλβανίας, ανήκει στον Τσικούρια. Η ίδια ανακοίνωση αναφέρει ότι ο εν λόγω πρόξενος είχε αναλάβει το έργο να μεταφέρει υπηρεσιακά τα διαβατήρια στην Αθήνα και να τα παραδώσει στην αλβανική πρεσβεία. Η κλοπή έγινε στις 13 Φεβρουαρίου, αργά το βράδυ, στο Θησείο όπου το όχημα του Αλβανού πρόξενου υπέστη βανδαλισμούς. Για το γεγονός ενημερώθηκε αρμοδίως η ελληνική αστυνομία».

Τα διαβατήρια προορίζονταν για αλβανούς πολίτες, οι οποίοι μέσω της πρεσβεία κάνουν ανανέωση των διαβατηρίων τους.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ