2019-03-22 11:33:50
Φωτογραφία για Προς αναστολή η πολυήμερη αποχή των μαθητών
Στα σχολεία αναμένεται να επιστρέψουν από σήμερα, Πέμπτη, οι μαθητές και μαθήτριες των 13 Σχολείων (Δημοτικών, Νηπιαγωγείων, Γυμνασίων και βρεφονηπιακών σταθμών), καθώς απόψε η Συντονιστική Επιτροπή Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων πρότεινε τη λήξης της αποχής που ξεκίνησε στις 5 Μαρτίου και τον συντονισμό περαιτέρω δράσεων.

Προηγήθηκε χθες ανοιχτή επιστολή-καυστική κριτική της κατά του περιφερειακού διευθυντή Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, Αριστείδη Καλάργαλη, τον οποίο η Συντονιστική Επιτροπή κάλεσε να παραιτηθεί άμεσα, κατηγορώντας τον για «ακραία και αχαρακτήριστη συμπεριφορά» και χαρακτηρίζοντάς τον ως «ακατάλληλο».

Με την αποψινή ανακοίνωσή τους οι γονείς των μαθητών δηλώνουν πως «ως ένδειξη καλής θέλησης προς όλες τις πλευρές» προτείνουν σε όλους τους συλλόγους την άμεση άρση της απόφασης αποχής των παιδιών τους από τα μαθήματα και την επιστροφή τους από σήμερα στα σχολεία τους.


Πιο αναλυτικά, η Συντονιστική Επιτροπή αναφέρει:

«Μετά τη σημερινή συλλογική μαθητική αποχή και την κορύφωση των κινητοποιήσεων των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων με παράδοση ανοιχτής επιστολής προς τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης, κ. Καλάργαλη, στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με πρόσκληση των αρμοδίων Υπουργών Παιδείας, Υγείας και Μεταναστευτικής Πολιτικής να συζητήσουμε εδώ στη Σάμο το ζήτημα λειτουργίας των ΔΥΕΠ- ΖΕΠ στα σχολεία μας, αλλά και του κοινού μας ψηφίσματος στον Δήμο Σάμου και στην Περιφερειακή Ενότητα Νομού Σάμου, κατέστη σαφές και πέρα πάσης αμφισβητήσεως στη Σαμιακή Κοινωνία και σε κάθε ενδιαφερόμενο ότι εμείς οι γονείς ΑΓΩΝΙΟΥΜΕ και ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ χωρίς καμία πολιτική σκοπιμότητα για το συμφέρον ΟΛΩΝ των παιδιών ανεξαιρέτως χρώματος, φυλής και καταγωγής, όσων δηλαδή φοιτούν και όσων ζουν σε απάνθρωπες συνθήκες μέσα σε σκηνές, σκουπίδια, λάσπες και τρωκτικά.

Η δυναμική που έχουμε αναπτύξει ως Σύλλογοι αποτυπώνει το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζει το νησί μας και διεκδικούμε ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας.

Ως ένδειξη καλής θελήσεως, στα πλαίσια του ανοιχτού διαλόγου και της ελπίδας εξεύρεσης λύσης, προτείνουμε την άρση της αποχής για να επιστρέψουν τα παιδιά στις σχολικές αίθουσες, που είναι ο φυσικός χώρος τους ενόψει του εορτασμού της Εθνικής Εορτής και του Ευαγγελισμού την 25η Μαρτίου 2019, αφού το μήνυμα της αποχής ακούστηκε εντός και εκτός των διοικητικών ορίων του νομού μας και οι αρμόδιοι έλαβαν το μήνυμα των κινητοποιήσεών μας.

Παράλληλα, καλούμε όλους τους γονείς και τους φορείς να συνεχίσουμε από κοινού τον δίκαιο αγώνα μας ακόμα πιο δυναμικά προς όλους τους αρμόδιους φορείς, τα Υπουργεία, τους αιρετούς και υποψήφιους, για να λάβουν θέση επιτέλους δημόσια σχετικά με το ζήτημα των ΔΥΕΠ- ΖΕΠ και όλοι μαζί να επιδιώξουμε την άμεση επίλυση του θέματος.

Η συντονιστική επιτροπή θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις για την ικανοποίηση των αιτημάτων των Συλλόγων μας με την ίδια ένταση και αγωνιστικότητα για τη συνέχιση των δράσεών μας και τονίζουμε ότι η αντίδρασή μας σε περίπτωση μη εξεύρεσης λύσης θα είναι ΕΝΙΑΙΑ, ΔΥΝΑΜΙΚΗ και ΑΜΕΣΗ! Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα προσκαλέσουμε τον κ. Βουλευτή, τον κ. Δήμαρχο, την κα. Περιφερειάρχη, τον κ. Αντιπεριφερειάρχη και τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σάμου, κ.κ. Ευσέβιο, καθώς και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς σε ανοιχτή συζήτηση με σκοπό την εύρεση λύσης, ενώ συγχρόνως θα καλέσουμε Γενική Συνέλευση όλων των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων για τη λήψη περαιτέρω αποφάσεων.

Επιπλέον δηλώνουμε ότι θα ακολουθήσουμε τη δικαστική οδό εναντίον όλων όσων επιχείρησαν να αμαυρώσουν τις δράσεις μας καθόλη τη διάρκεια των κινητοποιήσεών μας σπιλώνοντας την τιμή και την υπόληψή μας καθώς και κατά παντός υπευθύνου για την υφιστάμενη κατάσταση.

Με την προτεινόμενη άρση της αποχής δίνεται η δυνατότητα και ο χρόνος στους ΑΜΕΣΑ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ να κινητοποιηθούν και να μεριμνήσουν ώστε να υλοποιηθεί το πρωταρχικό αίτημά μας για τη δημιουργία μίας εκπαιδευτικής δομής ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ για όσο διάστημα τα προσφυγόπουλα φιλοξενούνται στο Κέντρο Ταυτοποίησης, καθώς και την ΑΜΕΣΗ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ 15.00 ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΚΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΧΥΤΑΤΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΤ, γιατί δε θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι την οριστική επίλυση του ζητήματος με επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μας».
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ