2019-03-22 11:33:50
Φωτογραφία για Το κοινό ανακοινωθέν Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ
Τη συμφωνία τους να αυξήσουν την περιφερειακή συνεργασία, να υποστηρίξουν την ενεργειακή ανεξαρτησία και ασφάλεια, καθώς και να υπερασπιστούν (τις χώρες τους) από εξωτερικές κακές επιρροές στην Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη Μέση Ανατολή, υπογράμμισαν Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ, σύμφωνα με κοινό ανακοινωθέν των ηγετών των τριών χωρών, Αλέξη Τσίπρα, Νίκου Αναστασιάδη και Μπέτζαμιν Νετανιάχου που συναντήθηκαν στην Ιερουσαλήμ.

Στο ανακοινωθέν, με την ευκαιρία της 6ης τριμερούς συνόδου κορυφής, στην οποία συμμετείχε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, οι τρεις ηγέτες καλωσόρισαν τα πρόσφατα ευρήματα φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο και την προοπτική αυτά να συμβάλουν στην ενεργειακή ασφάλεια και την διαφοροποίηση.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν, ο κ. Πομπέο υπογράμμισε τη στήριξη των ΗΠΑ στον τριμερή μηχανισμό που εγκαθίδρυσαν Ισραήλ, Ελλάδα και Κύπρος, σημειώνοντας τη σημασία της αυξημένης συνεργασίας.

Τέλος, όπως αναφέρεται στο κοινό ανακοινωθέν, «οι κυβερνήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών, του Κράτους του Ισραήλ, της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυπριακής Δημοκρατίας, συναντήθηκαν σήμερα στην Ιερουσαλήμ για να επιβεβαιώσουν την κοινή τους δέσμευση για την προώθηση της ειρήνης της σταθερότητας, της ασφάλειας και της ευημερίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ